שירשור שאלות ותושבות

La Gamba

New member
קצת נגד הזרם

אני התלבטתי גם כן בין הMOVU2 4GB של קריאיטיב, לבין המיני אייפוד (אותו נפח- תרתי משמע, 50$ יותר), ואלא אם ממש חשוב לכם המראה והיוקרה, הייתי ממליץ על המובו (אלא אם יש לכם מק)

אם אתה כלכך מתלהב אז תן פרטים

ממש חוכמה להגיד יותר טוב עדיין לא ראיתי נגן יותר טוב מאיפוד עובדה שיש לו פורום

La Gamba

New member
זה תלוי בדרישות שלך

למה אני העדפתי את המובו? 1) כי אין לי מק, ועדיף משהו קצת יותר ידידותי לחלונות. 2) המובו פחות יקר. 3) אותו נפח (גם נפח פיסי, וגם נפח זיכרון) 4) אני לא סגור אם לאייפוד זה לא כך- אבל נדמה לי שהזיכרון של המובו הוא יותר איכותי מאשר האייפוד, זיכרון פלאש שפחות רגיש לזעזועים (וברמת העיקרון, זיכרון פלאש של 4GB עולה יותר מהנגן עצמו, ולתקופה מסויימת קנו את הנגן רק בשביל הנפח הזה) 5) זמן הנגינה (כשבדקתי, האייפוד היה 8 שעות עלובות, המובו עומד על 16-14) 6) הבטריה ניתנת להוצאה קלה וידנית- ואם רוצים אפשר להוסיף עוד קצת כסף ולקנות עוד כמה סוללות למקרה שיוצאים לטיול ארוך, בניגוד לאייפוד. 7) הנגן מגיע עם קייס שנצמד למכנסיים, יתרון נוח לריצות וכו'. 8) גם פה, אני לא סגור אם לאייפוד יש את זה- המכשיר נטען דרך המחשב, בין השאר, ולמרות שיש מתאם שבא איתו, אתה יכול לטעון אותו דרך כל מתאם לדיסקמן. 9) עוד נק' אישית- פאק, אני לא מוכן להוסיף עוד 225 שקל בשביל נגן שרק נראה יותר טוב. 10) לאייפוד בטח יש את זה גם כן, העברה פשוטה, גוררים ומשאירים את זה בנגן. (וכמובן שיש תמיכה בfolders ובplaylist), אין צורך בדרייברים, אין צורך בתכנות מיוחדות. )למרות שאם אתה מעוניין התכנה שיכולה לעזור לך לארגן, אתה מקבל אותה בדיסק) בטח יש עוד, אבל זה יבוא אחרי התגובה שלך.

אוקיי

1. איפוד מיני או בכלל איפוד ידידותי למק ולחלונות גם יחד ואפילו ללינוקס אז זה לא פקטור 2. פחות יקר? בבדיקה שעשיתי המובו יותר יקר 3. אכן אותו נפח אבל תודה שחוץ מנפח יש עיצוב ואיפוד מיני מנצח 4. פלאש מול הרדיסק יתכן שכן ויתכן שלא אבל האיפוד לא כלכך רגיל לזעזועים 5. איפוד מיני 8 שעות בטוחות גם איריוור מגיע עם טענות ל16 שעות אבל מתלוננים שיש לו בחצי ווליום 10 שעות אז כמה ווליום בשביל 16 שעות?! 6. חסרון אבל אפשר לקנות מארז חיצוני להוספת עוד 20 שעות בסוללות AA רגילות 7. גם האיפוד מגיע עם קליפס ומלא נרתיקים מוצעים למכירה לאיפוד 8. האיפוד נטען דרך המחשב בפיירוייר במק וusb2 בפיסי ויש לו גם מתאם להטעין ישר מהחשמל ֿ999999907569.9..9. אתה מתבלבל איפוד מיני עולה 1600 ש"ח והמובו 1850 מי יותר יקר? 10. האיטונז עושה את ניהול השירים קל ופשוט יותר מכל דבר אחר היא מגיעה בחינם בדיסק או להורדה מהאתר של אפל ואם מדברים על האיטונז אז היא בכלל סיפור בפני עצמו

