שיקולים אם להיות דתי:

בעד:
זה מחזק את הרוחניות.
זה נותן הרבה הרגשת זיכוך.
התורה היא הספר הכי טוב בעולם.
אני רוצה להיות האדם הכי רוחני שיש.

נגד:
אני רוצה ליצור בשבת.
אני רוחני מאוד גם בלי הדת.
אני יכול לקרוא ספרים אחרים.
צריך גם מעשים חומריים ולא רק רוחניות.

SupermanZW

Well-known member
הדת היא בעצם המשמעות שהקב"ה הכניס לתוך עולמו. אי לכך, המשמעות של חיינו היא שנעבוד את ה'. בשביל זה באנו לכאן. זו חובתנו הבסיסית הנובעת מעצם העובדה שאנו חיים.
טענה מוזרה. נסה לחשוב על זה הפוך, האם ללא דת לעולם אין משמעות? נראה לך הגיוני?
יש אלפי דתות בעולם, עשרות (אולי מאות, לא בטוח) מהן מונותאיסטיות, אם יש מביניהן דת נכונה (נצא מתוך נקודת הנחה שיש, לצורך הדיון בלבד) מנין לך שזו היהדות דווקא ולא דת אחרת?

חזרה לטענתך הראשונה, איך זה שגם אתאיסטים מוצאים משמעות לעולם? מן הסתם זה מראה שמשמעות העולם אינה תלויה בדת.

בעניין טענתך השנייה, כל אדם בוחר בעצמו את המשמעות של חייו. אתה יכול לדבר בשם עצמך, לא בשם אחרים.

בעניין טענתך השלישית, אין לך דרך להוכיח לשם מה באת לעולם (תכלית, לא משמעות, זה לא אותו הדבר), אתה יכול לבחור לך תכלית למענה אתה חי, אבל עצם ביאתך לעולם אינה משרתת תכלית זו, ולכן אתה נשאר עם נעלם.

אין שום חובה הנובעת מכך שאנו חיים, וזה אפילו על פי הדת, נראה ששכחת שניתנה לנו בחירה חופשית.

יש אלפי דתות בעולם, עשרות (אולי מאות, לא בטוח) מהן מונותאיסטיות, אם יש מביניהן דת נכונה (נצא מתוך נקודת הנחה שיש, לצורך הדיון בלבד) מנין לך שזו היהדות דווקא ולא דת אחרת?

חזרה לטענתך הראשונה, איך זה שגם אתאיסטים מוצאים משמעות לעולם? מן הסתם זה מראה שמשמעות העולם אינה תלויה בדת.

בעניין טענתך השנייה, כל אדם בוחר בעצמו את המשמעות של חייו. אתה יכול לדבר בשם עצמך, לא בשם אחרים.

בעניין טענתך השלישית, אין לך דרך להוכיח לשם מה באת לעולם (תכלית, לא משמעות, זה לא אותו הדבר), אתה יכול לבחור לך תכלית למענה אתה חי, אבל עצם ביאתך לעולם אינה משרתת תכלית זו, ולכן אתה נשאר עם נעלם.

אין שום חובה הנובעת מכך שאנו חיים, וזה אפילו על פי הדת, נראה ששכחת שניתנה לנו בחירה חופשית.
אני חושב שהוא מנסה לדבר על המשמעות הפילוסופית של הקיום בעולם. יש גם מדענים חילוניים שמאמינים בצורה מסוימת של אלוהים. אנשים מתארים את העולם בעזרת האלוהים ופונים לאלוהים הנמצא בנשמתם כדי שיעזור להם. השאלה אם באמת כדאי ליישם את מטרתנו בעולם בעזרת המסורת דווקא, או בדרך אחרת. חובה להיות מוסרי, דווקא כי יש בחירה חופשית. אסור לכפות את רצוננו על רצון בני האדם האחרים, כי גם האחרים חשובים. אם מקיימים את הדת בחוכמה ולא בפנאטיות, היא יכולה לפעמים לקדם את האדם מוסרית ורוחנית.

