你好 לכולם!!
לכל חברי הקומונה ופורומי ישראלים באסיה למיניהם, אפשר סוף סוף להכריז על חנוכה רשמית לבית משלנו. כמו כל אדם ממוצע ללא זיקה מיוחדת לאסיה, הייתי בטוח שסינים ויפנים זה אותו דבר, שסינית היא השפה המדוברת ביותר בעולם וחוץ מבייג'ין ושנחאי לא ידעתי על שום עיר אחרת... בימים אלו אני סוגר שנה וחצי רצופות בכוכב הלכת סין ויכול לומר בוודאות שתקופה זו מגמדת את כל מה שלמדתי בביה"ס, באוניברסיטה ובחיים בכלל... הרגשות כלפי המקום והאנשים מעורבים ומגוונים, לטוב ולרע, ומי שהיה כאן לתקופה ממושכת יבין על מה מדובר... הביקורת כלפי הסינים והתנהלותם רבה, שלא לדבר על הלכלוך והאוכל. יחד עם זאת, ולכך אין הסבר - בסה"כ הכללי - כיף מאוד לחיות כאן, במיוחד בשנז'ן, העיר המתפתחת ביותר בעולם, בה ניתן לראות את השינוי שהמקום הזה עובר באופן יום יומי. (והקרבה להונג קונג, כמובן
). כאחד שחווה חיים בארצות אחרות, סין היא ללא ספק המקום שיגרום לך להרגיש זר בכל רגע נתון, גם אם תחיה כאן 30 שנה ותדבר מנדרינית שותפת. וטוב שכך.
ולסיום הודעתי הראשונה בפורום, אודה לכם, הסינופילים למיניהם, שמרחיבים את השכלתי אודות המקום בו אני חי - גם אם אינכם נמצאים כאן - ושמח להביא לכם ולשאר החברים רשמים ומראות אותנטיים מארץ הרב-גונית ביותר בעולם.