שיערות בידיים

הילאריי

New member
שיערות בידיים

מה אתם חושבים.. האם זה ממש מזעזע, האם כל בחורה חייבת להוריד שיערות בידיים ?

עד לפני שנתיים זה לא הזיז לי בכלל.. לפני שנה בערך הכרתי בחור ואז הוא שם לב שיש לי שיערות ואמר "מה זה?"
ברור שהתביישתי כשאומרים לך ככה.. אבל וואלה לא הורדתי.
אבל כן זה מוריד כזה תביטחון.. אבל לא באלי להוריד..

מה אתם חושבים. בנים, בנות ?

littlerunaway

New member
אם לא בא לך להוריד, אל תורידי

ותשלחי אותו לדרכו. אם לך אין בעיה עם שיערות בידיים את לא צריכה איזה אחד (שבטוח לא מוריד בעצמו) שיוריד לך את הביטחון העצמי בגלל שטויות כאלה.
בחיים לא הורדתי בידיים ולא נתקלתי באחד שיש לו בעיה עם זה.

Berethor

New member
תביטי על הידיים שלו ומתגידי מזה גם

כן סתנדרט היופי לנשים בימנו זה להיות חלקות, אבל זה לא המצב הטבעי כמובן, יש לכן שיער גוף גם כן באופן טבעי. אז או שהבחור ישלים עם שיער הגוף שלך, או שתתחילי להוריד בשבילו, או שתחפשי מישהו שזה לא כל כך מפריע לו, ויש כאלה. הנה כתבה טובה בשבילך בנושא.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4313271,00.html

חברה שלי מורידה

כמו כל מקום בגוף את צריכה לזכור שאם תורידי פעם אחת את די תצטרכי להוריד כל פעם. כי השיער שצומח נראה הרבה יותר גס ממה שיש לך עכשיו.

חברה שלי מורידה שערות בידיים (בזרועות) וכאשר השיער צומח חזרה הזרועות שלה באמת לא נראות משהו כי השיער נראה יותר עבה, יותר שחור וכו' ... והיא די מכסה את הזרועות שלה עם חולצות ארוכות בין שעווה לשעווה...

המלצה שלי - אל תעשי את זה! אז מה אם הוא אמר 'מה זה?' אולי שנייה אחרי זה שכח מהעניין לגמרי ואת כל הזמן חושבת על זה כאשר זה בכלל לא אישיו .... אחרי שפעם אחת תורידי זה לא ייגמר וזה לא שווה לא את הכאב, לא את הכסף.

רואה 6 6

New member
אם זה התחיל להזיז לך רק אחרי שפגשת את הבחור

הזה סימן שהמצב שלך רגיל לגמרי ואני מקוה שזה הבחור הראשון והאחרון שתפגשי שמדבר שטויות כאלה.
בכל מקרה, אל תתני לאף אחד לשכנע אותך אחרת.

מזעזע שהוא העיר לך.
בדרך כלל נשים מורידות שיער בחלקי גוף שונים כדי להרגיש יותר טוב עם עצמן,
ואולי גם בשביל הגבר שאיתן.
אבל שהגבר יעיר להן?
אם את רוצה להוריד, הורידי, אבל הורידי בשבילך.
אם את לא רוצה, לדעתי, כל גבר שאיתך צריך לקבל אותך כמו שאת!

גבר שמעיר לך, משדר שאת צריכה לעשות את זה כמו כולן, כמובן מאליו. או שהוא חוצפן, או שהורגל ע"י נשים אחרות שהחלק הזה צריך להיות חלק.
הרגילי אותו אחרת...

Berethor

New member
אין פה עניין של חלקים, זה עניין כללי

ובעניי זה דיי אירוני כאשר אישה מוחה על הורדת שיער במקום זה או אחר, כאשר היא מורידה בשאר המקומות. יש בזה סוג של צביעות לדעתי, מה גם שמודל היופי הנשי הוא בפרוש לגבי הורדה של כל שיער גוף ללא יוצא מהכלל. כן זה שהוא העיר לה לא היה נחמד מצידו מצד אחד, מצד שני אם משהו לא מוצא חן בעניו זה הגיוני שיעיר על זה, במיוחד שזה משהו שניתן לשינוי, אבל לא מחוייב לשינוי, עכשיו נשאלת השאלה מי פה יתפשר בשביל השני או שעדיף שיפרדו.

