שירשור שאלות לגבי אימוץ ופונדקאות

shirrlly

New member
שירשור שאלות לגבי אימוץ ופונדקאות

אמנם שם הפורום הוא 'נשים שלא רוצות ילדים', אבל אני מאמינה שיש כאן נשים שלא רוצות ילדים בגלל "חוויית" ההריון והלידה, ולכן אני מאמינה ששירשור כזה ישרת כאן כמה נשים. אני אחת מאותן נשים שלא רוצה ילדים משל עצמי בגלל שאני לא רוצה לעבור הריון ולידה (סיבה עיקרית אך לא יחידה). חשבתי על אימוץ ואמנם יש לי הרבה זמן עד אז, אבל יש משהו שמטריד אותי והוא, האם, במסגרת התחקיר שיעבירו אותי העובדת הסוציאלית ואני מניחה שעוד גורמים, ישאלו אותי למה אני פונה לאימוץ? אני מניחה שתשובה כמו פחד מהריון ולידה לא ממש תהיה טובה במקרה הזה... מישהי פה חשבה על זה? (או שזו רק אני? :) אתן מוזמנות להוסיף עוד שאלות לגבי אימוץ ופונדקאות.

אני חושבת שלא יתנו לך לאמץ כל כך

בקלות, ואולי ימנעו ממך אפשרות לאימוץ רגיל, בגלל הסיבה שציינת, אבל יתכן ותוכלי לאמץ ילד חו"ל. אימוץ חו"ל קל יותר ורק דורש יותר כסף.

שאלה-אימוץ ילד בחו"ל ופונדקאות

הם בעלי סדרי גודל דומים מבחינת מחיר? כי מכתבה שקראתי בנושא אימוץ בחו"ל הבנתי שהשרלטנות חוגגת ויש סיכויים רבים לאמץ ילד בעל נכות כלשהי (שזה,אם תסלחו לי,גדול סיוטיי ודבר שלעולם לא אעשה משיקולים אינטרסנטיים וכלכליים) לעומת זאת בפונדקאות ניתן לעקוב אחר העובר ולהפיל במידת הצורך ולקבל ילד בגיל אפס,החיסרון היחידי הוא שהבנתי שזה עסק יקר יותר, האם אני צודקת?

SaraGubits

New member
אולי אפשר לפנות לאגודות נגד הפלה

ולספר שאתן מתנדבות לאמץ, כך שהאגודות האלו יפעלו בשליחות וידאגו שתקבלו את הילדים האלו שהצילו מהפלה?

chinabird

New member
אני חייב להודות שהמחשבה על עידוד,

אפילו עקיף, של האגודות האלה מעוררת בי צמרמורת.

נראה לי שאין צורך

גם ככה כל מועמדת להפלה עוברת מסכת שכנועים (אני לא מדברת כרגע על קטינות, וגם לא הייתי רוצה לכפות על קטינה הריון רק בשביל שיהיה לי ילד לגדל), ואם אחרי כל השכנועים האלה היא עדיין רוצה להפיל - מי אני שאפעיל עליה לץ נוסף. חוץ מזה, התוצאה של כל השכנועים האלה + המכשלות הבירוקרטיות שהמדינה "בטובה" מרעיפה על מי שרוצה להפיל - התוצאה היא שיש די הרבה תינוקות לאימוץ. נכון שעדיין יש יותר הורים שרוצים לאמץ (וטוב שכך!), מה שגורם לתור לאימוץ, אבל זה נראה לי עדיף על המצב שבו תינוקות יחכו בתור להורים מאמצים ...

Kalla

New member
פונדקאות יקרה יותר, כנראה בדי הרבה.

והסיכוי לאמץ בחו"ל ילד נכה היא מאוד מאוד מאוד נמוכה כי עושים בדיקות מאוד מקיפות ואפשר גם להביא רופא משלך. אם תציצי בפורום אימוץ, תראי שכל הילדים שהגיעו מחו"ל בתקופה האחרונה בריאים ומקסימים. הסיכוי להביא ילד חולה מחו"ל לא עולה על הסיכוי שיוולד ילד חולה לפונדקאית ואולי אף קטן יותר.

