שיעור "חילונות"

arriy80

New member
אם לא היה, לא הייתי מתעקש

"הרוצה לשקר - ירחיק עדותו" - אני טוען שאכן כך לומדים לומדי התורה בימינו. לא כ"כ קשה לבדוק אם המצאתי.

MrAnderson

New member
לפני מיליון שנה לא היו בני אדם

עלי אדמות. שתפו לך את המוח המוח עם דעות אנטי דתיות... אבל אני מניח שיש בך איזה גיץ של אמונה כי נכנסת לפה...וזה לא במקרה. מי מה שאני רואה מההודעות שלך את נורא מתנגדת עכשיו והכל אבל את תראי איך את תשני את הדעה שלך עם הזמן.

לעניין

יש עוד כמה ישיבות ומסגרות שכולם יכולים ללמוד הרצאות חברותא ובכלל הכול אבל אין ספק כי כמו שאמרתי לאדם ניתנה את זכות הבחירה ואם הוא לא מעוניין אז ילדיו ואם לא ילדיו אז צאצאיו בכלל בבית ספר למדתי תנ"ך אבל אך אחד לא מתייחס לזה ברצינות מדיי אין ספק כי הכול חשוב בחיים בעיקר האמונה שלפעמים היא נותנת את כח המהות של האדם שיהיה בהצלחה בכל מעשיך ובכל דרך אשר תלכי בה

MrAnderson

New member
אני חילוני ואני לוקח את הדברים

שנראים לי הגיוניים מהמסורת הדתית ומי חכמת הקבלה. בדרך כלל הכל נראה לי נכון... אבל אני לא לוקח את הדברים שלדעתי הוסיפו אותם רק בשביל לשמור על האופי הדתי...נגיד אני לא לובש כיפה, למה? כי מי אמר שכן צריכים ללבוש כיפה?אם כבר אני אולי יגיע לשלב בחיים ואני ילבש ציצית(כי ככה כתוב), אבל זה עוד רחוק נראה לי. כל החוקים הדתיים של שבת נגיד זה דברים שעשו בשביל לשמור על האופי של היהודים ואין בזה יותר מדי...איך אני יגיד את זה .."סוד". ובכלל רוב הדברים שהחז"ל הוסיפו עם השנים זה בשביל אנשים אם דרגה רוחנית נמוכה....שככה הם היו שומרים אליהם בדרגה רוחנית גבוה עם ההלכות שהם עשו. נגיד אני יתן לך דוגמה. באתי להרצאה בנושא הקבלה. הרוב היו חילוניים וקצת דתיים. עכשיו זה מדהים... היו חילוניים מרותקים למרצה והיו כמה חובשי כיפות שכל הזמן דברו ולא הפנימו הרבה מי מה שאמר המרצה. למה זה ככה? כי אלו שדברו לא היו בדרגה רוחנית כזאת בשביל לקלוט את הדברים הגבוהים שדיבר עליהם המרצה. עכשיו רוב ההוואי הדתי זה בדיוק בשביל האנשים האלה שלא כל כך מחוברים לדברים הגבוהים רוחנית שיש ביהדות. הם עושים את המצוות שלהם ולא מתעמקים יותר מדי בתוכן. אני בשלב הזה בחיי לא חושב שאני צריך את ההוואי הדתי הזה ואני לוקח רק את התוכן. זהו.... ככה פועל הפרדוקס.

EmiA

New member
למה לקפוץ לקבלה?

אפשר ללכת לשיעורים מענינים באמת ובלי קבלה בגלל שעם הקבלה יכולים קצת להתבלבל -וזה מאוד מאוד מושך תמיד אומרים שהקבלה זה אחרי שלומדים הרבה יהדות ויודעים , ואז לומדים קבלה אני מעריכה אותך שאתה לומד -לי זה קשה ללמוד אבל אני לומדת לפעמים אני לומדת דברים על השבת- -על החגים (וזה מאד מעניין) אבל אני לא קפצתי על הקבלה -אני חושבת שיש עוד הרבה ללמוד לפני הקבלה תמיד קשה . אבל מתקדמים לאט לאט- כמו שאתה ואז מרגישים שמתקדמים ! אני מקיימת מה שאני חושבת שאני יכולה -אני יודעת שצריך לקיים עוד , אבל קשה לי אז אני מתקדמת לאט לאט אני לא חושבת שזה רק הוואי דתי אני חושבת שזה יותר חובה

MrAnderson

New member
טוב זה כבר תלוי בבן אדם

אני לא רוצה לעשות משהו לפני שאני מבין איך זה עובד. גם אותי מעניין החגים והכל אבל יותר מעניין אותי מה שעומד מאוחרי כל חג. וזה לא שבהרצאה על קבלה לומדים איך להזיז דברים בטלקנזיס ולחשב מתי תאריך הפטירה שלך...לומדים גם על חגים ועל כל מיני דברים. אני לא יודע עם אני צריך לקיים עוד כמו שאת אומרת. אני לומד דברים חדשים ואני "מרגיש" שאני צריך לקיים דבר מסויים. אני לא מכריח את עצמי לקיים משהו אם אני לא מרגיש צורך בכך. ובעיקר מה שלמדתי מהקבלה(וגם מנסיון החיים הקצר שלי, שבדרך כלל תואם את הקבלה) זה איך להסתכל על העולם נכון ולהבין את העולם טוב יותר.

EmiA

New member
רגע אבל אתה מאמין -לא?

אם אתה מאמין שהמצוות זה אלוקים נתן אז אתה מבין שצריך לקיים ! לא ככה? אנחנו מקיימים אפילו בלי להבין כאילו "מה עומד מאחורי המצווה" מאיפה אנחנו יודעים מה המצוות שלנו עושות ? רק מה שהתורה אומרת לנו

MrAnderson

New member
כן. אני מאמין. פשוט עכשיו אני מתמקד

במצוות בין אדם לאדם. אם אחרי זה אני ירגיש שאני צריך לשמור בין אדם למקום אז נראה... אני יודע שזה נשמע מטומטם...מה אתה מאמין ולא מקיים? אני חושב שלא צריך לעשות מצוות בין אדם למקום כדי להגיע לתכלית החיים. אלה הם רק עוזרים לך להגיע לשם...אני חושב אני ברמה רוחנית כזאת שאני לא צריך אותם(אני יודע שזה נשמע יהיר אבל כך אני מרגיש).

EmiA

New member
אבל אתה לומד קבלה

ובטח מסבירים שם שגם מצוות של בין אדם למקום הם חשובות -לא?

MrAnderson

New member
בטח חשובות.

אבל לא מדברים על מצוות יותר מדי, מזכירים אותם כשמדברים על הנושא הראשי של ההרצאה. נגיד הייתה הרצאה על "כוח הדיבור"-אז זה מתקשר ומבינים יותר טוב למה בכלל צריך להתפלל ולהגיד את התפילה במילים. מה אלוהים לא יודע מה אני חושב. אני יכול לחשוב את התפילה ויהיה בסדר לא? אז מסביר כמה הדיבור משפיע על העולם שלנו.

EmiA

New member
נו, אז בעצם צריך את המעשים

בגלל שהם חשובים ! צריך להתפלל בפה גם אם אלוקים יודע מה אני חושב . וצריך למשל להניח תפילין גם אם אלוקים יודע שאני מאד רוצה להניח תפילין . הרצון מספיק ? (לא שאני לוחצת עליך לקיים הכל , אני פשוט רוצה להבין מה הדרך שלך)

למעלה