תודה רבה! היה טעים ונפלא
כן, חדש פה בפורום... ופצחתי בביקור במפגש, שהיה חוויה קולינארית נהדרת. לא ידעתי שמצלמים כאן כל מנה "לפני" ו"אחרי", ואני גם תמיד מכין מהראש, לא לפי איזה מתכון קבוע, אבל בכל זאת אנסה לתת כאן מתכון לפרגיות שהכנתי. מצרכים פרגיות (או רבעי עוף) ירקות: השתמשתי בחציל, קישוא, בטטה, כרוב לבן ואדום ופלפלים (אדום, צהוב, ירוק בהיר ירוק וכהה). אפשר להשתמש בכל ירק שנאפה היטב - אני משתמש הרבה פעמים גם בבצל, דלורית, כרובית. מרינדה: חצי כוס יין אדום מתוק, שתי כפות דבש, שתי כפות סילאן, כף חרדל, שתי כפות אבקת מרק בצל, כפית שמן זית, מעט מלח ופלפל, כף או שתיים כורכום, מעט מים. הכנה את הפרגיות, כמובן, מומלץ להשרות 24 שעות במרינדה. המצרכים שתיארתי כאן למרינדה הם מקורבים - אני יוצר בכל פעם וריאציה מעט שונה, אבל זה מה שעשיתי הפעם. אפשר גם להוסיף שיני שום חתוכות לפרוסות. את המים אני מוסיף בדרך כלל כשהם רותחים, מה שמסייע לאבקת המרק, וגם לדבש ולסילאן, להתערבב טוב יותר. אזהרה - המרינדה הזו מכילה המון כורכום, וזה אומר שאם מתעסקים איתה הרבה בידיים, הציפורניים והאצבעות מצהיבות קצת. את הירקות אני משרה במרינדה ממש לפני האפיה. קולף את הירקות הנדרשים (עדיף גם את החצילים), חותך לפיסות גדולות: חצילים ובטטה - לפרוסות קישואים - מעדיף דווקא לחתוך לרצועות עבות ולא לפרוסות - מרקם טוב יותר בעיני פלפלים - לרצועות כרובים - לוקח חתיכות של חצאי עלים ומגלגל אותם כמו שטרודלים, כך שהם סופגים מצויין את המרינדה (כדי שלא יפתחו, אני "שובר" את העלה בכל קיפול) את החציל והקישוא מעביר טיפול במלח להוצאת המרירות. מעביר את הירקות במרינדה, ודואג שיספגו היטב. מפזר את הירקות בתבנית (הכמות שתיארתי כאן הספיקה לי לשתי תבניות ח"פ בינוניות), מניח מעליהם את הפרגיות, שופך את המרינדה שנותרה על הכל. עוטף בנייר אלומיניום ומכניס לתנור שחומם ל-250 מעלות, ל-45 דקות בערך. לא סגור על הזמן - אני מדי פעם בודק מה מצב העוף והירקות. אם רוצים להשחים את העוף/פרגיות, ניתן להוריד בסוף את נייר האלומינום ולתת עוד כמה דקות של גריל. בתיאבון!