../images/Emo45.gif תודה שפתחת את השירשור הזה

אני עצמי חשבתי לפנות לפורום אימוצים כדי לקבל תשובות, אבל פחדתי להציג שם את דיעותי, ולכן עדיין לא פניתי. זהו נושא שמאד מעניין אותי, כי כמו שכבר אמרתי כאן, אני לא נגד הורות, ולמעשה תמיד רציתי לגדל ילדים. רק אף פעם לא רציתי להביא לעולם ילדים, וזאת לאו דוקא מהסיבה של פחד מהריון ולידה (למרות שאני מודה שהנושא מפחיד גם אותי. אני גם יודעת על חברות שלי שרוצות ילדים ואפילו בהריון שהנושא מפחיד אותן, כי בואו נודה, זה נושא מפחיד). בקיצור - כן להורות; לא להריון ולידה => מסקנה: אימוץ. ומכיוון שהגעתי למסקנה הזו כבר בתור ילדה, אני מאז ומתמיד מתעניינת בנושא. היום, לאחר נישואי, הנושא הופך ליותר רלוונטי, והתשובות הופכות ליותר חיוניות. גם אני לא יודעת איך יגיבו לתשובה כמו "אני לא רוצה להביא ילדים משלי אבל כן רוצה לגדל ילדים". אני יודעת שבארץ נותנים עדיפות לזוגות חשוכי ילדים (בעיות פוריות), ואני מסכימה עם ה"אפליה" הזו מכיוון שעבור זוגות אלה זו הדרך היחידה להיות הורים (ועבורי למשל לא). כך שאם אני רוצה מאד לגדל ילדים אני יכולה לותר בשביל זה על עקרונותי ולהתמודד עם הפחד מהריון ולידה. הרי כל דבר בחיים בא על חשבון משהו אחר ואי אפשר תמיד לקבל את כל מה שרוצים. מצד שני אני גם יודעת שיש בארץ הרבה ילדים שלא מוצאים הורים מאמצים. צריך לזכור שהתור לאימוץ הוא רק לתינוקות בני פחות משנה, כי כולם רוצים לאמץ תינוק בן יומו. אבל יש גם הרבה תינוקות וילדים גדולים יותר שמכל מני סיבות מצאו את עצמם מועמדים לאימוץ בגיל מבוגר יותר (גם שנה וחצי זה "גיל מבוגר" במקרה זה), ואין הרבה אנשים שרוצים לאמץ אותם. אז אני מניחה שאם תציגי את עמדתך בצורה כזו, זה מה שיציעו לך - לאמץ תינוק או ילד "מבוגר" יותר (שנתיים, שלוש או אפילו יותר), ואז לא תהיה לך בעיה, ואולי אפילו תוכלי לבחור מבין מספר ילדים. האם תעשי זאת?

לא יודעת ../images/Emo5.gif

אני לא ממש בקיאה בנושא. זאת הסיבה שרציתי לפנות לפורום אימוץ - בטח שם יהיו תשובות. יכול להיות שזה תלוי בבעיה (מה קורה אם הבעיה היא אצל הגבר?) אולי אנחנו צריכות "מרגלות" שישאלו שאלות בפורומים של אימוץ ויביאו את התשובות גם לכאן?

Kalla

New member
את מוזמנת

לפחות אני מתחייבת לקבל אותך בזרועות פתוחות. אני חושבת שדווקא בפורום אימוץ יש הרבה אנשים עם ראש פתוח.

