שירים יפניים - המלצות בבקשה

Keitarou

New member
ממ...

אני לא מבין הרבה במוזיקה אלקטרונית אבל אני יודע ש Schwarz Stein עושים מוזיקה אלקטורנית ביפאנית.. ^_^

oracle

New member
אני תוהה איך השם של Gackt לא עלה...

אז בעיני הוא האמן הטוב ביותר בתחום Jrock. האלבום הטוב ביותר שלו הוא Mars, אח"כ Moon, ואח"כ השאר (Mizerable, Crescent, Rebirth). הוא כותב הכל (מוסיקה ומילים), מנגן על המון כלים, אשף אמנויות לחימה וגם נראה בכלל לא רע ^_^ אה, ושכחתי שהוא היה הסולן השני של להקת הרוק היפנית המהוללת Malice Mizer, וגם שיחק בסרט Moonchild לצדו של Hide הסולן של L'arc-en-ciel. טוב,זהו, תהנו...

Saladin

New member
תגיד, זה טוב הרוק היפני הזה?

סלח לי על הניסוח האידיוטי אבל עדיין אין לי אמון מלא במוזיקה יפנית...ממה ששמעתי (DRAGON ASH למשל) זה דומה מדי לבלינק 182. אי אפשר לשמוע את החרא הזה...

oracle

New member
קודם כל, תגידי... לא תגיד ../images/Emo8.gif

ובקשר לאמון, זה באמת עניין של טעם וחשיפה. אי אפשר לגבש דעה אחרי שיר אחד או להקה אחת, צריך לנסות קצת יותר מזה. גם לי לקח כמה זמן עד שהתרגלתי אבל עכשיו אני ממש מכורה לזה (לצערם של חלק מהסובבים אותי...) תנסה להתחיל עם Malice Mizer, X-Japan, Gackt, L'arc-en-ciel ותראה איך זה מרגיש. אני לגמרי ממליצה.

kaji to mizu

New member
אתה צודק במאה אחוזים!!!

Megumi Hayashibara באמת זמרת מצוינת והשירים שלה נפלאים!!! אמליץ לך גם על Yoko Kanno ששרה את שיר הסיום של סדרת האנימה "קאובוי ביבופ"!!! SAYONARA

Shula19

New member
ואם כבר שירים...

אתר נחמד (אבל די קטן) עם מילים לשירים ביפנית. ונצל"ש איך אני אומר "הם"? לדוגמא: הם הלכו לים. (מבלי שאני באמת יודע למי ה"הם" מתייחס). אם יש לי משפט עם שני פעלים, והפעלים תמיד יבואו בסוף...איך אני יודע למה שייך כל פועל? דוגמא: אתה רוצה שנלך לים?

MaNitma

New member
הם

הם (זכר) = かれら הם (נקבה) = かのじょら הם (כללי) = あのひとたち הם הלכו לים ano hito-tachi wa umi-e ikimashita אתה רוצה שנלך לים? umi-e ikitaidesu ka?

Shula19

New member
זה עדיין לא מסביר לי

מה אני עושה במשפט עם שני פעלים

MaNitma

New member
זה מאוד תלוי

לדוגמא: להתחיל לאכול = tabehajimeru להתחיל ללכת = arukihajimeru לסיים לקרוא = yomiowaru לסיים לכתוב = kakiowaru יכול ללמוד = benkyou suru koto ga dekiru יכול לאכול = taberu koto ga dekiru הולך להלחם = tatakai ni iku הולך לאכול = tabe ni iku הפסיק לדבר = hanasu koto ga yameru הפסיק לשתות = nomu koto ga yameru הערה: כמעט תמיד ניתן להחליף את המילים koto ga במילים no o. לדוגמא: nomu koto ga yameru = nomu no o yameru

Shula19

New member
אתם אולי מכירים איזשהו אתר

טוב שיכול להסביר את זה?

MaNitma

New member
אני לא חושב שקיים כזה אתר

זה לא כמו בעברית שפשוט מחברים פועל עם שם פועל, זה כל מקרה לגופו, כמו בכל דבר בשפה הזאת...
בכל מקרה אני עובד על מעין אינדקס כזה של הפעלים המשולבים האלה... ברגע שאני אסיים אולי ניתן יהיה לפרסם את זה במאמרי הפורום...?

tal vanunu1

New member
: )

NAMIE AMURO אין על השירים שלה כדי להוריד במיוחד את הדיסק האחרון

למעלה