שירשור מאכלים

Bmaya

New member
שירשור מאכלים

(אני כל כך שמחה שנפתח הפורום
) איזה מאכלים תימניים אתם זוכרים מהבית, ובטח יש שמות שונים לחלק מהדברים. אני מתחילה... כמובן מרק תימני
חילבה לחוח וסחוג. (אני זוכרת איך סבתא שלי היתה מועכת את הפילפלים על אבן חלקה, בעזרת אבן קטנה) עסיד (עיסה שעשויה מסולת מלח ומים, והיינו שמים את זה במרק) זום (מרק חם מכל מיני מוצרי חלב) ZOM ולא ZOOM קובנה, ג'חנון אני לא מאמינה, אבל אני לא זוכרת עוד שמות של מאכלים, רק המראה והטעם חקוק בראשי.
 

יyoידה

New member
חחחחחחחח

אחח... מרק תימני, קובנה, חילבה, לחוח, ג`חנון, מלאווח...
 

שושי 13

New member
בדיוק אתמול נזכרתי ב.....

עאסיד, זה המאכל היחידי שאבי ידע להכין, ואיך היה גאה על כך. אנחנו הילדים מאד מאד אהבנו עאסיד ומרק עם חילבה וזחוג, אך איזה ימים היו. מרק תימני אני עושה עד היום וגם חילבה וזחוג בעגבניות מרוסקות, מתה על זה בחורף.
 
שכחת קצת :)

יש את הסלוף , והסביה , והמלאווח , והפתות , והקעקע .. ואם כבר שמות שונים - אז יש כאלה שקוראים לזום "מטיט" ויש גם את העושר - יש כאלה שקוראים לו "זלאביה" או "כוואיד" :)
 

שושי 13

New member
ברוכה הבאה לובן ../images/Emo140.gif

כמה דברים הזכרת לי עכשיו. מאכל שאני מאד מתגעגעת אליו זה ה...זוֹם... כמה אני אוהבת את זה. בזמנו סבתי היתה תמיד מכינה לי כוס מזה וזה היה טעים משו, אני חושבת שזו בכלל לא בעיה להכין את זה. נדמה לי שזה עשוי רק מיוגורט וחלב, לא?
 
המממ לא יודוואת :]

אולי זה משתנה ממשפחה למשפחה.. אצלינו סבתא עושה את זה עם מלאן גבינות .. קוטג' וגיל וחלב ולבנה .. וגם זעתר וכל מיני כאלה.. סופהדרך..
 

y0el

New member
חחחח למה להתגעגע לזום ?

נשבע לכם לפני חצי שעה סיימתי לאכול פתות עם זום.... אךךךך איזה טעם מה קורה לכם אה ???? מה זה תימנים רק בתעודה ?? רק בזכרונות ? במאכלים תימניים לא צריך להיזכר...צריך פשוט לאכול ! ג'חנון , ומלוואח , וסבאייה, וקובנה רגילה, וקובנה מפתלה.... ( לא לשכוח לשים קצת סמנה....) ומרק תימני עם עאסיד.... מה סתומרת להיזכר...? אין שבת בלי זה !
 

שושי 13

New member
איזה יופי לך

אולי תביא מהר את המרשם לזום - אני ממש אוהבת את זה ועכשיו בחורף זה ממש מתאים.
 

y0el

New member
קובנה מפתלה....

בגדול... ההבדל העיקרי הוא בקובנה רגילה מכניסים את גוש הבצק לסיר ואופים.. בקובנה המֲפַתַלַה - מחלקים את הבצק לכמה כדורים, מרדדים כל כדור בנפרד, מורחים בסמנה או שמן זית, מכדררים חזרה לכדור, ומכניסים לסיר את הכדורים, ואופים . יאממיייי יאממייי
 

Bmaya

New member
ואוווווווו

אצלינו אומרים - זלאביה והקעקע... אוחחח איזה נוסטלגיה...
 
../images/Emo6.gifאני מתפלא איך את מחזיקה שם מעמד

בצפון הרחוק עם כל המשיכה שלך לתרבות ולמנטליות הזאת..
 

Bmaya

New member
יש לי בבית חוויג' מרק לרגעים כאלו

וזה לא קשור למשיכה לתרבות, זה געגועים לבית
 
הזכרתם הרבה

את חלקם מכירה ואת חלקם לא. אוסיף את הפטוט של סבא שלי בליל הסדר, את הגחנון של פסח, את המתוכה (שאני מנסה להזכר בהרכבה ובאופן הכנתה ולא מצליחה למצוא את מי לשאול, כאילו שרק סבתי ידעה זאת והיא היום לא במצב שאפשר ללמוד ממנה משהו), ונראה לי שגם המלוואח נשכח, והגילוואה
 
למעלה