La Gamba

New member
תגובה

1- אוקי 2- אולי בישראל, כיא ין לזה שוק, אני מדבר על מחירי היצרנים (המחירים שאני קניתי בהם) 3- כמו שאמרתי, מה אכפת לי מעיצוב? אני משאיר את שלי בתוך הקייס, או בכיס, או מה שזה לא יהיה, עיצוב משפיע במערכת סטריאו וכו', לא בזה. 4- אין ייתכן שכן/לא, פלאש יותר טוב, תשאל את מי שאתה רוצה. 5- הטענה בנוגע לזמן אומתה על ידי, והווליום בהחלט סביר. 6- אני בטוח שהמארז הזה משפר את העיצוב. 7- צודק. 8- הוא נטען דרך PC? לא ידעתי, עוד נק'. 9- שוב, 200$ המחיר של המובו, 250$ מחיר האייפוד. (אלא המחירים הכי קבועים ואמינים שניתן להסתמך עליהם. 10- שכח מזה, עצם זה שהוא דורש תכנה נוספת, זה נק' למובו.

אני רוצה להתייחס לנקודת האיטונז

כל השאר נתונים לוויכוח אבל פחות או יותר מיצינו אותם לעניין האיטונז הוא ככה אני אחרי שימוש בדיפדוף בהרדיסק בצורה רגילה גיליתי את האיטונז כשקניתי את המק ומאז לא הבנתי מה עשיתי בלי פשוט בכמויות של המוזיקה שאנחנו שומעים היום תוכנה לניהול שירים הכרחית וחשובה אחרת אנחנו בבעיה יתרון עצום לאיטונז כחיבור לאיפוד הוא שברגע שאני יוצר רשימת השמעה ושלא נדבר על הרשימות ההשמעה החכמות אז האיפוד מקבל את הרשימות האלו וכך אני יוצר לעצמי רשימות השמעה שמופעות באיפוד זה מתגלה כמאוד מאוד נוח ועוד מלא יתרונות אז אולי הלזרוק ישר למכשיר זה נוח ונחמד אבל זה אפשרי באפוד בעזרת תוכנות שפותחות את הגישה לספריות המוזיקה באיפוד אבל... ברוב המקרים אפילו אני לא מצאתי סיבה להשתמש בזה

La Gamba

New member
אגב, שאלה בנוגע לאייפוד

אני יכול לקחת אייפוד, ולחבר אותו סתם ככה לחיבור USB של מחשב זר, נכון? אין צורך בדרייברים.

mmad il

New member
נק' חשובה מאוד שנותנת יתרון לאייפוד

גודל המסך!! המסך של המובו ממש קטן, לעומת המסך של האייפוד שדיי גודל ונוח. לפי דעתי זה יתרון גדול של האייפוד

La Gamba

New member
אכן, זה יתרון

אבל... כמו שאמרתי בנוגע לעיצוב, זה נגן, אכפת לי מהאיכות של המוזיקה, כל עוד שהמסך מספיק גדול שאני אראה איזה שיר מנגן (על מנת שאוכל לבחור) אין לי בעייה, גדול יותר או פחות...

וואוו המראה והיוקרה? אתה בטוח ?

אתה לא מתבלבל? המראה והיוקרה של המובו משתווים לאיפוד מיני היפהפה? עכשיו ראיתי את המוצר והוא מכוער בטירוף מי קונה את זה? גם יותר יקר וגם מכוער? ו... לא תומך במק? חיסרון עצום לבעלי מק אבל לבעלי פיסי זה לא מה שמשנה אז נו איפה סיקור שלך? יאללה ספר לנו שנדע למה מובו יותר טוב מאיפוד מיני...

La Gamba

New member
הבנת הנקרא

"אלא אם"- משמעו, שאם אתא מעוניין במראה ויוקרה לך על האייפוד, אחרת לך על המובו.

למעלה