אני אעשה את זה,לא ידעתי שיש

פורום כזה, נהיו יותר מדיי פורומים-קשה לדעת מה יש ומה אין...

shirrlly

New member
אם אחליט לאמץ

אני דווקא אעדיף לאמץ ילדים מאשר תינוקות. אמנם אני אוהבת תינוקות והם מתוקים לדעתי, אבל לגדל אותם...הנקות, טיפת חלב, ההסתובבות עם עגלת התינוק, וכו' כל זה ממש לא עושה לי את זה, ולכן בהחלט הייתי מעדיפה לאמץ ילד. אבל גם באימוץ ילד, למרות שהרבה אנשים מעדיפים תינוק ולא ילד, עדיין נראה לי שלא יהיה כדאי לי לגלות את הסיבה למה אני רוצה לאמץ. מהניסיון שלי, כל מי שאמרתי לו שאני לא רוצה ללדת ילדים, ישר הסתכל עלי כעל מוזרה / דפוקה, וגם ציין את זה...ולכן לא נראה לי שכדאי לקחת סיכון עם זה כי גם עובדת סוציאלית יכולה להסתכל עלי ככה. אגב, לגבי מה שאמרת שהרבה ילדים בארץ לא מוצאים הורים מאמצים - איך את יודעת את זה? ביררת את זה? האם זה כך גם לגבי ילדים קטנים בני 3,4?

במשפחתי יש 2 זוגות שאימצו ילדים

זוג אחד אימץ ילדה ואח"כ נולדה להם ילדה משלהם. מכיוון שהם רצו גם בן, והיו להם בעיות פוריות (לכן האימוץ הראשון), הם פנו שוב לאימוץ ואמרו להם שמכיוון שיש להם כבר 2 ילדים, הם יכולים לקבל רק ילד ולא תינוק. בסופו של דבר הם אימצו ילד בן 3. אני חושבת שאם היה ביקוש דומה לתינוקות ולילדים, לא היו עושים הפרדה. נראה לי שההפרדה נובעת מביקוש גדול יותר לתינוקות. בכל אופן, אלה דברים שקרו מזמן (הילד הצעיר הנ"ל כבר בן 18 או משהו כזה). לפי התשובות בפורום אימוץ ולפי המאמרים שם, עדיין יש 2 רשימות, ועדיין תינוקות (כנראה) יותר מבוקשים.

נקודה למחשבה לשירלי

אמנם ילדים לא דורשים הנקות וחיתולים, אבל ילדים מאומצים סובלים בתסביכים וככל שהילד מאומץ בגיל מבוגר יותר, כך הוא צובר בעיות רבות יותר, וההסתגלות שלו לאימוץ נהיית מאוד קשה. אני בעד אימוץ ילדים שאינם תינוקות, אבל המניע, שזה לכאורה יותר קל, הוא שגוי. מאוד מאוד קשה להתמודד עם אימוץ של ילד "גדול". זה אתגר מאוד רציני שבפירוש - לא כל אחד יכול לעמוד בו. לעיתים אימוצים כאלה פשוט נכשלים וההורים מחזירים את הילד, כי הם לא מצליחים להתמודד איתו. תארי לעצמך איזה כאב יש בתהליך כזה. לתינוק הרבה יותר קל להשתלב במשפחה מאמצת כי הוא יותר גמיש ועדין לא צבר הסטוריה כואבת. בקיצור - הנקות ועגלות הן כאין וכאפס לעומת הקשיים שיהיו לך באימוץ ילד.

marish

New member
בדיוק אתמול חשבתי על זה...

אם אני ארצה לאמץ, להגיד "אני לא רוצה ילדים משלי" זה לא בדיוק יגרום לפקיד הסעד להחליט שאני שפויה וכשירה להורות... אגב, בשביל פונדקאות צריך להוכיח בעיות פוריות של האישה.

QueenOfMagic

New member
אחלה של שאלה!!

גם אני חושבת על אימוץ כפיתרון ראשוני במידה וארצה ילדים. ואת האמת השירשור הזה היה מוצלח...רק צריך יותר אינפורמציה

למעלה