שירים פחות מוכרים של רונה

rachelgw

New member
אחחחח נשמע כל כך כיף :)

לדעתי באמת כדאי שנתחיל ממפגש פורום עם רונה, אם נהיה רק אנחנו, היא לא תוכל לסרב לנו :) ואחר כך נראה מה צריך לעשות כדי להגיע להופעה כזאת שוב! וראיתי סרטונים ביוטיוב מההופעה הזאת, זה בערך הקליפ היחיד לייב שיש לtips... עדיין יש לי הרבה לשמוע ולהשלים חסכים - פתאום יש לי מאגר של 20 שירים לפחות שאני עוד לא יודעת בעל פה (הרבה עבודה!!) ולגבי ההופעות המצומצמות, לי יצא להיות בכמה הופעות של רונה עד כה, בראשונה לפני קצת יותר מחצי שנה היה לי ממש קשה למצוא פרטנרית להופעה הרגשתי שהקהל של רונה הוא קבוצה מאוד מצומצמת של אנשים, ועם הזמן - גם בעקבות ההוא מכוכב נולד, וגם בעקבות גלגל"צ, אני מרגישה כאילו רונה הפכה להיות רונה של כולם כזאת נכון? כאילו אין סיכוי יותר להופעות קטנות... וחבל - כי אני מאוד רוצה הופעה ל50 איש.. זהו, פחות או יותר.. נכון לעכשיו :) רחלי

ROTEM30035

New member
שימי לב שרוב השירים ברשימה הם קאברים

לא שזה מוריד מערכם, אבל יש גבול לכמות הבי-סיידס. בשם הסדר: Earthquake - זו הגרסא המקורית של "מבול". The dead and the Junky - זו הגירסא המקורית של "הקול שקורא לי" שניהם תורגמו לעברית במהלך הקלטת הדיסק הראשון. Empty Ice Madman`s wife אותו פזמון מאחורי הדלת תל-אביב החולד עכשיו כשהלכת כולם צדקו אני טעיתי כל-כך מהר (או:במטוס) הם שירים של רונה, אולי פספסתי אחד או שניים (הרשימה ארוכה) ולא הכנסתי את הברורים מאליו. אי אהבה מופרעת (ושיר עוד יותר מופרע) הבור הם שירים של רחל כלפין, שהולחנו ע"י רונה. שיתופי הפעולה עם ערן צור הם מתוך הדיסק "אתה חברה שלי" - דיסק מחווה ליונה וולך, זו הייתה ההופעה המקצועית הראשונה של רונה. היא הייתה בת 18. ברוב השירים היא עושה קולות רקע. מספר שירים היא הלחינה ושרה בעצמה (אני אתן לך לגלות בעצמך). שיתופי הפעולה עם הדרה לוין ארדי הן מתוך הופעה שרצה פעמיים בשם "היא והיא". הילד הכי קטן בכיתה והנסיכה הם מתוך דיסק ילדים שרונה השתתפה בו. נדמה לי שיש עוד כמה שירים מהדיסק הזה בהם היא עושה קולות רקע... שכחתי איך קוראים לדיסק, הוא מעולה כולו ובלי קשר לרונה. הביצוע של "עד העונג הבא" הוא מתוך מופע המחווה לענבל פרלמוטר. אם למישהו יש תוספות מעניינות הוא מוזמן, קצת בבלאק-אאוט כאן. האוניברסיטה מילאה לי את הראש באותיות ומספרים. רונה היא רונה של כולם כבר כמה שנים טובות... לפחות מאז שירים ליואל, ואולי קצת לפני. זה היה ההופעות עם גידי ברמת הקהל הבוגר, גלגל"צ ברמת הקהל הנוהג וכוכב נולד\ דעות פוליטיות\ המון דחיפה מהעיתונות, ובעיקר עיתונות השמאל. לטוב ולרע. ברמת הקהל הרחב. הופעה ל-50 איש... אולי זה עוד יגיע. דברים נוטים לקרות.

הדר 0

New member
*ברורים מאליהם

ROTEM30035

New member
יום שלם של חדו"א

זה שאני עוד מסוגלת לכתוב בעברית זה פלא. עכשיו תוסיפי פרטים מעניינים למען הדורות הבאים. אפשר גם פרטים ברורים מ-א-ל-י-ה-ם.

