שירותי הרווחה ברשויות הערביות על סף קריסה.

THE WIZARD 55

New member
שירותי הרווחה ברשויות הערביות על סף קריסה.

55 אחוזים מכלל האזרחים ו-60 אחוז מכלל הילדים נמצאים מתחת לקו העוני בישובים הערבים. על כל עובד סוציאלי במגזר הערבי יש 400 פניות ואילו במגזר היהודי יש רק 100 פניות. בקשתם יחס לא הוגן כלפי מגזרים באדיבות הממשלה, קבלתם!

mike00

New member
../images/Emo10.gif

לדעתי לא כל התיקים ואני מאמין שאפילו לא רוב[למרות שאני לא מבסס את הערכה שלי על שום נתון רשמי] התיקים קשורים למשפחות רעבות אלא יותר לבעיות אלימות ופשיעה....ואני לא אומר את זה בגלל שאני גזעני אלא בגלל שמתפקידם של העובדים הסוציאלים לטפל בבעיות מהסוג הזה שכולנו יודעים שקיימות באחוזים גבוהים יותר במגזר הערבי... מסקנות: 1.עצוב שזה המצב ברשויות הערביות ואני מקווה שיטפלו בבעיות האלה ברצינות. 2.לדעתי הפיתרון למצב הזה הוא לא תקציבים לרשויות הרווחה אלא השקעה בחינוך מגיל צעיר.

THE WIZARD 55

New member
גם חינוך הולם כרוך בתקציבים

כיתות רעועות, מורים דפוקים(לא מכלילה) מהכתבה הזאת ניתן להסיק כמה דברים: אין תקציבים זהים לאלה שבמגזר היהודי 60 אחוז מכלל הילדים במגזר הערבי חיים מתחת לקוו העוני!!! אני מניחה שיהיו כאלה שזה נובע מכך שמשפחות מיעוטי יכולת בכל זאת ממשיכות להביא ילדים אל תוך העוני(זה בכלל סיפור אחר, שגם אני תוהה למה להביא עוד ועוד ילדים אל תוך עוני ומחסור) אבל זה לא האישיו..כי גם אצל המשפחות הדתיות [ישנם משפחות ברוכות ילדים והם מקבלים תקציבים..בתי ספר וארוחות ללא תשלום.

mike00

New member
אני מעדיף שיתקצבו את מערכת החינוך מאשר

את שירותי הרווחה...אולי לטווח הקצר זה עלול לפגוע,לטווח הארוך זה בטוח יעשה רק טוב... ועד כמה שאני יודע התקציבים של בתי הספר הדתיים שנותנים שירותים חינם משולמים על ידי עמותות ואירגונים למיניהם ו במילים אחרות לא על ידי הממשלה...

THE WIZARD 55

New member
גם אני מעדיפה את זה.

תמיד אמרתי שחינוך הולם הוא הפתרון להרבה דברים. כרגע חייבים לחלץ את אותם האנשים, בפרט שיש כאן ילדים רעבים. שלא יעלה על הדעת שבמדינה מתוקנת ילדים קטנים יהיו רעבים, ואני מתייחסת גם לילדים יהודים. זה פשוט מוציא אותי מדעתי, לדעת שהם תלויים בעמותות שתורמות להם כסף, חלב, טיטולים, והממשלה לא עושה כלום. אז תאר לך מצב שילדים היהודים עוד יש מי שמסייע לערבים אין!!!

mike00

New member
רק שתדעי שמי שמסייע לעמותות ולאירגונים

הדתיים הם אנשים פרטיים ורובם כלל לא חיים בארץ.....אני לא רואה שום סיבה שאירגונים ועמותות שמטפלות בערבים לא יעשו את אותו הדבר.....את לא יכולה להגיד שאין מי שיעזור לערבים... הבעיה של ערביי ישראל בנושא זה היא שונה מעט,בחו"ל מנציחים רק את "הבעיה הפלסטינית" ולכן הכסף שנתרם[ומדובר פה במאות מיליוני דולרים] מופנה בכלל למקום אחר[בדרך כלל גם לא לנזקקים האמיתיים]... בכל אופן קצת גלשנו,אני מאוד מקווה שימצאו פיתרון הולם לבעיה הזאת....

