שירשור ....מפגש קדרות

Master Stav

New member
עוד מעט עוד מפגש .....

וכמובן זה מצויין גם במסר השבועי שלנו
בפעם הבאה .....תבואי
 

kirschi

New member
ואריאציה על סלט נבטים עם סויה\שגב משה

את הסלט אכלנו לראשונה ב"שגב אקספרס" - המומלצת מאוד מאוד! (אם כי להתעקש על מקום בתוך המסעדה ולא בפטיו) את המתכון לקחנו מתוך "יומנו של שף", ושינינו כדי שידמה יותר למנה שאכלנו במסעדה. ~חצי כוס מיונז ~50 גר' ג'ינגר כבוש, קצוץ דק 3 בצלים ירוקים קצוצים דק 3 כפות כוסברה קצוצה דק 10 כפות רוטב סויה יפני 3 כפות רוטב ואסאבי 2-3 כפות רוטב שומשום כוס נבטים סיניים צנון גדול לא קלוף חתוך לז'וליאנים שני גזרים חתוכים לז'וליאנים חצי כוס בוטנים קלויים וקשיו גרוסים גס (השתמשנו בפטיש) הרכבה: לערבב יחד מיונז, ג'ינג'ר, בצל ירוק, כוסברה, רוטב סויה, ואסאבי, שמן שומשום (במתכון יש עוד שתי כפות מים, שהחלטנו לוותר עליהן) להוסיף נבטים, צנון, וגזר ולערבב ביד להוסיף בוטנים וקשיו, ולערבב ביד במנה המקורית יש אפונת ואסאבי מעורבבת בתוך הסלט שמוסיפה קראנץ' נהדר. המנה גם חריפה יותר. המנה שבספר יותר אנמית, והתוצאה של היום היתה לדעתנו קרובה יותר למקור, אם כי במסעדה הסלט הזה באמת, באמת נפלא.
 

א פרח

New member
אז מה היה לנו שם?

בראש ובראשונה היו אנשים מדהימים, חיבוקים, חיוכים וחברותא מדהימה
בהמשך אוכל טעים, טעים אין מצב לבחור את המנה המנצחת, כולן היו לעילה ולעילה. תבשילים, תוספות, סלטים, לחמים ביתיים ועוגות כל אחת טובה מהאחרת עד כדי בילבול. תודות: בראש ובראשונה לסתיו שבלעדיו דבר לא ייצא לפועל, לילדים שלנו שתמיד עוזרים ומסייעים, לעזרא שחיכה לנו כשהיגענו ועזר בכל מה שביקשנו סחב שולחנות, התרוצץ הביא מכל הלב ובחיוך, לגלית שהגיעה כימעט איתנו ועזרה לארגן ולסדר ולסגרגר שהגיע מוקדם ועזר ובכלל כל מי שהגיע מיד הצתרף ועזר ועל כך תודתי מכל הלב כייף להיפגש עם חברים כשכולם שמים יד ומסייעים בהתחלה ובסוף בפינוי ובניקוי, תודה לכולם. יסלחו לי כל אלו שלא ציינתי את שמם כי אז אצטרך פשוט לכתוב את כולם, מראשוני המגיעים ועד אחרון העוזבים
תוך זמן קצר הכל תוקתק למקום השולחנות כוסו במפות, הכלים, השתיה, פלטות החימום, הסירים, הסלטים הכל נערך וסודר והנה לנו בופה שלא היה מבייש אירוע. בפינת החדר נערך שולחן היצירה לילדים שלא ישתעממו בזמן שההורים אוכלים ומפטפטים. היה תענוג של יום חגיגה לחייך וללב. נתראה בקרוב אדוה
 

kirschi

New member
אני "העמסתי" ארבע פעמים

ואפילו השארתי מקום לכפית מכל אחד מהקינוחים. הכל היה מדהים ומתוקתק, וקרניבורי להפליא. לחיי אירועים רבים שכאלה!
 