רואה 6 6

New member
אישה לא צריכה למחות,היא פשוט לא צריכה להוריד

משום מקום שלא מתאים לה,זה דבר ראשון.
אם היא בוחרת להוריד היא יכולה להוריד מהיכן שהיא רוצה ולהשאיר היכן שהיא רוצה.
זה הגוף שלה ומה שאירוני בעינייך לא אמור להכתיב לאף אחד/ת את סדר היום. גם מודל היופי שלך לא אמור לענין אף אדם מאשר...אותך כמובן,וזה בסדר, כי זה שלך אבל בזה זה נגמר.
אם מישהו חולק איתך אותן אידיאלוגיות,זה לא כי הוא חייב. כמה נפלא שאנחנו חיים בעולם כלכך מגוון לגבי מה שיפה ...

Berethor

New member
מעשים מדברים יותר ממילים זה נכון

בלמחות הכוונה הייתה גם לנשים שמתלוננת על זה אבל בכל זאת מסירות שיער. חוץ מזה בכלל פרשת את דבריי לא נכון, איפה ראית שאני תומך במודל היופי הנשי הזה? להפך אמרתי שהיא לא חייבת להוריד, להיכנע לתכתיבים האלה, שהם חברתיים ברובם, אבל בנוסף יש פה כמובן גם תעניין האישי שלה עם הבחור. בפרוש ציינתי שיש להם שלוש אופציות אפשריות פה, או שהוא מקבל את השיער שלה, או שהיא מורידה בשבילו, או שהם נפרדים.

אם השיער כל כך מפריע לו אצל בת זוג, אני באמת לא רואה לקשר הזה עתיד, אבל זה לא אומר שהגישה שלו נכונה באופן כללי, אבל היא עדיין נכונה לגביו, ובדיעבד לגבי מי שהוא איתה. אז הנושא הזה הוא חצי אישי, כי נכון שזכותה לא להוריד שיער, אבל גם חצי זוגי, כי בכל זאת אם לצד השני יש בעיה רצינית עם זה, מדובר בקונפילקט. מין הסתם גם מומלץ למצוא אנשים שחולקים את אותם תפיסות עולם בנושאים כאלה, לא תמיד אפשר לשנות תצד השני לאיפה שנוח לך, בדרך כלל עדיף למצוא מישהו שחולק איתך תפיסות דומות, במיוחד בנושאים שחשובים לזוגיות. זה חוסר הרבה צרות.

רואה 6 6

New member
אוקי,צודק. מקובלת עלי כוונתך.

לגבי מודל היופי,כתבת אם כך,משפט מאוד לא ברור שכביכול טוען שמודל היופי הוא הורדת שערות טוטאלית. מה פיספסתי?
לגבי האפשרות של ויכוח כזה בין אלה שממש רוצים ליהיות בני זוג אחד עם השניה,אי אפשר לפתוח זוגיות עם משחקי כוח כי זה מה שזה בעיקר. הרי אם מישהו פוגש מישהי עם עודפי שיער במקומות פחות רצויים לו והוא נגעל רצח מזה,אני מתקשה לראות אותו יוצא איתה. אם מישהו יוצא איתה,סימן שזה לא כלך נוראי לו ולכן היתר זה ניסיון לכופף אותה עוד קצת. גם נשים חוטאות בזה, לדעתי באותה מידה כלפי גברים,אם כי באופן אחר.

