שירשור לנשים בלבד. אנא כבדו את הבקשה

שרונס21

New member
האמת, כולם יודעים מאיפה חזרת גם בלי קשר לזר..

מאיפה כלה יכולה לחזור ערב לפני כלולותיה???
אבל אין ספק שהרעיון מפדח!

candy77091

New member
לאוו דווקא.

אפשר לטבול עד 3 ימים לפניי..ויש אפילו מדריכות שממליצות לטבול יום או יומיים לפני ולא ביום שממש לפני החתונה כדי שיהיה פחות לחוץ לכלה..

../images/Emo45.gifבדיוק!!!! למה הלחץ???

ובכלל: בקשר ללחץ שחלקכן חוות בהכנות לטבילה ובטבילה עצמה, אם תפרקנה את המטלות לגורמים אז תראנה שאין שום דבר מיוחד שלא הייתן עושות ממילא כל כמה זמן ביסודיות, וחוצמיזה שאפשר להגיד "בלי נדר" ואז, גם אם היה משהו שהקפדתן להוריד והיום כבר לא, אז אתן לא עוברות על חציצה- מובן?? רילקס!!!!!!!!!!!!! איזה עוול עושות המדריכות שהופכות לנשים את יום הטבילה ליום קשה ומלחיץ!!!!!!!!!! אין לזה שום הצדקה!!!!! ואני שמחה שהיתה לי מדריכה נורמלית ואמא נורמלית!!!!!!!!!

candy77091

New member
כולכן?

מדובר פה בסה"כ ב2-3 נשים. אני ממש לא לחוצה ש"לא עשיתי משהו נכון" למרות שהייתה לי מדריכה כזאת תמיד צריך לקחת את הדברים באופן סובייקטיבי.היא גם אמרה לי עוד כמה דברים שכשמעתי אותם אמרתי לעצמי בלב "כן בטח ,שנייה אני כבר רצה לעשות את זה") אני פשוט נגעלת מכל התהליך הזה!(כל הפרטים המעצבנים וגם המיים יש להם תחושה מגעילה תאתמ במקווה הקבוע שלי פחות למזליי..) ומה שאמרת בקשר ל"בלי נדר" זה לא בדיוק ככה,כי יש בלניות שלא מסכימות להטביל בגלל המקובעות שלהן,אם את לא עושה משהו כמו שכולם עושים באותו מקווה(יש המון בעיות למשל לכלות חילוניות לטבול עם בניית ציפורניים וכאלה למרות שיש רבנים שמתירים את זה לא בכל מקווה זה מתאפשר) מה קשור אמא נורמלית?

ח ל ק כ ן!!! כתבתי חלקכן!! לא כולכן ברור!!

ואמא נורמלית מבחינת החומרות שהיא מנחילה לביתה. כי גם המדריכה שלי התייחסה יותר מידי בהסטריה לכל הנושא של ההכנות הדקדקניות, באה אמא שלי ואמרה לי: תרגיעי!!! ואכן הרגעתי... אבל אם היא היתה מסוג המחמירות והלחוצות, היא היתה מנחילה גם לי את היחס הזה. לכן זה חשוב וקשור. אבל כמובן ברור לי שלא לכל אחת זה משנה!!- כי אם יש למישהי אמא יותר מידי קיצונית לכוון כלשהו, אז בדר"כ הבת בעלת השכל, תנסה לא להיות כמוה ולא לקחת ממנה דוגמא, נכון?

candy77091

New member
לאוו דווקא.

המדירכה שלי היתה מאוד לחוצה היא גם אמרה לי שאני חייבת להסתפר קצר אחרי החתונה בשביל הטבילה כי בשבת אי אפשר לטבול עם השיער וזה יהיה בעיה של סחיטה- נראה לך שהסתפרתי קצר או משהו?הסתפרתי איך שרציתי ויכולתי גם לא להסתפר בכלל,לא ממש הזיז לי מה היא אמרה לי והיא אמרה עוד כמה דברים שאני לא אכתוב אותם כאן כי זה דברים שלא כולם צריכים לראות ולשמוע..ואמא שלי -לא דיברתי איתה בכלל,לא על הטבילה ולא על שום דבר אחר ובכלל הלכתי לטבול לבד ולא רציתי שהיא תבוא איתי. אז לא תמיד המדריכת כלות משפיעה על מי שלומד אצלה ולא תמיד זה משנה איזה אמא יש.זה משנה איזה שכל יש לך ואת הגישה שלך.אני הייתי מספיק חכמה כדי לקחת את העיקר ואת הטפל להשאיר אצלה.