אבל מה לעשות זה לא מקור מהימן

ובלי קשר זה די ברור שזה יהיה ככה כי יש יותר עוני במגזר הערבי ולא רואה מה הקשר של יחס לא הוגן? יש בעיה חמורה בנושא העובדים הסוציאלים אבל זה לא חדש וזה בעיה של כל המגזרים

היה צריך לעצור אחד אחד מהמפגינים

בהפגנה שהיא דברה עליה אלוהים ישמור

mike00

New member
שום אזכור בכתבה שלה לכותל../images/Emo2.gif

כאילו הכותל זאת המצאה של היהוד

היא הזכירה את הכותל

"קיר אל-בוראק, חלק מחומת מסגד אל-אקצא בירושלים" מה שהכי עצוב בעניין הזה, שהיא כותבת בעיברית מתוך ישראל
וואלה אם מישהו רוצה להראות מקום שהוא השיא של חופש הביטוי הוא מחויב לתת את ישראל שגם שדורסים תחת חופש הביטוי כל חלקה טובה ומהללים רוצחים אכזריים מסיתים ועוד מיליון ואחד דברים..עדיין אף אחד לא עושה שום דבר.

אני לא מאמין שאני אומר את זה ויזארד

אבל- מחסום זה לא מקור מהימן. הוא לא עיתון, הכותבים בו אינם עיתונאים ואינם מחוייבים לשום אתיקה עיתונאית. באתר מופעלת צנזורת תגובות הרבה יותר גרועה אפילו מואי-נט. הרבה יותר. חופש ביטוי זה לא מושג מוכר שם, אלא אם כן באים לדרוש אותו ממדינת ישראל. כל זה בלי קשר לנושא הספציפי של הכתבה, שהוא נושא ידוע שמוכר בדר"כ גם ממקורות אחרים.

אם יש משהו שאני משתדל לא לקחת בו חלק גדעון

זה מחנאות. זה הגישה שבגלל שאידאולוגית אני נוטה להסכים עם הקייס של צד אחד, אז כאילו אני מעכשיו צריך לתמוך בכל מה שהוא יגיד ולזרוק את השכל הישר שלי לבוידעם.

גידעון1

New member
סלח לי על בורותי אבל לא ירדתי לסוף דעתך

מה הבעיה לנסות להיות אובייקטיבי? אתה רוצה להזדהות עם הפלסטינים תזדהה אבל כשהם עושים דברים פסולים(והם עושים המון דברים פסולים) תפנה כלפיהם אצבע מאשימה ואל תאשים את ישראל בדברים שהם עצמם עושים. למשל הדוגמא הכי טריה היא ששגריר הרשות במאוריטניה מספר להם שישראל מקימה מרפאות נגד סרטן אצלם כדי להשתלט על מאוריטניה זה נראה לך ראוי?

אני חושב שזה מה שאני עושה גדעון

אני חושב שכשנפתחת מרפאה זה לא לעניין לבוא והשמיץ את זה, אבל מניח שאתה מבין שיש לישראל סיבות פוליטיות ברורות במעשה הזה. בוא לא נהיה נאיבים. ואתה חושב שאתה יותר אובייקטיבי ממני בהתיחסות שלך?

גידעון1

New member
האמת שכן.

קודם כל גם אם יש סיבות פוליטיות הרי המרחק בין סיבה פוליטית לבין כיבוש המדינה הוא אדיר. אגב הנה שוב אתה עושה את זה,אתה שוב פעם מרכך את המעשים הפסולים של הפלשתינים. בנוגע לאובייקטיביות אני חושב שאני יותר מתון ממך כלומר למרות האינטרס הישראלי שלי אני עדין מסתכל על הצד השני. אתה באופן קיצוני נוקט בדעה של צד אחד ואילו אני בכל זאת מנסה לראות את התמונה הכוללת. כבר אמרתי המון פעמים שאם יהיה שלום אמיתי אני באמת מוכן לוויתורים כואבים. *המילה אוביקטיביות כנראה לא היתה המילה הכי נכונה שרציתי להשתמש בה, התכוונתי יותר לראיה כוללת של כל המצב ולא הסתכלות קיצונית על צד אחד

למעלה