Berethor

New member
מודל היופי הנשי הוא מושג חברתי, ולא אישי

אל תתממי, אני בטוח שאת מכירה אותו, את הצפיה מנשים להוריד כל שערה בגופן, שמרבית הנשים גם הולכות לפיה, ואלו שלא, בדרך כלל מתביישות בזה, ומסתירות את זה. לא להוריד שיער ולהסתיר את זה, זה ליצור את אותה האשלייה כאילו כן מורידים שיער, בסופו של דבר, רק מי שלא מורידה שיער וגם רואים את זה, אז זה באמת מישהי שלא פועלת לפי מודל היופי הזה. אני בגישה שאישה לא חייבת להוריד שיער, ואני מבין הגברים שיכולים לקבל אישה שלא מורידה שיער, אבל זה לא אומר שאני לא מכיר את מודל היופי הנשי שאומר שכן צריך להוריד שיער, וזה גם לא אומר שאני לא מסוגל להבין אותו, כי אני מבין למה חלק נתפס כיותר יפה בעני הרבה אנשים, אני רק יודע שזה לא המצב הטבעי, וזה לא חובה, ושאפשרי להיות יפות גם עם שיער גוף, זה הכל, בדיוק שגברים יכולים להיות יפים גם עם שיער גוף, למרות שיש מקרים של שחקנים וספורטאים שגם מסירים שיער, זה אומר שבמידה מסויימת זה מחלחל גם לגברים, פשוט במידה הרבה יותר מועטה מאשר אצל נשים.

כי אצל נשים הצפיה היא לא רק אם מדובר במישהי מפורסמת, אלא מכל אחת. לגבי משחקי כוחות, אני לא בטוח אם זה היה משחקי כוחות או שזה באמת מפריע לו, נכון שאם זה היה מאוד מפריע לו כנראה שהוא לא היה נכנס לקשר איתה בכלל, אבל מה אם הוא לא שם לב לזה מקודם? או שבנה על זה שזה ישתנה? או שזה מפריע לו, אבל עדיין לא בצורה שהוא יפרד על זה ממנה. נכון יש גם נשים שחוטאות בזה, שהן מנסות לעצב את בן הזוג לאיפה שהן רוצות, אבל בסופו של דבר זה שאלה של התאמה, ושאלה של מי הצד שישתנה פה, אם בכלל. אם יש גבר שמעוניין להשאיר זקן והאישה רוצה שהוא יתגלח, זה גם יכול להיות קונפליקט, אז או שהם ילמדו לחיות עם זה, או שהגבר יחפש אישה שלא מפריע לה זקן, ואולי אפילו אוהבת זקן.

רואה 6 6

New member
לא היתממתי. היכן היתממתי?

מודל הורדת השיער הוא רק אחד מני רבים. זה מה שקיים בשכונה שלך,בעיר שלך,אפילו במדינה שלך וברבות אחרות לא. זה אולי חברתי אבל עצם הדיון על זה עושה אותו גם אישי ופותח פתח לפרשנות נוספת.
לגבי זוגיות שמתחילה במשחקי כוח: היא יכולה להתקיים אם צד אחד נכנע.זה הכל. החוזה שמציע "כוח" הוא חד צדדי: אני אומר/מחליט, אתה מקשיב. במצב שבו הצד השני לא מסכים לחוזה כזה אז לא תתקיים זוגיות.
הבחור במקרה למעלה הוא שום דבר. אי אפשר להעיד עליו כלום רק כי אמר "מה זה?".

Berethor

New member
"מה זה?" זה עוד צורה להגיד לא אוהב את זה

בו זמנית לשדר ביקורת ופליאה מזה, אני לא חושב שהוא באמת לא יודע מזה, ולא סתם כל כך הרבה אנשים, פרשו את זה ככה. אני באמת לא חושב שמה זה שלו זה סתם, אלא יש פה משהו עמוק יותר, כמו חוסר חיבה לשיער גוף, לגבי אם זה ישתנה או לא, זה עוד לא בטוח. אבל זה שם. אבל אם זה לא מספיק ברור לדעתי עדיף שיפתחו שיחה על הנושא, אין לה מה להפסיד.

