שירשור היכרות

Erezl18

New member
שירשור היכרות

למרות שאין כאן עדיין הרבה משתתפים, בעיקר חלק מפליטי הקומונה, עדיין חשוב קצת להכיר. אני ארז, בן 21, לומד פסיכולוגיה ולימודי מזרח אסיה באוניברסיטת ת"א שנה שלישית. אשמח לענות לשאלות על התואר במזרח אסיה או בכלל. לומד כרגע סינית שנה שנייה.

Mei11

New member
נעים להכיר

אני אפרת, למדתי לימודי מזרח אסיה באונ' העברית בירושלים, למדתי בסין, באוניברסיטת נאנג'ינג, והיום אני עובדת בחברת תוכנה (בארץ..). העניין שלי בסין התחיל באופן רשמי כשטיילתי שם אחרי הצבא, והבנתי כמה שאני לא יודעת על התרבות הזו. ומאז אני משתדלת להמשיך וללמוד

omarman

New member
כולם כאן למדו לימודי מזרח אסיה?

אני דווקא לא! שמי אלכס/אומר למדתי רפואה סינית ומטפל בכך (דיקור, טווינא, שיאצו), מתאמן ומאמן מזה שנים בטאקוונדו (אומנות לחימה קוריאנית). בקיץ היינו כל המשפחה חודש בביג'ינג והתאהבתי. אהה, ושלשום התחלתי ללמוד סינית ב"דיאלוג". אין דרך קצרה ללמוד סינית, נכון?! צפויות לי שעות של תיסכול בנסיון לשמוע (שלא לומר גם לדבר) את הטונים השונים... שופשבוע נעים לכולם.

אני, לעומת זאת...

מתגוררת בשנגחאי מזה שנתיים וחצי אוהבת את העיר וגם הסינים ואת החוויה המיוחדת שנפלה בחלקי - החיים בסין סינית.... אני עדיין לומדת, לדבר בלבד ונראה לי שלעולם לא אדע את השפה הזו כמו שצריך אין סיכוי שאלמד קרוא וכתוב העיקר שהם מבינים אותי כי את השנגחאנזים לא תמיד אפשר להבין....

izzy g

New member
נעים מאוד

אני בן 27, מחיפה במקור אבל כרגע ירושלמי. מסיים לימודי מזרח אסיה בעברית. אני נוסע לטאיוואן ללמוד בקיץ.

guanyin

New member
me

i'm noa, currently in kunming, studying chinese (but only a begginer). did NOT study miz' asia in uni... wish i had though...

שלום לכולם

אני ליאור.נכנסתי לא מזמן לעיניני פורומים וקומונות כך ששמחתי למצוא את הפורום החדש הזה.חיבה לתרבות אסייתית תמיד היתה לי.כיום לשימחתי אני לומד עליה באוניברסיטה ונהנה מכל רגע.לצערי עדיין לא הייתי בסין אבל בדר'-מז' אסיה ויפן ביקרתי.מאחל בהצלחה לפורום.(אשמח לתרגל סינית עם מי שמעונין-אני בסינית שנה ראשונה).

tamax

New member
שלום אני תמיר

בן 22 לומד מזרח אסיה ומדעי המדינה באוניברסיטת חיפה.הפטיש שלי לסין קיים מאז שאני זוכר את עצמי, לפני שנה וחצי ביקרתי בסין ומאז מת לחזור. [התמונה מהקומונה היא שלי ולכן אני שמח לתרום אותה גם לפורום
]

Reikan

New member
היי ../images/Emo13.gif

אני אור, בן 13, ומתעניין בעיקר ביפן ותרבותה. יצא לי ללמוד טיפה על סין במהלך לימודי בתולדות יפן המודרנית, ומאחר שיפן הושפעה רבות מסין החלטתי שיהיה נחמד לדעת קצת גם עליה. אני מאחל לכם בהצלחה עם הפורום החדש ומקווה שיצליח!

