שירשור שאלות לאירוח מחר 18/9

ערב רב

New member
שאלה לעו"ד קונזיץ

להערכתך, האם רוב הדמ"שים שנערכים היום בצה"ל כבר נערכים לפי ההנחיות החדשות של הפצ"ר הדורשות רישום פרוטוקול ונימוקים להרשעה?

תשובה

שלום, להערכתי רוב הדמ"שים אכן נערכים לפי ההנחיות החדשות של הפצ"ר הדורשות רישום פרוטוקול ונימוקים להרשעה. עם זאת, הנימוקים עדיין נורא כלליים ואינם מספקים. בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

סמדר בנ

New member
שאלה שעלתה בפורום

חייל אשר מסרב להגיע ליחדיה אליה מיועד, ונשאר בסמכות, לא ברח הביתה (במקרה שסופר - מז"י) - מה מעמדו? האם הוא נחשב נפקד או מסרב פקודה?

תשובה

סמדר בנ שלום, שאלת מליון הדולר, זאת לאור העובדה שכיום יש הבדל בסמכויות הענישה בין עבירה של היעדר מן השירות של פחות מ24 שעות (עד שמונה ימי מחבוש מקסימום) לבין סירוב פקודה (עד 28 ימי מחבוש מקסימום). למיטב ידיעתי העמדה של מדור דין משמעתי בפרקליטות כיום היא כי מקום בו ניתנה פקודה ישירה יראו זאת כסירוב פקודה, בכל מצב אחר יראו בכך היעדרות וסמכויות הענישה יהיו לפי תקופת ההיעדרות. בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

שלום לע"וד בני קוזניץ

בני חתם שאינו משתמש בכל תרופה שהיא.הוא פחד עד מאוד שיורד לו פרופיל ולא יהיה קרבי.הוא נוטל תרופה לבלוטת התריס.כתוצאה מכך הוא אינו נבדק באופן שוטף בדיקות דם למעקב אחרי איזון התרופה כבר 13 חודש.הוא בשלב של מבדקי קצונה.אני מודאגת מאוד מה עושים .ואגב .האם הוא יפגע מעצם זה ששאלתי את השאלה?

תשובה

מעוד אישה שלום, בנך לא יפגע מעצם זה ששאלת את השאלה מאחר ואף אחד לא יודע מי הוא. איני יודע האם מצבו הרפואי של בנך מוריד פרופיל ואיני יודע האם מצב רפואי זה מוריד לפרופיל שאינו קרבי. עם זאת, ואני לא אומר זאת כעו"ד, עם בריאות לא משחקים ועדיף להודיע בטרם יקרה משהו. ניתן להיות קצין גם עם פרופיל לא קרבי. בברכה, עו"ד בני קוזניץ www.k-law.co.il

תשובה

אני עוד לא שמעתי שמישהו נשפט על דבר כזה. עם זאת, הדבר בהחלט אפשרי, למשל משפט בגין מסירת ידיעות כוזבות או דבר דומה... בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

sim26

New member
תלמידים שלי עם אותו בעייה

הורידו להם פרופיל. אם הוא לא מוכן להוריד פרופיל אז לפחות קח אותו לבדיקה באופן פרטי. ה"רופא הפרטי" חייב לשמור לכם על חשאיות וגם לטפל בילד.

תשובה

נורא בעייתי. ואם חס וחלילה הילד ייפצע? מי יידע אז באילו תרופות הוא משתמש? בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

תשובה

נורא בעייתי. ואם חס וחלילה הילד ייפצע? מי יידע אז באילו תרופות הוא משתמש? בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

buffy 1

New member
הי!

האם חיילת שהיא עובדת מינהלה יכולה לקבל חודש קיצור שירות ועדיין לבקש חודש שחרור מוקדם לשם לימודים? בתודה מראש.

תשובה

buffy1 שלום, תמיד אפשר לנסות. הפקודה העוסקת בשחרור לצורכי לימודים אינה נוגעת בנקדה זו ועל כן לא נראה שיש בעיה לבקש קיצור נוסף. בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

שאלה

הצהרתי שאני דתייה כדי לעשות שירות לאומי וכעת חזרתי בי אני רוצה להתגייס ולתרום למדינה איך אני עכשיו עושה את זה? אפילו לא עשיתי עוד צו ראשון ואם אני אבקש יוכלו לגייס אותי כמה שיותר מהר?

CrEmBo17

New member
לכבוד עו"ד בני קוזניץ

אני חייל שכרגע נמצא בטירונות, אני במסלול להיות לוחם אך איני מעוניין להישאר שם. דיברתי עם המפקד האישי שלי והמ"מ שלי כמה פעמים והבאתי בפניהם את רצוני לעזוב ולעבור לתומך לחימה. כל פעם נעשה נסיון לשכנע אותי להישאר בהבטחה שהמצב ישתפר. ביום חמישי אבא שלי דיבר עם המ"פ שלי, בשיחה נאמר לאבא שלי שדווקא למ"פ אין כוונה להעביר אותי לתומכי לחימה. יצאנו חמשוש ואני החלטתי שלא להופיע ביום ראשון להסעה חזרה לבסיס.. המ"מ שלי והמ"פ שלי התקשרו ודיברו איתי. הבטיחו לי שאם אני אחזור מחר לא ייעשה לי כל דבר, אני לא אענש בחומרה ושעכשיו יתייחסו לבעיות שלי. עכשיו אני מתכוון לחזור לשם מחר אבל ברצוני לדעת מה כבר יכולים לעשות לי? איך הם יכולים להעניש אותי. דבר שני שאני רוצה לדעת אם יש דרך כלשהי להוציא אותי מקרבי? אין איזושהי דרך לחתום על ויתור של שירות קרבי? אני ממש לא רוצה להישאר שם.. רע לי שם ואני לא רוצה להגיע לשלב שאני מגיע לקב"ן. אשמח אם אקבל תשובה עוד היום בשביל להיות מוכן למחר כשאני אחזור.

תשובה

CrEmBo17 שלום, בהנחה שתישפט על נפקדות של פחות מ-24 שעות, הרי שהעונש המירבי שיוטל עליך יוכל להיות עד 6 ימי מחבוש, תלוי בקצין השיפוט ודרגתו. אף אחד לא יכול להבטיח לך עונש כלשוה מאחר והדבר תלוי אך ורק בקצין השיפוט. באשר לשינוי שיבוץ הרי שניתן לעשות זאת בעזרת טופס 55 (ר' תשובתי למעלה). בהצלחה, בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

murzik3591

New member
עו"ד בני קוזניץ שלום רב,

אני שוחר במכללה טכנולוגית ואני עובד. האם בזמן הגיוס מגיע לי לקבל פיצוי ממקום עבודתי על העזיבה לשירות הצבאי
במידה וכן אשמח אם תפרט איך לפעול ועם מי ליצור קשר

למעלה