וואו!!!! ../images/Emo201.gifאת מזה חזקה!!!

אבל המדריכה שלך, רק לפי מה שכתבת עוד לפני מה שלא כתבת, נשמעת ממש פנטית ומפגרת!!!! וסליחה על הקיצוניות, אבל לקצר ת'שיער??? מליוני נשים בכל העולם טובלות עם שיערן הארוך, ונכון שזה קצת מסבך ת'ענינים אבל מה היא באה ואומרת את זה בכזאת נחרצות??? ובכלל- מה הביא אותך אליה? עשית ברורים לפני כן? או שאותה כן אמא שלך "שידכה" לך?

candy77091

New member
כן היא הייתה קיצונית וממש מגזימה בגלל

שיהא חזרה בתשובה לפני שהיא התחתנה אמנם זה היה לפניי המון שנים אבל לא יעזור כלום חורים בתשובה כמעט תמיד מאוד קיצוניים בגישה הדתית שלהם בעיקר אם הם הפכו לחרדיים. היו לי עוד 2-3 אופציות של נשים שהם מדריכות שהכרתי.אחת מהם הייתה לא לרוחי בסגנון דיבור שלה את השאר לא הכי הכרתיי.. חיפשתי משהי שיהיה לה ראש אינטלקטואלי ותבין עניין,המדריכה שלי היא פסיכולוגית(יש לה תואר והיא עובדת בבית חוליפ פסיכיאטרי וגם כיועצת) מסתבר שטעיתי ותואר לא בהכרח מראה על איטלקטואלי במובן דתיי.. בכל מקרה בעלי ואני כל הזמן ערכנו השוואות בין המדריכים ובן זוגי בתור אחד שמבין בדברים הללו,הוא מאוד חכם ויודע המון דברים,אז כל דבר שסיפרתי לו שהיא סיפרה לי הוא אמר לי אם זה באמת ההלכה או שהיא קצת מגזימה ומקצינה בגישה שלה.וגם שקלתי את זה לפי איך שזה היה נשמע לי.. אני הייתי מציעה לבני זוג תמיד לדבר על זה ועל מה שלימדו אותם כי לפעמים והיו מקרים מעולם שנשים לא בדיוק הבינו את המדריכה שלהם ומזה נוצרו טעויות ובעיות וכן גם מריבות בין בני הזוג(היא אמרה לי שככה עושים ואני בטוחה בזה.. ובזה הסגנון) צריך לחזור על זה ביום יום ולתא עמדות וציפיות...

זה לא קשור בהכרח להכנות

ואם נמשיך קצת את הדיון- איך להרגע עוד הבנו, איך עולים לרמה גבוהה יותר של לחוות פה חוויה רוחנית כמו שזה אמור להיות ?

candy77091

New member
מי אמר שזה כך אמור להיות?

לטעמי לא. לא כל ההלכות הם נורא נחמדות ורוחניות..

טחג

New member
אני גם חושבת

שצריכה להיות פה חוויה רוחנית. בחודשים שאנחנו מנסים להכנס להריון זה די "קל" - מתפללים ומכוונים לפני, תוך כדי ואחרי. בשאיפה - שיחד עם כל ההכנות ה"טכניות" להקדיש גם זמן ללימוד/תפילה ביום הטבילה שיעזרו להגיע לכך.

candy77091

New member
אני לא מאמינה שהטבילה זה מה שיעשה את

התפילה שלי למשהו מיוחד. אצלי התפילה בשבתות בבית הכנסת היא שאני מרגישה בה רוחנית.

טחג

New member
תפילה בשבתות בבית כנסת../images/Emo3.gif

כמה זמן שלא חוויתי כזה דבר. ולא הכוונה לדעתי שהטבילה תעשה את התפילה שלך היומיומית למשהו מיוחד, אלא שביום של הטבילה ובשעת הטבילה תצליחי להתפלל בכוונה, ושהטבילה לא תהיה רק אקט "טכני" אלא גם יהיה בה תוכן מעבר לכך.

למעלה