שירשור לנשים בלבד. אנא כבדו את הבקשה

../images/Emo40.gif שאלה לנשים שבינינו ../images/Emo40.gif

בעקבות שיחת הרגעה עם כלה טריה-טריה תהיתי לעצמי איך אחרות חוות את זה... בואו נדבר על זה, טבילה ראשונה- ארוע מכונן? חוויה רוחנית עוצמתית? הרגע המלחיץ בחייכן? או בכי ללא מעצורים?....

../images/Emo196.gif זה נראה לי לא כ"כ מתאים בפורום הזה...

ולשאלתך: לדעתי מאד תלוי מי מדריכת הכלות! אני אישית לא התרגשתי יותר מידי מהענין משום בחינה!
לא מהקטע של ההתערטלות בפני אשה זרה- כי זה לא אמור לענין אותה הגוף שלי, אחרי כ"כ הרבה "גופות" שהיא רואה... וגם בגלל שבדר"כ הבלניות הן יראות שמים ועושות את עבודתן קדש!
לא מהקטע של ההכנות הדקדקניות- כי תורה ניתנה בארץ ולא בשמים ובנ"א צריך להתאמץ בדיוק כפי יכולתו ולא להיות כפייתי במצוות- "אל תהיה צדיק הרבה" תקף גם כאן! אז השתדלתי לא להשתגע יותר מידי!
ולא בקטע הרוחני- משום מה לא הצלחתי להגיע לידי בכי חסר מעצורים, ע"י הטבילה. זה לא ריגש אותי בפעם הראשונה בכלל, לעומת זאת בפעמים הבאות, כשידעתי מנסיון לקראת מה אני הולכת הרבה יותר התרגשתי והתפללתי. בקצור צריך לקחת כל דבר בפרופורציה, לדעתי!

אגיב מחר באריכות בעז"ה

כרגע אני לא לגמרי מפוקסת... אבל התכוונתי בכי לא מהתרגשות חיובית אלא מעצבים/לחץ/בושה/ רגשות שליליים אחרים.... כאמור- מחר בעז"ה

candy77091

New member
מה זה אומר אירוע מכונן?

שום חוויה ושום נעליים. שונאת את זה,תמיד שנאתי את זה.ממני אישית זה מוציא את כל החשק כל ה"יותר מדיי הכנות" הללו. עקרונית אותי זה ממש מגעיל,בפעם הראשונה הרגשתי שאני טובלת בים-המלח ולא במי -מקווה נקיים(כמו שזה אמור להיות) לפעמים זה ממש סיוט ולא מהנה בכלל ואני מסכימה עם בוחלי שזה תלויי ב"איך המדריכת כלות הציגה לך את זה" וגם תלויי בבלנית,איך היא נותת לך לעבור את החוויה.אני מכירה הרבה נשים שבשבילם הטבילה נשארה כטראומה ולא כתענוג צרוף.. מה גם שאני ממש לא מרגישה שזה כאילו כמו ליל הכלולות.. הטיפ שאני כן יכולה לתת,מה שעובד בשבילי,הוא למצוא את המקווה שאת מרגישה הכי נוח איתו(ואם את אוהבת נקיון ואסטטית בקטעים הללו כמוני אז לחפש משהו באמת נקי) ולשים לב לבלניות,האם הן נותנות יחס אישי וטוב או מלחיצות ויש אווירה מרגיזה במקום.כשאני אמורה לעבור את זה כל פעם יש לי לחץ מחודש כי אני ממש לא אוהבת את זה, אבל אני מנסה לא לחשוב על התהליך עצמו אלא על מה שיהיה אחריי.. לבעלי ולי יש מנהג,הוא מחכה לי לייד המקווה וכשאני יוצאת אני רואה אותו ראשון ומקבלת חיבוק חזק.ממש כיף.עד עכשיו זה היה ככה.ויש לציין שהוא יושב בשקט לא מתקשר אליי ונותן לי לעבור הכל באופן רגוע וזה יכול לקחת לפחות שעה ולפעמים קצת יותר..

נעמה92

New member
מלחיץ מלחיץ מלחיץ

ועד היום זה ככה, למרות שהבלנית אצלנו במקווה מקסימה והוא גם ממש נקי, קשה לי עם כל הטקסיות הזאת, ואני תמיד חושבת אם עשיתי הכל כמו שצירך....

מאוד מזדהה איתך ברוב הפעמים

מותר לשאול {לא אותך, אלא את כולן} האם חל שינוי מהטבילה הראשונה/טבילות ראשונות ליתר הטבילות? לטובה/ לרעה/שום שינוי מהותי

liziz

New member
טבילה ראשונה

הטבילה הראשונה שלי בהחלט זכורה לי כחוויה עוצמתית, אני לא זוכרת בכי חסר מעצורים, אבל בהחלט לחץ

liziz

New member
אני דווקא חושבת שעוצמתית בשני הכיוונים

גם ובעיקר לחיוב,כמו לחשוב מחשבות על איך לבנות בית טהור, להתרגש, לתהות איך הדברים הולכים להראות. ולצד השלילה אני זוכרת את הטבילה הראשונה כמשהו מאד לחוץ, ההרגשה והפחד שמה אני לא עושה את הדברים נכון, מאד העיקו עלי, אגב חלק מהלחץ עדיין נשאר ,וההכנות לטבילה עדיין ארוכות ומלוות בתהייה האם בדקתי די... ותודה רבה על הברוכים הבאים........

טחג

New member
ארוע מכונן

איכשהו זכור לי כהרבה פחות לחוץ מאשר הפעמים שאח"כ בקטע של ההתארגנות לקראת. למרות שבזמן האחרון התחלתי להרגע מחדש. מה שהיה מפדח קצת - גרתי במקום קטן ונתנו שם לכל כלה שטובלת תיק קטן ובו דברים נחוצים להכנות לטבילה + זר ורדים. עכשיו, תדמיינו את הסיטואציה - ערב לפני חתונה חוזרת הביתה עם זר ורדים ביד, שכולללללללללללם ידעו איפה היית.

למעלה