סלטעון עצבני
New member
רגע רגע איזה כיבוש המדינה
לחדור למאוריטניה זה לא כוונה לכיבוש, זה פשוטו כמשמעו, לשים דריסת רגל במדינה, להתוות בסיס ליחסים כלכליים בכוונה מן הסתם ליחסים דיפלומטיים יותר מאוחר. ומאחר שאנחנו עוסקים בדיפלומטיה ולא בפילנתרופיה, המטרה של משרד החוץ היא ליצור מציאות של קשרים בין שתי המדינות, כדי שמאוריטניה כחלק מליגה הערבית תרכך את הלחץ על ישראל, ולא תתנה את את הנורמליזציה עם ישראל בפתרון הבעיה הפלסטינית. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין את זה. גם אין לי טענות למשרד החוץ, הוא פועל בהתאם לאינטרסים של הממשלה הנוכחית. אבל האם זה תואם את האינטרס הפלסטיני?
כמובן שלא! ולכן אני גם מבין מאיפה באה תגובתו של השגריר הפלסטיני במאוריטניה, ואני חושב שאם אתה רוצה להיות אובייקטיבי, גם אתה אמור להבין את זה. אני הבנתי מזמן שאתה לא קיצוני כמו שחשבתי בהתחלה גדעון, ושאתה מוכן לוויתורים תמורת שלום וכו', אבל יחד עם זה אני לא חושב שאתה מסתכל כל כך על הצד השני. אתה רק מבקר אותו. לעומת זאת, כאשר מישהו מהערבים או ממני בפורום מביא דוגמאות לדברים שליליים מהצד שאתה מזדהה איתו, לא זכור לי (ותקן אותי אם אני טועה) שהראית איזו ביקורת חריפה, או ביקורת בכלל..? ואני לא אומר את זה כדי לנגח אותך, כשיש ויכוח לוהט בין 2 צדדים זה קשה להשתחרר מהמחנאות, אז אני לא יכול לדרוש ממישהו אובייקטיביות מלאה, רק שיהיה מודע לזה שהוא לא. ועדיין אני מעריך את הדיאלוג איתך. בינתיים שיהיה שבת שלום יא זלמי
לחדור למאוריטניה זה לא כוונה לכיבוש, זה פשוטו כמשמעו, לשים דריסת רגל במדינה, להתוות בסיס ליחסים כלכליים בכוונה מן הסתם ליחסים דיפלומטיים יותר מאוחר. ומאחר שאנחנו עוסקים בדיפלומטיה ולא בפילנתרופיה, המטרה של משרד החוץ היא ליצור מציאות של קשרים בין שתי המדינות, כדי שמאוריטניה כחלק מליגה הערבית תרכך את הלחץ על ישראל, ולא תתנה את את הנורמליזציה עם ישראל בפתרון הבעיה הפלסטינית. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין את זה. גם אין לי טענות למשרד החוץ, הוא פועל בהתאם לאינטרסים של הממשלה הנוכחית. אבל האם זה תואם את האינטרס הפלסטיני?