אני חילוני ואני לוקח את הדברים
שנראים לי הגיוניים מהמסורת הדתית ומי חכמת הקבלה. בדרך כלל הכל נראה לי נכון... אבל אני לא לוקח את הדברים שלדעתי הוסיפו אותם רק בשביל לשמור על האופי הדתי...נגיד אני לא לובש כיפה, למה? כי מי אמר שכן צריכים ללבוש כיפה?אם כבר אני אולי יגיע לשלב בחיים ואני ילבש ציצית(כי ככה כתוב), אבל זה עוד רחוק נראה לי. כל החוקים הדתיים של שבת נגיד זה דברים שעשו בשביל לשמור על האופי של היהודים ואין בזה יותר מדי...איך אני יגיד את זה .."סוד". ובכלל רוב הדברים שהחז"ל הוסיפו עם השנים זה בשביל אנשים אם דרגה רוחנית נמוכה....שככה הם היו שומרים אליהם בדרגה רוחנית גבוה עם ההלכות שהם עשו. נגיד אני יתן לך דוגמה. באתי להרצאה בנושא הקבלה. הרוב היו חילוניים וקצת דתיים. עכשיו זה מדהים... היו חילוניים מרותקים למרצה והיו כמה חובשי כיפות שכל הזמן דברו ולא הפנימו הרבה מי מה שאמר המרצה. למה זה ככה? כי אלו שדברו לא היו בדרגה רוחנית כזאת בשביל לקלוט את הדברים הגבוהים שדיבר עליהם המרצה. עכשיו רוב ההוואי הדתי זה בדיוק בשביל האנשים האלה שלא כל כך מחוברים לדברים הגבוהים רוחנית שיש ביהדות. הם עושים את המצוות שלהם ולא מתעמקים יותר מדי בתוכן. אני בשלב הזה בחיי לא חושב שאני צריך את ההוואי הדתי הזה ואני לוקח רק את התוכן. זהו.... ככה פועל הפרדוקס.