SupermanZW

Well-known member
אני חושב שהוא מנסה לדבר על המשמעות הפילוסופית של הקיום בעולם. יש גם מדענים חילוניים שמאמינים בצורה מסוימת של אלוהים. אנשים מתארים את העולם בעזרת האלוהים ופונים לאלוהים הנמצא בנשמתם כדי שיעזור להם. השאלה אם באמת כדאי ליישם את מטרתנו בעולם בעזרת המסורת דווקא, או בדרך אחרת. חובה להיות מוסרי, דווקא כי יש בחירה חופשית. אסור לכפות את רצוננו על רצון בני האדם האחרים, כי גם האחרים חשובים. אם מקיימים את הדת בחוכמה ולא בפנאטיות, היא יכולה לפעמים לקדם את האדם מוסרית ורוחנית.
זה שיש בחירה חופשית מטיל עלינו אחריות למעשינו, אבל לא חובה לנהוג באופן מסוים, יש להבדיל בין חובה לבין אחריות, זה לא אותו הדבר.

זה שיש בחירה חופשית מטיל עלינו אחריות למעשינו, אבל לא חובה לנהוג באופן מסוים, יש להבדיל בין חובה לבין אחריות, זה לא אותו הדבר.
דיברתי על מוסר. דווקא מפני שמותר לאדם לעשות מה שירצה, אסור לו לכפות את רצונו על רצונות האחרים כי חשוב שגם האחרים יוכלו לעשות מה שהם רוצים.

פולגאר

Well-known member

הקב"ה נתן לנו אפשרות לחיות בעולם, כאשר כל מה שאנו צריכים מצוי בעולם* אוכל, אוויר, משפחה, חברה, תרופות, מרחב, אור וכן הלאה. מה חסר לנו? כלום.

מבחינתי התשובה לשאלה "למה להיות דתי" צריכה להיות מופנית כלפי עצמנו ולא כלפי החילוני, שמקשה עלינו קושיות.

הקב"ה נתן לנו אפשרות לחיות בעולם, כאשר כל מה שאנו צריכים מצוי בעולם* אוכל, אוויר, משפחה, חברה, תרופות, מרחב, אור וכן הלאה. מה חסר לנו? כלום.

מבחינתי התשובה לשאלה "למה להיות דתי" צריכה להיות מופנית כלפי עצמנו ולא כלפי החילוני, שמקשה עלינו קושיות.
צריך להיות מאושרים על כך שיש לנו חיים ועולם שהקב"ה נתן לנו, ולהודות על כל דבר טוב שיש לנו בעולם. לא הבנתי למה הכוונה "החילוני שמקשה עלינו קושיות", האם הכוונה אליי?

לדעתי הסיבה העיקרית שבשבילה אנחנו חיים היא פשוט אנחנו עצמנו. העולם נועד בשבילנו ובשביל ההנאה והשמחה של כל מי שיש לו חיים. גם שלמה המלך טען בקהלת שאין משמעות לכלום והעיקר שניהנה מהחיים.

Harrington

Well-known member
מנהל
בעד:
זה מחזק את הרוחניות.

נגד:
אני רוצה ליצור בשבת.
מה אתה מגדיר דתי? מיהו בעיניך דתי? מהו בעיניך דתי?

מה אתה מגדיר דתי? מיהו בעיניך דתי? מהו בעיניך דתי?
דת היא דרך חיים שמבוססת על אמונה בכוח רוחני. אני מאמין ברוחניות ובמוסר. אני מאמין שיש כוח רוחני ששומר על העולם. אני מנסה עכשיו בעזרת המסורת לחזק את הקשר לכוח הרוחני הזה ולהיטהר נפשית. אני מתפלל ומברך, שומר כשרות ושבת, נוטל ידיים בנטלה וחובש כיסוי ראש. הוכחתי בחיי שאני אדם מאוד רוחני. עברתי אהבה עצומה ביחד עם מכשולים במלחמה נגד העולם. העולם מנסה לכפות עלי חומרנות, ואני מנסה לשמור על רוחניות ולהפוך גם את העולם לרוחני יותר.

SupermanZW

Well-known member
דת היא דרך חיים שמבוססת על אמונה בכוח רוחני. אני מאמין ברוחניות ובמוסר. אני מאמין שיש כוח רוחני ששומר על העולם. אני מנסה עכשיו בעזרת המסורת לחזק את הקשר לכוח הרוחני הזה ולהיטהר נפשית. אני מתפלל ומברך, שומר כשרות ושבת, נוטל ידיים בנטלה וחובש כיסוי ראש. הוכחתי בחיי שאני אדם מאוד רוחני. עברתי אהבה עצומה ביחד עם מכשולים במלחמה נגד העולם. העולם מנסה לכפות עלי חומרנות, ואני מנסה לשמור על רוחניות ולהפוך גם את העולם לרוחני יותר.
לשיטתך הבודהיסטים והקונפוציוניסטים הן חסרי דת, כי דרך החיים שלהם אינה מבוססת על אמונה בכוח רוחני אלא על פילוסופיה שפיתחו בודהה וקונפוציוס בהתאמה.

