שירשור שאלות לקראת הארוח של המוסיקאים

טניס ואתלטיקה ב-../images/Emo43.gif אנשים

הטניסאי דודי סלע יתארח הערב בשעה 21:00 בפורום טניס ויענה לשאלות גולשים. אתם מוזמנים לשרשר שאלותיכם לשרשור האירוח: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=287&msgid=101215897
רוצים לזכות בכרטיס כניסה לאליפות ישראל באתלטיקה? פורום אולימפיאדה וספורט השגי מזמין אתכם להשתתף בחידון האולימפי (החל מ-19:00 בערב) יהיה אליפות! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1039&msgid=100854486
החופש הגדול הגיע ואתם מוזמנים להצטרף לקייטנה הוירטואלית שלנו שתחל ב-1/7 תוכלו להנות משפע פעילויות שהקייטנה מציעה: לשחק משחקים, לבשל, ללמוד קסמים, להכין דברי יצירה ועוד שפע הפתעות! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=954&msgid=100955285
מחפשים מה לעשות בשבוע הקרוב? פורום הנאות, אירועים ואטרקציות מזמין אתכם לבקר בשירשור מיוחד המרכז את אירועי השבוע הקרוב ברחבי הארץ. שווה הצצה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1702&msgid=101119227
תחרות הלוגו בפורום הבורר נכנסת לשלב ההצבעות. הכנסו כבר עכשיו לשרשור ובחרו את הלוגו המוצלח מכולם לפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1769&msgid=100815009
מרתון חידות פראי ממשיך כמדי יום, תפורסם חידה בנושא חיות בר בפורום טבע פראי וחיות בר הזוכים המאושרים יזכו בכרטיס זוגי לספארי ברמת גן. הקליקן כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1629

שירשור שאלות לקראת הארוח של המוסיקאים

ביום ראשון ה-1.7.07 בשעה 18:00 יתארחו אצלנו כאן בפורום המלחינה הקרואטית איוונה קיש Ivana Kiš יחד עם המלחינה הסרבית תאודורה סטפנצ´יץ´ Teodora Stepančić, והמנצח/מפיק רועי שפירא מישראל. נושא הארוח הוא מוסיקה מודרנית ישראלית, סרבית וקרואטית. הנכם מוזמנים לשאול בנושא זה ובנושאים הקשורים לתרבות העכשוית בקרואטיה, סרביה ואירופה בכלל במיוחד בתחום המוסיקה. בברכה, רובי סרבי מנהל פורום תרבות מדינות יוגוסלביה

ט ל ו ש1

New member
ויש לי עוד שאלה

יש פה בוסנים/קוראטים/סרבים שהיו שם בזמן המלחמה?זוכרים משהו?בני כמה הייתם? זה מעניין לשמוע

ט ל ו ש1

New member
ועוד שאלה

יש לי הרבה , אני רואה חח כמה נרצחו בטבח בבוסניה?ובכלל במלחמה<?

tailan

New member
לא , בוסניה לא באיחוד הארופי

ונראה לי שאפילו ישראל תהיה שם לפני....
בכל מקרה , אתה מוזמן להציג שאלות לשתי הבחורות מקרואטיה וסרביה שיתארחו פה ביום ראשון בכל הנוגע לפוליטיקה בארצם. הם אמנם מוזיקאיות , אבל יכולת לתת ניתוח מעניין של המלחמה ממקור ראשון ושני צידי המתרס.....

ט ל ו ש1

New member
חחח למה נראה לך

שישראל תהיה שם לפני?ואני יודעת שבאירופה יש עליהם לחצים לגרש משם ערבים שעזרו להם בזמן המלחמה. אם הם לא באיחוד האירופי, למה האירופים מרשים לעצמם להתערב?אבל זה בעצם לא מפליא

Fleddermaus

New member
האיופים מאוד נהנים להגיד

שהם מכינים את בוסניה לכניסה לאיחוד האירופי, אבל אני בכלל לא בטוח שמדינות כמו בריטניה מעוניינות במהגרי עבודה מוסלמים נוספים. בוסניה, במצבה נוכחי, לא יכולה להצטרף לאיחוד, בגלל בעיות שחיתות והפרדה לאומית כבדה, בנוסף לעוני כבד. האירופאים מתערבים כי הם מרגישים אשמה על כך שמלחמה נפשעת התרחשה 500 ק"מ מבתיהם, בלי שאף אחד שם לב.

ט ל ו ש1

New member
יופי

אבל למה לגרש אנשים שכבר חיים שם?
וקצת קשה לי להאמין שיש להם רגשות אשמה..שנה שלמה או יותר הם לא התערבו ובשואה?שלא נדברבכלל.. אכפת להם רק מהתחתשלהם.

ג

New member
השפעת כתיבה נשית בינלאומית על המלחינה

בפירסום ראינו שימוש ביצירתך בטקסטים של נשים כותבות מכל רחבי העולם . לא ראינו טקסטים בלקניים / יגוסלביים האם הלימודים מחוץ לבלקן השפיעו יותר לכוון קוסמופוליטי ? עד כמה בכלל יש לשיוך הלאומי / אתני השפעה על יוצרי מוסיקה צעירים ?