Chenmatix

New member
היי

אני חן בת 21 ולומדת לימודי מזרח אסיה בארצות הברית אני לומדת סינית שנה וחצי בערך

happydog23

New member
שלום

אני עמית, בן 24, לא לומד שום-דבר שקשור לסין כרגע (לצערי), למדתי בבייג'ינג ב- BLCU למשך סימסטר אחד ואח"כ טיילתי בסין עוד חצי שנה.

GnomeBubble

New member
אני

למי שמכיר ולמי שלא, אני בועז, בן 24. לא לומד שום דבר באוניברסיטה. שנה הבאה אני הולך לירושלים, אבל כנראה שאני לא אלמד מזרח-אסיה (למרות שהייתי רוצה). תמיד התעניינתי בתרבות מזרח-אסיה, ושנה שעברה הגשמתי חלום וטיילתי בסין (בין היתר). אלה היו רק שלושה חודשים ושבוע (איכשהו הצלחתי למתוח טיפה את הויזה), אבל נהנתי מכל רגע ואני חייב לחזור ולראות עוד מקומות. בינתיים אני לומד סינית לבד בהפסקות, שזה אומר בקצב די איטי. כנראה שאני צריך לחזור לסין מתישהו, כדי שיהיה לי מה שיכריח אותי להשקיע יותר.
לכולנו על הפורום

אMור

New member
你好 לכולם!!

לכל חברי הקומונה ופורומי ישראלים באסיה למיניהם, אפשר סוף סוף להכריז על חנוכה רשמית לבית משלנו. כמו כל אדם ממוצע ללא זיקה מיוחדת לאסיה, הייתי בטוח שסינים ויפנים זה אותו דבר, שסינית היא השפה המדוברת ביותר בעולם וחוץ מבייג'ין ושנחאי לא ידעתי על שום עיר אחרת... בימים אלו אני סוגר שנה וחצי רצופות בכוכב הלכת סין ויכול לומר בוודאות שתקופה זו מגמדת את כל מה שלמדתי בביה"ס, באוניברסיטה ובחיים בכלל... הרגשות כלפי המקום והאנשים מעורבים ומגוונים, לטוב ולרע, ומי שהיה כאן לתקופה ממושכת יבין על מה מדובר... הביקורת כלפי הסינים והתנהלותם רבה, שלא לדבר על הלכלוך והאוכל. יחד עם זאת, ולכך אין הסבר - בסה"כ הכללי - כיף מאוד לחיות כאן, במיוחד בשנז'ן, העיר המתפתחת ביותר בעולם, בה ניתן לראות את השינוי שהמקום הזה עובר באופן יום יומי. (והקרבה להונג קונג, כמובן
). כאחד שחווה חיים בארצות אחרות, סין היא ללא ספק המקום שיגרום לך להרגיש זר בכל רגע נתון, גם אם תחיה כאן 30 שנה ותדבר מנדרינית שותפת. וטוב שכך.
ולסיום הודעתי הראשונה בפורום, אודה לכם, הסינופילים למיניהם, שמרחיבים את השכלתי אודות המקום בו אני חי - גם אם אינכם נמצאים כאן - ושמח להביא לכם ולשאר החברים רשמים ומראות אותנטיים מארץ הרב-גונית ביותר בעולם.

אMור

New member
../images/Emo124.gif ניקלס, שיאוסה, אומיז, איתי

וותיקים אחרים - נא להתייצב בשירשור ההיכרות.

אMור

New member
וכמובן - מקס ו- A WANG

בלעדיהם, חגיגת הפתיחה הרשמית לא תהיה מושלמת... שמישהו ילנקק את באלאקו לפורום...

אMור

New member
ואיך לא - gao xing האחת והיחידה

אושיית הקהילה השנז'נאית

gao xing

New member
../images/Emo3.gifמי קורא לי בשמי ?

