שיריונות בדבר הבא

5נדב

New member
שיריונות בדבר הבא

ניתנה לי הסמכות להחליט איך שיריונות יעבדו בדבר הבא, בגלל שלאמור הנפחים היחדים בעולם (בנתיים), ומוצרינו העיקריים הם שיריונות ממתכת. אך, קטונתי מלהגיע להחלטה לבד. איך אתם חושבים ששיריונות צריכים להתממש במשחק? האם הם סתם יוסיפו נק"פ? האם נשקים שונים ישפיעו על שיריונות שונים אחרת? איך? ועכשיו לפאשיזם, אמנם אני מעלה את השאלה פה, אך ההחלטה הסופית היא עדיין שלי... *חיוך זדוני*

Keep it simple

ותוסיף נק"פ השריונות זה רק חלק קטן (נכון לעכשיו) מהמשחק, ועדיין לא נמסרו חוקי קסמים, חפצים מסוימים, וכו´

Nyimirond

New member
ניקוד לשריון + נק"פ

תן לשריון ניקוד כמו נק"פ רק שאחרי שיורד הניקוד בקרב השריון צריך תיקון, רק אחרי שנגמר הניקוד של השריון ירד נק"פ של הדמות כמובן ניקוד שונה לשריונות שונים

Sern

New member
שריונות יותר "הגיוניים"

אני דיברתי על זה עם נדב כבר, אבל אני אפשרסם כאן את מחשבותי. באף שיטת משחק שולחני, אפילו הפרימיטיבית ביותר (דוגמת D&D), השריון לא מוסיף נק"פ. זה פשוט לא הגיוני. שריונות שונים מגנים עליך באופנים שונים מפגיעות נשקים. שריון עור למשל, יגן הרבה יותר טוב מנשקים כבדים (דוגמת פטיש מלחמה) מאשר נגד חרב קצרה. וכו´. נגד שריון לוחות, Flail יפעל אף יותר טוב מאשר נגד בן-אדם ללא שריון... כך שכאן למשל, שיטת הנק"פ לא רק שלא מייצגת את המציאות, היא אף מסלפת אותה. משחקים חיים רבים בחו"ל משתמשים בחוקי קרב די מסובכים המתמקדים בסוגי מכות (חתיכה, דקירה, הלימה, וכו´) שונים שאותם המכה צורך (בהסוואת שאגת קרב) כאשר הוא מכה את יריבו, וכך יריבו יודע איך להתייחס למכה בהשוואה לשריונו. אני לא מציע משהו מסובך כל-כך כאן, כי אני חושב שלדעת אנשים רבים תהיה זו שיטה קשה וארוכה מידי ללמידה. אך אפשר אולי לנסות לארגן משהו יותר פשוט, שייצג את השריונות בצורה יותר ראליסטית. רעיונות? ארם.

malodain

New member
*הנה רעיון*

למה שלא כל שריון יוכל לספוג מכות ונזק,כלומר שעם נגיד יש לי שריון עור הוא יכול לספוג שתי מכות בלי שהמכה משפיעה ואחרי שתי המכות האלה המכות כן משפיעות וצריך לקחת את השריון לתיקון. כמובן שככל שהשריון טוב יותר כך גודלת כמות המכות שהוא יכול לספוג.

5נדב

New member
תראו

מצד אחד חשוב שהשיטה לא תהיה מסובכת מדי. אבל מצד שני חשוב שהשיריונות ימומשו בצורה ריאליסטית והגיונית. ואל לא לשכוח שהשחקנים יצטרכו לחשב עוד המון דברים, חוץ מהשריון, בחלק מהמכות. *עשן יוצא מהאוזניים*

Umrug

New member
../images/Emo10.gif

IMHO - and I fight A LOT - the system they had on W4R is the best. I know you wouldn´t listen, but someone has to tell you the right thing, right? 0

vergan

New member
נדב מה עם השיטה ששלחתי לך?

תשים אותה כאן לדעת הקהל חוץ מזה שריון מוסיף נק"P?!?!?! לא הגיוני בכלל עם יש לאדם 2 נק"פ פגיעה ביד מורידה נק"פ ואני פוגע לך בכל יד פעם אחת אפילו אם יש לך 200 טון פלדה על חזה אתהעדיין מת! חדירת שריון? למה לא יש לך דריון שמגן רק על אזור מסוים למשל הוא אמור להגן על כל החזה אבל אני מצליח לתת מכה מהצד שתפגע בחזה זה מוריד שני נק"פ באופן טבעי אם לא בניתה את השריון שלך מספיק הדוקה באסה

raistlin majere

New member
אממממ

נכון אתה צודק אבל ממכה ביד לא מתים...... ויש מגנים גם לידיים... ומתחת ללוח חזה יש שיריון טבעות.....

