שירשור למבינים

hadary19

New member
ערב תימני - רעיונות למופע אמנותי

מברוק עליכם - איזה פורום פעיל אולי ממכם תבוא הישועה... אני מארגן ביום שישי הקרוב 12.1.2007 ערב תימני בפנימיית ויצו נחלת יהודה בראשון לציון. כמובן שיהיה אוכל תימני ו"מצגת" שתספר על המנהגים, ההיסטוריה והמסורת אבל אני טיפה תקוע עם רעיונות לתכנים אמנותיים. יש למישהו רעיונות מעניינים או פרטים שיוכלו לעזור לי - 1. סיפורים מעניינים 2. זמר/ת שאוכל להזמין 3. להקת מחול (בהרכב מצומצם) 4. כל רעיון אחר שיכול לעניין נוער בתודה מראש טל [email protected]

ח`בטוני ח`ביט.

עדיין מהדהדים באוזני ביקורת איש הר הבית בבית המגרש ``איש הר הבית היה מחזר על כל משמר ומשמר. וכל כוהן שאומר לו שלום עליך! אומר לו שלום עליך רבי! ניכר שהוא ישן, חובטו במקלו ורשות היה לו לשרוף את כסותו...והם אומרים: מה קול בעזרה? קול בן לוי ישן ששרפו את כסותו``

שושי 13

New member
מה יהיה פלמוני?

אני לא ממש מצליחה להבין מה שאתה מנסה להעביר אלינו, מישהיא כאן אמרה שאתה כותב ברמזים, גם אני חושבת כך, לפחות אני אישית לא ממש מצליחה להבין את דבריך ולכן קשה לי ברוב המקרים להגיב לך. שיהיה לך אחלה יום יא פלמוני ויום נפלא לכל החברה.

שום רמז ושום בטיח`

פשוט נזכרתי במשנה במובאת במקצת הסידורים, איך אנשי ירושלים שמחים לאידו של אותו בן לוי המולקה בידי מפקד המשמר בגלל היותו ישנון. ולעת עתה אני כותב בפלפון ונאלץ לצנזר במילים *כל מילה בסלע* וע``כ נראים כאילו באו סתומים וחתומים.

שושי 13

New member
הבנתי שההודעה היתה מכוונת אלי

ובאמת חבל לי, אני את הרוב לא מבינה מההודעות שלו ולכן קשה לי להגיב.

דורשי רשומות אמרו במדרש פליאה

``אין מניחים תפילין אלא בשבת`` ואם עשו את שבתם חול, מן הנמנע שלא אצא למחולות. הכי רק בבית המטבחיים מותרים הלוים לשורר עלי עשור ועלי נבל בלי הגיון בכינור 3 פעמים במהלך השבת בניסוך היין ?

תוכל לגייס כמה גימלים ?

לעזאזל ! דווקא ביום הזה אני עובד משמרת לילה. לא תוכלו לדחות את האירוע ליום ראשון ?

שושי 13

New member
בקר טוב וברוך הבא הדרי../images/Emo140.gif

איזה יופי של רעיון הלואי שהייתי יכולה להשתתף או לעזור לך. כל-כך הייתי רוצה להיות פעם בערב תימני אסלי. מה שכן הייתי מציעה לך, להזמין איזה איש או אישה תימניים, או שניהם גם טוב ואז לתת לקהל לשאול אותם שאלות על חייהם, זכרונותיהם ותאמין לי שברגע שהם יספרו ובמבטא תימני אסלי, זה יהיה גם מעניין וגם משעשע. אני זוכרת איך היינו שואלים את סבתי כל מיני שאלות על חייה וזה היה ממש כייף לשמוע. תנסה. על כל פנים, שיהיה לך ערב מוצלח.

התמ-ים

New member
שירשור למבינים

לא. לא מדובר בדירה במחיר מציאה או מכונית יד חמישית "כמעט חדשה". אני מדבר על משהו חשוב. משהו עקרוני. מה גורם לחוויאג' בקפה להיות יותר חריף? כלומר, שהקפה יהיה חריף-מתוק. כלומר, לא תמיד החוואייג' הופך את הקפה לחריף (גם אם מערבבים אותו עם הל). בדר"כ אני שם חצי כפית חוואייג'. כמות יותר גדולה הופכת את הקפה לתפל. פחות - ולא מרגישים בכלל את החוויג'. בטח לא את החריפות. אולי משהו בבלוטות הטעם שלי פגום? שאלך לרופא-דוקטור?

הכל תלוי בייחס של התרכובת

הזינגביל והציפורן הם חריפים בטבעם, לעומת הקינמון שהוא מעט מתוק. וטעם התפלות נובע כמדומני מההל, אם אינך אוהב לשתות קפה עם הל כמובן. ומהו היחס בין מרכיביו השונים, זאת עליך לשאול לאניני הטעם

יו ! הזכרת לי לקחת חול מחצבה לעבודה

אני רואה שהפורום הזה ישנון. אולי בגלל ששושי אינה מציעה כוס קפה מהביל. ואם אין ברירה אפשר לקרוא את ``איש הר הבית`` ההוא עם המקל וזעקות המולקה יישמעו עד ירושלים. ``והם [בירושלים] אומרים מה קול בעזרה?[בבית המגרש] קול בן לוי לוקה על שישן על משמרו`` (מסכת מידות)

באיזה סופר

אני בדרך לעבודה, ולמרות הכל - שכחתי. דוקא השבוע רכשתי חואיג משובח לעילא ולעילא מכל ברכתא. ובפעם הקודמת איזה עמלקי בעשותו ניקיון השליך משמים ארץ - תפארת הקפה.

למעלה