ג

New member
השפעת כתיבה נשית בינלאומית על המלחינה ?

בפירסום ראינו שימוש ביצירתך בטקסטים של נשים כותבות מכל רחבי העולם . לא ראינו טקסטים בלקניים / יגוסלביים האם הלימודים מחוץ לבלקן השפיעו יותר לכוון קוסמופוליטי ? עד כמה בכלל יש לשיוך הלאומי / אתני השפעה על יוצרי מוסיקה צעירים ?

גוראן

New member
איך מתקבלת מוסיקה מודרנית במדינות יוגוסלביה?

ברוכים הבאים בצל קורתנו
השאלה מופנית לאיוונה ותאודורה. יוצרות ויוצרים הם אנשים מעניינים והנה לכן שאלה מעניינת מה אתן אוהבות לעשות בזמנכן הפנוי? תבלו בישראל ותודה מגוראן

tailan

New member
תשובה לגוראן

מוזיקה מודרנית ביוגוסלביה: איוונה: אין סצנה מפותחת של מוזיקה מודרנית בקרואטיה. המוסיקה נמצאת בשוליים של החיים התרבותיים. יש מספר פסטיבלים למוזיקה מודרנית שאליהם מגיע קהל רב , אבל חוץ מהפסטיבלים אין הרבה אקשן. תאודורה: יש מספר פסטיבלים טובים למוזיקה מודרנית , אבל גם בסרביה אין קהל רב למוזיקה המודרנית. יש סצנה מפותחת של פופ מתחרתי ונסיוני , שבעצם משלב בין המוזיקה המודרנית ופופ. לסצנה הזאת יש הרבה השפעה והצלחה בעיקר בבלגרד ובנובי סאד , ומלחינים צעירים משתדלים להתערבב בסצנת הפופ-מחרתתי הזאת. זמן פנוי: איוונה: אני קוראת הרבה ומשחקת עם החתולה שלי (אבל היא לא רוצה לשחק איתי). אפשר להגיד שאני רחוקה שנות אור מהתדמית של המלחין הרומנטי. החיים של מלחין היום הרבה יותר פרקטיים ,ומשלבים קניות בסופר , עבודה ולנקות את הבית. תאודורה: אין לי את ההבדלה בין זמן חופשי לזמן של עבודה. בשבילי כל הזמן הוא זמן פנוי , ואני פשוט מחליטה מה אני עושה עם הזמן הזה , אם זה חזרות , או כתיבת מוסיקה. בכל מקרה שאני לא מתעסקת במוזיקה , אני קרואת , רואה סרטים וכמו כמעט כל בן אדם אחר בבלקן אני שותה הרבה.

tailan

New member
התרשמות מישראל

איוונה: ביקרתי מספר פעמים כתיירת בישראל , ונהנתי מאוד. אם הייתי חיה בישראל קרוב לוודאי שהייתי מוצאת הרבה סיבות להתלונן.... אני אוהבת את המקום והאנשים ,השילוב מזכיר לי מאוד את קרואטיה. תאודורה: זה הולך להיות הביקור הראשון שלי בישראל , מבטיחה לתת תשובה עוד חודש... לגבי ישראלים שאני מכירה אני מרגישה שיש להם הומור מגניב , מאוד אירוני , ושהאנשים הם דיי הגונים ופתוחים בצורה שאפילו אפשר לקרוא "ברוטלית" , אני מאוד אוהבת את התכונות האלה ורואה אותם באור חיובי

ג

New member
לאיוונה מה קווי הדמיון בין קרואטיה וישראל?

באותו עניין מה חושבת תאודורה על הסרבים

שלום תאודורה, משפחתי מזרניינין ונוביסאד, אותי גידלו סבא קצין בצבא הסרבי וסבתא טרזה שהייתה אמונה על המאכלים הסרבים ויחסי הידיות עם השכנים. איך היית מתארת סרבי או סרבית? מבחינת מנטליות ומראה שאלה שנשאלה לא פעם בפורום. תודה, רובי סרבי

tailan

New member
על הסרבים...

אני לא אוהבת לעשות הכללות לגבי מנטליות של אנשים.... אני חושבת באופן כללי שלאנשים סלביים יש קווי דמיון משותפים. ושאנשים בבלקן מושפעים הרבה ממדינות במזרח כמו טורקיה. אני מבינה את השאלה , אבל מעדיפה שלא להשיב עליה באופן נחרץ...

tailan

New member
קווי דמיון בין קרואטיה לישראל

לאנשים יש טמפרמנט דומה. , האנשים מאוד , חמים וצעקניים הטבע (לא המדבר) דומה דמיון רב לקרואטיה... שתי המדינות הם מדינות בגודל דומה , עם בעיות דומות כמו מלחמה וכו..... האנשים בקרואטיה שותים הרבה יותר מבישראל, אבל בישראל אוכלים הרבה יותר חומוס ;)

למעלה