עומר כץ

New member
ואני מאד אשמח

לראות אותך מסתובב עם כל הכבודה הזאת עליך במשחק של יומיים שלושה חשבת פעם על המשקל הרב על הנוחות בתפעול כלי נשק

5נדב

New member
ומה אתה חושב בקשר לזה?

אתה היית בהרבה ארים, בטח עברת הרבה שיטות. מה אתה חושב שצריכה להיות השיטה? אני לא אומר את זה בציניות, אני לא מנסה ללעוג, אני באמת רוצה לדעת. ותזכור, זה לא בשבילי, זה בשביל כל מי שישתמש בשיריון בדבר הבא, או שילחם נגד מישהו שיש לו שיריון... ואגב, יש פה הרבה אלדרים שלא מדברים, הרי שאלתי בשביל לשמוע בעיקר מאנשים עם ניסיון. וזה כולל גם אותך אושר, להגדרתך השחקנים קובעים את החוקים, ומה אתה, עז?

עומר כץ

New member
נתחיל

1. שיריון צריך להיות ריאליסטי הוא אמור להראות כמו שיריון ולבלום מכות כמו שיריון הווה אומר חומרים קשיחים לשיריון לוחות עור או דמוי עור ובמיקרים מסויימים גם לינולאום יכול לתפוס אבל פיסות קרטון או רשתות זבובים אינם שיריון 2. בכל הנוגע לחוקים עד היום שיריון הוסיף נק"פ בRים בשל הסיבות הבאות 1 אין לך אפשרות לחשב דרג"ש פגעת פגעת לא פגעת תיתאמן 2 יותר קל לראות בברור חלקים מוגנים וחשופים 3 היה שיקול מסויים של "בלאי" שיריון בקרב עכשיו להתחיל לשנות את כל השיטה זה בגדר רעיון אבל היישום שלו יהיה מסובך וקשה ויותר יעיק מאשר יועיל סך הכל אנחנו באים למישחק בעיקר כדי להנות ולא להיתווכח אם הנשק דקירה שלי עבר את שיריון העור שלך או העובדה שיש לך שיריון לוחות מחסנת אותך מחצים (סתם דוגמאות) הכי קל יהיה לקבוע תוספת נק"פ לפי סוג השיריון ומידת הכיסוי שהוא נותן לגוף המשתמש

Umrug

New member
Just a note

Armor absolutely doesn´t have to protect anything. Leather armor that people use does not protects much, chainmails do not protect much, coifs only harm, breastplates hardly protect. The only places where protection is needed are fingers and heads. Remember the idea on W4R: armor can not be considered "heavy" without helmet. Nice, nice idea. o

עומר כץ

New member
שני דברים

1. שיריון טוב \יעיל יפזר את עוצמת המכה 2. הרעיון הוא לגרום למידה מסויימת של השקעה ולראות שיריונות ריאליסטיים

למה שלא תספר להם על...

למה שלא תספר להם על שיטת השריונות של ´חרבות וכשפים´? אתה בהחלט מכיר אותה.

5נדב

New member
כן, אבל

הפעם אנחנו מדברים על שיריון מלא בהרבה ממה שאתה לבשת. קשה לי לראות מישהו מסתובב עם זה...

raistlin majere

New member
טני מדבר על זה שזה אפשרי

גם שיריון טבעות וגם לוחות הוא אמר שהוא רוצה לראות אותי מסתובב עם כזה אז אמרתי לו שהסתובבתי..... הוא לא דיבר על שיריון מלא לגמרי מלוחות ברזל רציניים כמו בימים הביניים....

raistlin majere

New member
לא נכון.....

לא דיברנו על שיריון מלא לגמרי מלוחות ברזל רציניים כמו בימי הביניים ששוקלים איזה 20 קילו...... הוא אמר שהוא רוצה לראות אותי אם שיריון טבעות ולוחות ביחד...אז אמרתי לו שכבר הייתי ככה.......במשחק בפסח....

למעלה