אם אתה אדם רציונלי, לכל מנהג שאתה נוהג (ואני לא מתכוון לפעולות אקראיות ללא מחשבה) צריכה להיות סיבה רציונלית. למה אתה שומר כשרות?
למה אתה שומר שבת?
למה אתה נוטל ידיים בנטלה? מים וסבון זה הרבה יותר יעיל.
למה אתה חובש כיסוי ראש? יש לך קרחת?

Harrington

Well-known member
מנהל
עדיין לא ענית מהו/מיהו דתי בעיניך. לא מה אתה אישית כן או לא עושה, אלא מה ההגדרה הזאת. מהי הדת זו שאלה אחרת.

Harrington

Well-known member
מנהל
לדעתי דתי מי שמאמין באלוהים ומקיים מצוות מתוך אמונה באלוהים.
מקיים את כל המצוות? מקיים חלק מהמצוות? מקיים את המצוות שנוח לו לקיים? מקיים את המצוות שקל לו לקיים? מקיים את המצוות שהוא מזדהה איתן בלבד? מקיים רק את המצוות שהוא מבין את ההגיון מאחוריהן? מ(י)הו דתי?

מקיים את כל המצוות? מקיים חלק מהמצוות? מקיים את המצוות שנוח לו לקיים? מקיים את המצוות שקל לו לקיים? מקיים את המצוות שהוא מזדהה איתן בלבד? מקיים רק את המצוות שהוא מבין את ההגיון מאחוריהן? מ(י)הו דתי?
אסור לקיים באופן עיוור וקיצוני. צריך לקיים בחוכמה, לקחת מה שנאמין בו ומה שמקדם אותנו ומשפר אותנו כבני אדם. דתי צריך להשתדל לקיים לפחות את המצוות החשובות, בעיקר את אלה הקשורות למוסר. אלוהים לא עוקב אחרי אנשים, צריך ליצור לנו את הטקס שלנו.

Harrington

Well-known member
מנהל
אסור לקיים באופן עיוור וקיצוני. צריך לקיים בחוכמה, לקחת מה שנאמין בו ומה שמקדם אותנו ומשפר אותנו כבני אדם. דתי צריך להשתדל לקיים לפחות את המצוות החשובות, בעיקר את אלה הקשורות למוסר. אלוהים לא עוקב אחרי אנשים, צריך ליצור לנו את הטקס שלנו.
מעניין. גישה מעניינת. אך למקרה שאינך שם לב, אתה יוצר כאן דת משלך. זאת לא היהדות מה שאתה מתאר.

חשבתי על כך שאני מנסה להיות הכי רוחני שאפשר ולשפר את העולם בעזרת רוחניות, נלחמתי בעולם תקופה ממושכת ואהבתי אדם באהבה הכי חזקה שיכולה להיות. אני אדם ולא מכונה וצריך לתת מתוך אהבה, רוחניות ורצון.

דורון-55

Active member
בעד:
זה מחזק את הרוחניות.

נגד:
אני רוצה ליצור בשבת.
אני דוגל באיש איש באמונתו יחייה
דתי זה לא אמור להיות חרדי
אפשר לשמור שבת
לקחת את הדת לאט
שולחן שישי זה הדבר הכי יפה ביהדות
ארוחת שישי עם כל המשפחה בלי טלפונים .
מתי יוצא לנו לאכול כל המשפחה ביחד ובלי הפרעות ?
התורה היא הספר הטוב בעולם ויש בו המון נסתר על הגלוי
לא סתם נאמר 100 פנים לתורה .

אני דוגל באיש איש באמונתו יחייה
דתי זה לא אמור להיות חרדי
אפשר לשמור שבת
לקחת את הדת לאט
שולחן שישי זה הדבר הכי יפה ביהדות
ארוחת שישי עם כל המשפחה בלי טלפונים .
מתי יוצא לנו לאכול כל המשפחה ביחד ובלי הפרעות ?
התורה היא הספר הטוב בעולם ויש בו המון נסתר על הגלוי
לא סתם נאמר 100 פנים לתורה .
אגב, 70 פנים לתורה. מן הסתם כמובן יש הרבה יותר.

למעלה