יאללה- פורום סין..... אין ספק שזה היה חסר ויש צורך מהותי בבידוד סין לקטגוריה אחת נפרדת משאר אסיה. אני ליאורה, בת 28, חיה בשנז'ן כבר שנה וחצי(ומאז עדיין לא ביקרתי בארץ
) עדיין יש רגשות מעורבים בכל הקשור ליבשת הגדולה הזאת. יש ימים שאני תוהה מה אני בכלל עושה במקום הזה ומחפשת תירוץ כדי לברוח.....ומנגד יש ימים שאני שואלת את עצמי מה עשיתי בחיים האלו שמגיעה לי חוויה והזדמנות שכזו. לא באתי מרקע של לימודי סינית או כמיהה עזה לגלות תרבות עתיקת יומין. סין תמיד ריגשה אותי בכל הקשור להזדמנויות העסקיות שטמונות בה וכן התנועה והעשייה הבלתי פוסקת לקראת העתיד. לפי שנה וחצי אזרתי אומץ והחלטתי לנסות את מזלי ביחד עם בן הזוג (שהיום כבר בעלי). במקום אחר. קניתי כרטיס טיסה , את כל מטלטליי חילקתי לחברים, ארזתי מזוודה וטסתי אל הלא נודע...... אחרי שנה וחצי אני יכולה לספר שיש עוד הרבה דברים שלא ברורים לי.... וכנראה שאני אף פעם לא ממש אצליח לגשר על הפער התרבותי..... אבל כל יום לומדת משהו חדש (בין אם טוב או רע) ואומרת לעצמי שעל אף שיש ימים שאני מרגישה שאני משתגעת בין ההמון הזה של סינים, אני צריכה להעריך שיש לנו הזדמנות שכזו להיות מראשוני הקהילה במדינה שמשתנה כל כך מהר ושימים לא ברורים שכאלו, שמתסכלים וקסומים כאחד..... יהפכו תוך זמן קצר לנחלת העבר בלבד. בהצלחה!!

ואני חולה על אוכל סיני!

שלום, אני פיליפה, טיילתי חודשיים בסין עד שנגמרה לי הויזה, ואהבתי אותה מספיק כדי לחזור מאוחר יותר לחודש נוסף. אהבתי מאוד את החוויה של להטמע בתרבות שונה לחלוטין, לאכול במסעדות שאין תפריט באנגלית ולקנות כרטיסים לרכבת שכתובים רק בסינית, בקיצור גיליתי שהסינים לא מתחנפים לתיירים הזרים וזו הזדמנות אמיתית לצלול לעולם שלהם (אם רוצים ואם לא). מתגעגעת לסין, הייתי שמחה לנסות מגורים שם ביום מן הימים, לא רואה את עצמי לומדת סינית... בקושי למדתי להגיד שלום ותודה ולספור עד עשר

עכשיו כשיש הזמנה רישמית מהמנהל...

שלום לכולם ומזל טוב על הפורום החדש
אני בן 29, גר בשנז'ן קרוב לשנתיים וחצי. מעולם לא למדתי על סין, לא התעניינתי בסין, לא חשבתי לטיייל בסין ובטח שלא להעתיק את חיי לכאן. אני יכול לומר שאני לא מתחרט על המעבר לסין (טוב, אולי לפעמים), אבל בגדול - כיף לי כאן, למרות כל השגעונות של הסינים. שנה שלמה הייתי לבד כאן, עד שלאט לאט הכרתי חברים ישראלים, שכמה מהם חברים טובים ויקרים לליבי, בקיצור החיים יפים בסין, אפשר לומר שהתקופה של ה"ניקוסין/אנטיסין" עברה חלפה לה, למרות שהיא מבצבצת פה ושם... טוב חברים, שיהיה בהצלחה לכולם ותשמרו על עצמכם, מקס המברך בקיוסק

למעלה