שיעור "חילונות"

שיעור "חילונות"

שלום, אני נערה דתייה. עד כיתה ח' למדתי בבית ספר מיוחד שנקרא "קשת" לחילונים ולדתיים. אע"פ שהיום אני לומדת בבית ספר דתי רגיל אני שומרת על קשר עם החברות שלי משם ולאחרונה שמעתי שהוסיפו לחילונים שיעור "חילוניות" שבו מלמדים אותם על הפן הדתי שבחילוניות. עד היום למדו אותי שחילוניות היא ההפך של הדת, מישהו חילוני יכול להאיר את עיני ולהסביר לי איך הפרדוקס הזה מסתדר?

לא מכיר שיעור כזה

חילוניות היא בעיני בריחה מהדת היהדות, אבל הדבר המסוכן הוא שזו בריחה מהזהות ומן התרבות של העם שלנו. כנראה הכוונה היא למה שהפורום הזה היה אמור להיות - שער ליהדות עבור החילונים.

EmiA

New member
מה זה היום כבר לא ?

מה הכוונה בכלל "חילני" ? ומה אתה עכשיו ? מאמין באלוקים ? מאמין בתורה ? שומר?

EmiA

New member
למה "חרדים" מה עם הדתיים

הם גם מאמינים וגם שומרים רק החרדים מאמינים בו ? ? איך אתה מקבל את התורה ? אתה כותב פה שהיא לא מאלוקים ? נכון? אני לומדת על היהדות , בנתיים אני שומרת מה שאני יכולה , אני חושבת שהדרך שאני הולכת זואתי היהדות כמו שהיתה כל הזמן. תסלח לי -אני לא מתכוונת לפגוע -אבל הקונסרבטיבים לא חידשו את הדרך שלהם ? ?

סתם הדגמתי באמצעות החרדים

דוגמאת ארי החביב שלנו. אני מקבל את התורה כמגנא כרטא ערכית ולא כמסמך הסטורי מחוייב המציאות. אפשר לומר שהיא מאלוהים, אבל לא הייתי אומר שאלוהים כתב אותה (גם כי זה לא נשמע לי אמיתי וגם כי זה ביזוי השם). הקונסרבטיבים בודקים מידי פעם, אבל אני לא קונסרבטיבי.

arriy80

New member
תודה על המחמאה... ../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif

(אם לכך התכוונת)

arriy80

New member
אם כך

חילוניות היא בעיניך בריחה מהדת היהודית, מה זה המושג "ישיבה חילונית" שמעת על זה?

tamarhp

New member
יש הבדל

בין לימוד תורה/יהדות כ"מחקר" או התעניינות (ישיבה חילונית) , לבין לימוד "הפן הדתי בחילוניות" שזה משפט שסותר את עצמו, כי חילוניות היא ההפך מדת, אז איזה פן דתי יש בה?

זו חזרה

ולמידה של היהדות מנקודת מבט מודרנית תוך בחינה של כל הפנים שלה ולאו דווקא של הדת.

arriy80

New member
אכן "מחקר" על היהדות

כשהם לומדים גמרא, הם לומדים זאת מתוך "מחקר". שונה הדבר כשלומדים גמרא מתוך רצון ללמוד באמת, ע"פ הדרך שהועברה כיצד להבין את דברי הגמרא.

arriy80

New member
סליחה! לא דיברתי בשמם!

כתבתי איך אני מבין לימודים כאלו. כתבתי שאי אפשר להבין גמרא איך שרוצים. אלא לפי הדרך שהתקבלה להבנה. אם הם לומדים לפי הדרך הזו, מצויין! הגמרא היא של כולם! זכותם - כמו כל יהודי - ללמוד תורה בדרך המקורית.

אתה מבין לא נכון

אז תפסיק להתיימר. אתה קיצוני ומלביש על אחרים תויות לא נכונות מראש בלי לדעת שום דבר על מה שהם עושים ועל העולם שבו הם חיים. זה מגעיל אותי. כל ההתנהלות הקיצונית הזאת מגעילה אותי ואני מבשקת שתפסיק לפסול אנשים ולקטלג. לגבי העניי השני - הם לומדים איך שהם רואים לנכון. יש אין סוף דרכים ללמוד ויש אין סוף דברים ללמוד מהמקורות, זאת כל הגדולה. אז תפסיק עם "הכללים" או "הדרך", אין כללים ויש דרכים בלי סוף. זכותם ללמוד מה שהם רוצים כמו שאתה למדת איך שאתה רצית (ותאמין לי שאני לא אוהב את הדרך שבחרת ללמוד ואת התכנים שבחרת לקחת, אבל אני מכבד אותה כי זאת גם דרך). מותר להם ללמוד כמו כל אדם, יהודי או לא (שוב גזענות בדבריך, לא נמאס?).

arriy80

New member
לא מתיימר כי זה לא שלי!

כל אחד יכול ללמוד! ולגבי לימוד של גויים, כבר דנו בזה חז"ל, ולא אמרתי זאת מעצמי. אכן, אני לא יודע מה הם עושים ואיפה הם חיים. כתבתי, שאם הם לומדים לפי הכללים שלפיהם למדו ולימדו במשך כל השנים, אז באמת כל הכבוד להם. התורה לא שלי, ואני רק יכול לשמוח שיהודי לומד את ספרי חכמי ישראל. אם הם לומדים "כפי שהם רואים לנכון" - אין לי שום בעיה, שילמדו איך שהם רוצים. אך לא זו הדרך שהועברה כיצד ללמוד. ונכון, יש הרבה דרכים ללמוד, אך יש כללים! וכל דרך לימוד המקובלת בעולם הישיבות מכירה בהם ופועלת לפיהם. ואם הייתי "ממציא" שיש כללים, לא הייתי מפנה אותך לבדוק אם הם קיימים.

אתה אמרת:

" כשהם לומדים גמרא, הם לומדים זאת מתוך "מחקר". " ובאיזו זכות? די לברוח לכללים שלך. אתה פוסק פה תבניות על אנשים, סוגר אותם בתוך סטיגמות וזה פשוט מגעיל..

arriy80

New member
ממש לא ככה.

לא באתי לזלזל באף אחד! כל אחד לומד איך שהוא רוצה! ואני לא סוגר אנשים בסטיגמות. לא דיברתי על האנשים! דיברתי על הדרך. אני חשבתי שהם לומדים לא לפי הכללים, לכן הגדרתי זאת "מחקר" - זו לא מילה לעגנית כלל! גם עם זאת שאני לא מזלזל בלימודם, זכותי לטעון שאני לא רואה כך את דרך הלימוד שהועברה. וכל אחד ילמד איך שהוא רוצה.

למעלה