צביעות??
תגיד, אתה קורא את ההודעות שלך לפני שאתה שולח אותן?
זה לא עניין של חלקים? עניין כללי?
סליחה, אתה כגבר מתגלח? אז למה שלא תוריד שערות בכל הגוף?
כל אדם הוא אינדיבידואל ויש לו את הזכות לעשות בגופו כרצונו. אני דווקא מעריכה אנשים שלא הולכים אחרי העדר, או איך שאני אוהבת לקרוא לו "קונצנזוס"....
מי קבע מאיפה אני אוריד שיער? יש נשים שאוהבות רגליים חלקות ולא מורטות שיער בגבות, אז זו צביעות? ואם אני לא "שמה" על "מודל היופי"?
מודל היופי קובע שאישה צריכה להיות חטובה. אז נשים מטופחות שהן שמנות הן צבועות?
אין שום הגיון במה שכתבת והמילה "צביעות" מיותרת כאן לחלוטין! שקול מילים בבקשה.

Berethor

New member
צביעות אידיאולוגית, לא מעשית

מי שמורידה שיער בגלל מודל היופי הנשי, ובמקביל אומרת פה זה חובה ופה זה לא חובה, כן זאת צביעות. אני לא נכנס למה נשים אוהבות או לא אוהבות, כי זה דבר ידוע שחלק גדול מהנשים שמורידים שיער זה לא משום שהן אוהבות, אלא משום שזה הנורמה, אין באמת משהו מיוחד בזה שאישה "בוחרת" להוריד שיער בחברה שלנו, משום שזה במלא מה שהכי נפוץ. האם זה דבר טוב או דבר רע זה נושא בפני עצמו, אבל בעיקרון כפי שאמרתי לדעתי לא חייבים להוריד שיער אם לא רוצים. חטובות שהן שמנות? משהו פה לא מסתדר מבחינה לוגית, אבל לא משנה זה לא קשור לנושא העיקרי פה.

אין לך מושג על מה אתה מדבר
וכנראה לא קראת את ההתגובה שלי או שלא הבנת אותה.
נתתי לך מספר דוגמאות כדי להמחיש לך אבל אני מבינה מדוע אתה מגיב כך. למעשה, לא תוכל להבין לעומק עד שאתה בעצמך לא תהיה אישה.

אולי בגלגול הבא.....
בכל אופן אני חושבת שאתה טועה ובגדול. מההודעה הקצרה של יוצרת השרשור אני לא רואה צביעות מכל סוג שהוא, ההיפך. היא לא מאמינה בלהוריד שערות בידיים שהפך ב-15-20 שנה האחרונות לנורמה. אני רואה כאן קריאת תיגר על התנהגות זו. היא החליטה שנוח לה מאד עם ידייה עד שאותו גבר חוצפן העיר לה. ולמה הוא העיר לה, לדעתך? כי הוא כבר הורגל מבנות אחרות שבנות "צריכות" להוריד בכל מקום בגוף.
לפי דעתך, ברגע שלא בא לה להוריד במקום אחד היא למעשה צבועה כי הרי בשאר המקומות כנראה היא כן מורידה. אתה לא נכנס למה נשים אוהבות או לא אוהבות אבל זה בדיוק העניין. יש נשים שהולכות אחרי ההעדר מבלי לחשוב ויש כאלו שעושות את זה כדי להרגיש טוב עם עצמן אפילו עם החלקים הללו לא חשופים.
גם למרות שיער בגבות, לדעתי, דומה מאד: יש נשים שמורטות (ויש גם גברים, אגב) לא בגלל שזו נורמה אלא בגלל שלדעתן זה גורם להדגשת העיניים. לעומתן יש נשים שלא מורטות שיער בגבות ביניהן גם דוגמניות מפורסמות (לא זוכרת שמות אבל יצא לי לראות לא פעם) והן כן מורידות שיער ברגליים ובידיים. לדעתך קריאת תיגר על הורדת שערות במקום אחד היא צביעות! כלומר, אם היו מורידות שיער בכל מקום בגוף (כל הגוף) אז הן לא צבועות.....
בחייך....
ודבר אחרון, התייחסת למודל היופי שדוגל בין היתר בכך שנשים יפות הן חטובות. לא הזכרתי "חטובות שהן שמנות". אלא שאלתי "אז נשים מטופחות שהן שמנות הן צבועות?" הן צבועות כי טוב להן עם גופן?
בקיצור, הייה יותר מובן.