הדר 0

New member
ובכן,

[לא היה לי קודם זמן להשקיע בקריאה של הכל ותגובה פשוט המובנים מאליו הזה תפס אותי] כתבת כבר כמה דברים שרציתי לכתוב, אז תודה, חסכת לי. ולעניינינו: twist in my sobriety, במקור של טניטה טקרם (אלוהים יודע איך מאייתים את זה בעברית) הביצוע של רונה הוא בשיתוף עם טל גורדון, או יותר נכון להיפך. מתוך האלבום של טל שבו רונה לקחה חלק לא קטן. הוא כולל בין השאר את "כמו שיורד גשם", "רציתי שזה לא ייגמר"- שיר שטל כתבה ורונה הלחינה, זה גם שם האלבום. אחלה שיר, אחלה אלבום. מקל ואבן, סתם לידע כללי, במקור של ז'ובים. מאותו בחור היא גם השאילה [בלי להשיב תמורה] את המנגינה של השריקה בסוף "אתה מתעורר" (מתוך שיר שנקרא האושר) כאילו יש הרבה דברים לכתוב, אבל אני לא יודעת מה רלוונטי ומה סתם חוזר על דיבורים שלנו שטחנו כל כך הרבה. חוץ מזה רותם יקרה, רציתי לחלוק עליך שבהופעות במרתף אם רוצים עדיין אפשר בכיף לשכב. או לפחות היה אפשר עד שסגרו. מעבר לזה, בל נשכח שגם אנחנו חלק מהעם שנחשף לרונה בדרכים כאלה ואחרות, ומה ההבדל בין מי שהכיר אותה אתמול דרך הבחור מכוכב נולד או לפני 10 שנים דרך החברה הלסבית או דרך גלגל"צ או דרך סבא שלחם בלח"י. והשאיפה לבלעדיות על הרונה חסרת תוחלת. ובינינו מישהי שהתחילה ממש עכשיו לשמוע את המוזיקה שלה לא יכולה להגיד שזה מפריע לה שפתאום ההופעות שלה מפוצצות, וזה לא אינטימי. זה בגללך, את אשמה שנהייה צפוף! (סתם סתם, הכל בצחוק... חיחי אני מכירה את ההרגשה) מה שמזכיר לי, ניראה לכן שמישהו יצליח לארגן אי פעם את *ה*מסיבת פיג'מות אצל נוף? :) ד"א הופעה ל-50 איש, היה את הקטע עם ההקלטות, היו שם פחות מ-50 איש לדעתי. למרות שזו לא ממש היתה הופעה. אני יכולה עוד שנים להמשיך לחפור אבל אני אני אפרוש לישון לטובת האנושות.

ROTEM30035

New member
יש משהו אנושי כנראה

באמירה "פעם היה יותר טוב" אנחנו נהנים להתרפק על ברכי העבר הנה, דפקתי משפט מפוצץ כדי לכפר על עוולות הברורים מאליו. במרתף 10 אפשר לשכב על אנשים אחרים, אפשר גם סתם לשכב, נגיד... בחדר עישון אבל בסוף יהיה מי שיתפוס אותך אם את מבקשת ממני להקצין את הדימוי במרתף 10 של פעם היית יכולה לצאת לפיקניק שמיכת פיקה, שולחן נמוך ושלושה פופים, בירה בצד אחד, בייגלה בצד שני תביאי ערכת קפה ונחלה ירוק, יהיה גם קפה מספיק הגזמתי? יש הרבה יתרונות ברונה של היום יש מגוון, יש שיתופי פעולה, יש את גידי גוב ויהודית רביץ יש יותר מהופעה בחודש, הבחורה מדברת, הבחורה מאושרת יש כתבות בעיתונים, יש אינספור קטעים ביו-טיוב ובעיקר בעיקר, אולי החשוב ביותר - מגיע לה היא עבדה קשה למען ההכרה הזאת וביננו כמו שהיא אומרת בעצמה היא גם לא באמת סלבריטי היא סופר-סטאר בבועה שלנו אולי בבועת תל-אביב אם נצא אל פרוורי המדינה היא עוד לא ג'סטין ביבר ורחוקה כמה עשרות אלפי צופים מקיסריה אבל אנחנו עדיין אוהבים להרגיש בעלות *זוקפת אוזניים, חושפת שיניים* מי הכיר איך וקודם? לא חשוב כלל וכלל הרי זו לא תחרות וללא ספק השאיפה לבלעדיות חסרת תוחלת אבל אנחנו *זוקפת אוזניים* שלא ינסו להסביר לנו מי-זאת רונה קינן, הא? >מסיבת פיג'מות, פסטה ביתית ורונה בחצר... בואי נסגור קיץ 2012, הולך?<

rachelgw

New member
תודה :)

כן, אני יודעת שהרבה מתוכם קאברים... אבל אני מודה שלא ידעתי את מרבית הדברים שרשמת. והיתה הופעה אחת שזכיתי להיות בה שהיתה מצומצמת, ההופעה שהיא צילמה לפני שיצא "המראות ונחיתות"... חוויה אחרת, לגמרי. בקיצור, נחכה להופעה האינטימית שלנו, שתבוא, מתי שהוא...

ToMeTiN

New member
תיקונים קלים

הילד הכי קטן בכיתה בוצע כדואט, או יותר נכון קולות רקע, עם קרן פלס בציפורי אלף לילה ולילה . הנסיכה הוא קאבר לאחרית הימים(?). דיסק שירי הילדים שרונה השתתפה בו הוא הרחק הרחק הרחק בארץ כוש. *חוזרת לאפלה*

גוזלה

New member
נכון אני זוכרת!!

היה לה כל כך לא אכפת, והיא כנראה ממש פחדה שהיא צריכה לשלוף את ה"תותחים הכבדים" כדי לשרוד את ההופעה ההיא... הו- זכרונות...

מיריתי3

New member
את מדהימה!! תודה!! ו..

קשה לי להבין שלא מעלים יצירות מדהימות כמו Empty ליוטיוב.. מה עם החלק השני של השירים?? את מביאה קישור בבקשה? * עשית חסד!! תודה.

למעלה