שירשור משפטי חוכמה.

שטויות גבר

כולם טועים, אנחנו בני אדם החוכמה היא להודות בזה...ולילמוד ממנה לא הרבה אוהבים להודות בטעות... אני מדה שטעיתי
ותמיד אני שמח לילמוד

Eragon3

New member
משלי לה-פונטין

הינה כמה משפטי חוכמה (מוסר השכל) מתוך הספר של אחי הקטן אני אישית אהבתי את רובם למרות שכל הסיפורים שם ניגמרים ברע... נעים מאוד לתת אמון לבטוח וליות תמים אך חשוב להיות חשדן לפעמים. מי שניראה מבחינה חיצונית מרשים ויפה-חשיבותו ותועלתו מוטלים בספק. דיבורים לחוד מעשים לחוד. החכם יודע להפיק תועלת מכול דבר ודבר , גם ממה שלטיפש ניראה מיותר לפני שמבצעים הצעה שמישהו מציע, כדאי לבדוק היתר את המניע לכול דבר בטבע יש סיבה ותכלית, וזה לא תפקידו של האדם להחליט.
מי שטומן מלקודת למישהו אחר עלול לפול בה בעצמו, כי הגלגל לעולם חוזר מוטב שתשתוק, אם אתה רוצה שיחשבו שאתה חכם כי מי שמדבר על מה שאינו מבין ,נשמע מטומטם טוב זהו לעכשיו אם השירשור הזה ימשיך אני ימצא עוד משפטים מגניבים מקווה שנהנתם ותיקחו כמה מהם לחיים Eragon3

"אם היה צדק...

בני אדם היו יכולים לחרבן על יונים" סתם סתם "fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me!" "אם אתה חי בבית מזכוכית אל תזרוק אבנים" וקצת פתגמים מעדתי (פולניים): "נשרים מתעופפים לבדם; כבשים מצטופפות יחדיו." "אל נא תהלל את היום לפני שקיעת החמה." "המזל זורק כסף, אך לא כל אחד תופס."

kaenar

New member
גמלי בא לכתוב משפטים חכמים ../images/Emo9.gif

הנה כמה.. אולי יותר מידי חח לא נורא
"לחיות הוא אחד הדברים הנדירים ביותר, רוב האנשים רק קיימים" (אוסקר ווילד) "כל חץ הפוגע במטרה, הוא תוצאה של מאה החטאות" (הנרי דיוויד תורו) "זה לא העומס ששובר אותך, זו הדרך שבה אתה סוחב אותו" (לנה הורן) "מה שהיה לפני שנייה כבר איננו. מה שיהיה בעוד שנייה- אולי יהיה, ואולי לא. עכשיו זה כל מה שיש לך! לך על זה!" (לין סט. ג'ימס) "אנו בוחרים את האושר והסבל שלנו הרבה לפני שאנו חווים אותם" (חליל ג'ובראן) "אדם הוא סיפור הצלחה אם הוא קם בבוקר והולך לישון בלילה, ובין קימה לשינה עושה מה שהוא רוצה לעשות." (בוב דילן) "אל תלך לאן שהשביל מוביל, במקום זה לך למקום שבו אין שביל, ותשאיר עקבות" (ראלף וולדו אמרסון) "אל תתפשר על עצמך, אתה זה כל מה שיש לך". (ג'ניס ג'ופלין) "העולם מלא בכאב, אבל הוא גם מלא בהתגברות עליו". (הלן קלר) "כשחשוך מספיק, אתה יכול לראות את הכוכבים". (צ'ארלס אוסטין בירד) "המשימה שלך היא לא לחפש אהבה, אלא לחפש ולמצוא את כל המחסומים שבנית נגדה". (רומי) ולסיום: "עם כישרון רגיל ועם התמדה בלתי רגילה, אפשר להשיג כל דבר." (תומאס פ. בקסטון)

The Godmother

New member
הופה... יש על מה לדבר :)

בס"ד "לחיות הוא אחד הדברים הנדירים ביותר, רוב האנשים רק קיימים" המשימה שלך היא לא לחפש אהבה, אלא לחפש ולמצוא את כל המחסומים שבנית נגדה". מהסוג שכותבים יפה על פתק ותולים על המקרר... :) וגם... "כשחשוך מספיק, אתה יכול לראות את הכוכבים" שמזכיר באופן חשוד את "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר" שאני לא לגמרי זוכרת מי אמר אבל ב"האביר האפל" השתמשו בו יופי...
ועוד כמה שאני אוהבת... שאלו החכם: במה יתנקם אדם משונאו? אמר: שיוסיף מעלה יתירה בעצמו. (ר' שלמה אבן גבירול) הרי לך הדרך בה תדע אם משימתך עלי אדמות הושלמה: אם חי אתה - סימן שלא! (ריצ'ארד באך)

2Duracell

New member
את זה שמעתי בסרט נחמד על אינשטיין

-"תגיד, לדעתך ימצאו ישות בעלת אינטיליגניצה בחלל בעתיד?" -"עדיין לא מצאו כזאת בכדור הארץ"

asmati

New member
לאו טסו

as he takes no credit, credit never leaves him those who are free from the love of wealth will never be robbed to be first among men, he must be last in his calculations; and if he is last, he will be first because he is no competitor no one in the all world can compete with him. אבני הדרך שלא תורת הטאו (טאו טה צ'ינג): צניעות, חמלה, מוסר ממליץ לכל אחד לקרוא ולהפנים קצת

למעלה