Berethor

New member
העניין שאולי הוא הורגל גם ממנה, ולא רק מאחרות

היא לא ציינה אם היא מורידה בשאר הגוף, אבל היא אם כן הייתה מורידה, אז ברור שזה יראה לו מוזר למה זה רק בידיים היא משאירה. מה גם שאם מורידים בשאר הגוף אני לא רואה מה הביג דיל להוריד מאוד מקום נוסף, להבדיל מי שלא מורידה גם בידיים וגם וברגליים לדוגמה, זה כבר יותר עקבי מה שנקרא. לא אמרתי שאסור להוריד במקום אחד אבל לא להוריד במקום אחר, אלא רק ציינתי שזה עיקרון דומה בכל שיער גוף שהוא, כמו גם זה חלק מנושא גדול שהוא הסרת שיער גוף אצל נשים ולא רק ספציפית בידיים. למרות שגם הדיון שעלה פה על ידיים הוא יותר טוב מכלום. בנוסף עם כל זה שזכותה לא להוריד שיער ועם זה הסכמתי על ההתחלה, אני לא מסכים שהיה אסור לו להעיר לה, אחרי הכל שיח ופתיחות בין בני זוג זה דבר חשוב, כמו גם אם זה מפריע לו והוא רוצה שזה ישתנה זה עניין שלו, היא לא חייבת להסכים לכך כמובן אבל כפי שציינתי יש להם שלוש בררות, או שאחד מהם יתפשר בשביל השני בנושא או שיפרדו ויחפשו כל אחד מי שיותר מתאים לו בנושא. עם כל זה שאני לא חושב שהסרת שיער זה חובה, אני גם לא חושב שאם זה מפריע לו אז אסור לו להגיד על זה כלום. זה זכותו להגיד לה את דעתו גם אם זה לא נעים לה לשמוע, אבל זה לא אומר שהם חייבים להסכים בנושא, ומה יקרה בעקבות אי ההסכמה הזאת, יכול להיות אחת משלושת האפשרות הנ"ל.

מותר לך לחשוב מה שאתה רוצה
לדעתי אתה טועה ובתשובתך אין כלל הגיון, בעיני. אתה מעלה מספר נקודות שמרימות גבה (מתדהמה) ומרתיחות ממש (תלוי מי קוראת את התגובה
, כן?)
ברור שהיא לא ציינהאם היא מרוידה בחלקים אחרים בגוף, כי היא שאלה רק על הידיים.
אתה חוזר בתגובתך מספר פעמים על הביטוי "מורידה בשאר הגוף/בכל הגוף".
אין דבר כזה להוריד בכל הגוף. אף אישה היא לא בובת חרסינה. זה מזכיר לי את הפתגם הידוע :"אישה לא מפליצה" . וכי למה? אין לה מערכת עיכול?אתה כותב כמו גבר שלא חי עלי אדמות ולא מכיר נשים.
אז בוא נסכם: כל אישה תוריד היכן שהיא רוצה מתי שהיא רוצה . נקודה!!! ואם בא לה לשאול על חלק מסוים. היא תשאל.
ואין זכות לאף גבר להעיר לה ("אני אל מסכים שהיה אסור לו להיער לה..." זו חוצפה ממדרגה ראשונה להעיר לה).
ואם גבר יפרד מאישה בגלל שהיא לא מורידה שערות בידיים וזה כל כך מפריע לו, חסר לו בורג בראש. אם הוא רוצה להעיר לה, זכותו, אתה צודק! אבל בדרך כזו מגעילה ומתנשאת כאילו שהיא חייבת לו משהו.
בהצלחה עם דעותיך.

".. מה גם שאם מורידים בשאר הגוף אני לא רואה מה הביג דיל להוריד בעוד מקום נוסף

סליחה. המשפט האחרון היה צריך להמחק
זה היה ציטוט מדבריך ולא נמחק לי. אופס...

למעלה