שאלה לי מי יכולה להגיד לי מי זה הבחור../images/Emo20.gif

עם השחור ןהמשקף על הראש-פשוט מוכר לי כל כך ואני לא זוכר מאיפה\מי מו ולמה
אפשר גם במסרים.
 

Master Stav

New member
שמו שביט מס ....

חבר אישי חבר בפורום וחבר המועצה המקומית קדימה צורן
 

א פרח

New member
עוגת דולסה דה לצ'ה

הסוד הוא בקרם
עוגת הבסיס: עוגת תפוזים בחושה וקלה של יעלי 1 קמח תופח, או 2.5 כוסות קמח + 1 אבקת אפיה. 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים, 2 בייצים לערבב הכל למזוג לתבנית משומנת ולאפות ב 180 מעלות כחצי שעה עד שכיסם שננעץ יוצא יבש מהעוגה. הוכנה כמות כפולה לתבנית 28. לאחר שהתקררה לגמרי, נחצתה לשני חלקים, הורטבה באייריש קרים מדולל בחלב, נמרחה שיכבת קרם במרכזה, צופתה כולה מסביב ולמעלה והקישוט נעשה ע"י משיכות של המרית, הוכנסה למקרר ללילה והתייצבות הקרם. הקרם: 3 שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת יציבה מאוד, לערבב בתנועות קיפול עד לאיחוד מלא עם כוס וחצי ריבת חלב רכה, לא נוזלית. בתיאבון.
 

DrJeckyl

New member
תודה רבה! היה טעים ונפלא

כן, חדש פה בפורום... ופצחתי בביקור במפגש, שהיה חוויה קולינארית נהדרת. לא ידעתי שמצלמים כאן כל מנה "לפני" ו"אחרי", ואני גם תמיד מכין מהראש, לא לפי איזה מתכון קבוע, אבל בכל זאת אנסה לתת כאן מתכון לפרגיות שהכנתי. מצרכים פרגיות (או רבעי עוף) ירקות: השתמשתי בחציל, קישוא, בטטה, כרוב לבן ואדום ופלפלים (אדום, צהוב, ירוק בהיר ירוק וכהה). אפשר להשתמש בכל ירק שנאפה היטב - אני משתמש הרבה פעמים גם בבצל, דלורית, כרובית. מרינדה: חצי כוס יין אדום מתוק, שתי כפות דבש, שתי כפות סילאן, כף חרדל, שתי כפות אבקת מרק בצל, כפית שמן זית, מעט מלח ופלפל, כף או שתיים כורכום, מעט מים. הכנה את הפרגיות, כמובן, מומלץ להשרות 24 שעות במרינדה. המצרכים שתיארתי כאן למרינדה הם מקורבים - אני יוצר בכל פעם וריאציה מעט שונה, אבל זה מה שעשיתי הפעם. אפשר גם להוסיף שיני שום חתוכות לפרוסות. את המים אני מוסיף בדרך כלל כשהם רותחים, מה שמסייע לאבקת המרק, וגם לדבש ולסילאן, להתערבב טוב יותר. אזהרה - המרינדה הזו מכילה המון כורכום, וזה אומר שאם מתעסקים איתה הרבה בידיים, הציפורניים והאצבעות מצהיבות קצת. את הירקות אני משרה במרינדה ממש לפני האפיה. קולף את הירקות הנדרשים (עדיף גם את החצילים), חותך לפיסות גדולות: חצילים ובטטה - לפרוסות קישואים - מעדיף דווקא לחתוך לרצועות עבות ולא לפרוסות - מרקם טוב יותר בעיני פלפלים - לרצועות כרובים - לוקח חתיכות של חצאי עלים ומגלגל אותם כמו שטרודלים, כך שהם סופגים מצויין את המרינדה (כדי שלא יפתחו, אני "שובר" את העלה בכל קיפול) את החציל והקישוא מעביר טיפול במלח להוצאת המרירות. מעביר את הירקות במרינדה, ודואג שיספגו היטב. מפזר את הירקות בתבנית (הכמות שתיארתי כאן הספיקה לי לשתי תבניות ח"פ בינוניות), מניח מעליהם את הפרגיות, שופך את המרינדה שנותרה על הכל. עוטף בנייר אלומיניום ומכניס לתנור שחומם ל-250 מעלות, ל-45 דקות בערך. לא סגור על הזמן - אני מדי פעם בודק מה מצב העוף והירקות. אם רוצים להשחים את העוף/פרגיות, ניתן להוריד בסוף את נייר האלומינום ולתת עוד כמה דקות של גריל. בתיאבון!
 

aלון13

New member
הייה נעים וכי טעים

הגענו בעזרת ה-gps (כהגדרת אישתי זאת האישה היחידה שגם נותנת לי פקודות ואני גם מבצע בלי להגיד מילה) בפנים כבר היו סתו אדוה גרגר חבורת הנוער המקסמים וכבר הכל הייה מסודר אישתי התפעלה מהלחמים אני מסירי הבשר לאט לאט הגיעו עוד פלטות ועוד סירים עוד סלטים עוד שתיה ועוגות החברה מקסימה האוכל משגע והקינוח פניה נרגשת למי שהכין או הכינה את העוגת גבינה ו/או התפוחים נא לצרף מתכון שאישתי שתחיה תכין לשבת תודה לסתו אדוה על האירוח הקסום לנוער על החברה הטובה ולכל העושים במלאכה הייה נעים וטעים מי יתן ונפגש שוב בקרוב אלון
 

תלתלונה

New member
תודה לכולם!

היה ממש טעים וגם נעים. כל הכבוד לבשלנים, התבשילים היו מעולים
(סתיו שיחקת אותה עם קדירת הפטריות, היתה משובחת)
 

סמד13

New member
יקריי ויקרותיי אין מה להגיד

וגם לומר ואני בהחלט מחכה למפגש הבא ! הגענו ב11.15 בבוקר בפנים כבר חיכו אדוה סתו גרגר הלובסטרים המקסים אלי של סתו שהיא קסם (סליחה לנער שהייה איתך לא זוכר את שמו הבנות שלי אמרו הוא מגניב) שי גרגר ידידי וגם עזרא השמור הכול הייה מסודר מסביב כולל פינת היצירה לילדים אפילו פרות לצביעה היו שם הגעו עוד ועוד חברים חדשים וישנים על הסרים שלהם הסלטים והקינוחים אך מה אומר ומה אגיד הייה טעים נהנתי מהסיר של סתו והסיר של סבא רן (תבורך רן איזה מעדן ואם יש מתכון אני אשמח ) הקוסקוס ,הסלט נבטים הלחמים של גרגר אהבתי הריזוטו ועוד שאני לא יוכלה לזכור הקינוחים העוגה של אדוה גן עדן ,העוגת גבינה וואי לי העוגת תפוחים זה דורש מתכון דחוף השוקולד ועוד הליקר דבלים של אדוה הייה משהו מדהים אז תודה זה מה נשאר להגיד תודה לסתו ואדוה על היוזמה והגשמת המפגש תודה לכול האופים מבשלים מבשלות אופות עושי הסלטים תודה לעזרא על כל העזרה תודה על החברה נהנתי מאוד בשם כל הצוות אלון סמדי עדי עדן עובד ומאור מי יתן והפגש הבא יהיה בקרוב יום מבורך סמדי
 
WOW

אין לי יותר מה לומר... מה שהיה כבר עבר..... יש תמונות שאעביר לסתיו לעריכה (כי התפגשתי לא לפרסם את חלקן). אז ככה, היה טעים (אני התלהבתי ולא ברור לי ממה.... משהו עם תפו"א בטעם של פעם, מעושן משהו). את האושפאלו, אני אבלוס במשך השבוע, כך שמי שחפץ, שיבוא. הרבה בריאות למי שהיה חולה. נתראה בקרוב. חגי
 
למעלה