שירשור שאלות לקראת הארוח של המוסיקאים

tailan

New member
מוזיקה מודרנית בקרואטיה מנקודת המבט של רועי

רועי: לגבי איך שמתקבלת המוסיקה המודרנית בקרואטיה אני יכול לתת תשובה מנקודת מבט של מישהו שביקר שם מספר פעמים. מבחינתי קרואטיה וישראל מאוד דומות מבחינה תרבותית , ולכן מאוד הופתעתי לראות את התמיכה והפרגון (אפילו של חוג מצומצם) במוסיקה של מלחנים צעירים. על איוונה לדוגמה היו תוכניות בטלוויזיה , ראיונות איתה ברדיו יש לפחות פעמיים בשנה וגם מנגנים הרבה מוסיקה שלה.... התזמורת הסימפונית של זאגרב ניגנה יצירה שלה אחרי שהיא סיימה את לימודי התואר ראשון בזגרב , ואפילו נגנה את היצירה בסיבוב הופעות במספר מדינות אחרות. המטרה שלי תמיד היתה לעזור למלחינים צעירים בארץ לקבל תמיכה והכרה מהממסד ומקהל הרחב. מאז שהייתי בקרואטיה אני מאמין אף יותר שיש אפשרות לפתח את התחום בארץ

ג

New member
גישה מעניינת לנושא בקרואטיה

האם להערכתך ולדעת המלחינות הפירגון נובע מסוג של "גאווה לאומית" או מגישה אחרת משלנו לנושא תרבות ומוסיקה ?

tailan

New member
פרגון וחוסר פרגון

אני חושב יותר בכיוון ההפוך. לדעתי חוסר פרגון בארץ הוא סוג של ספורט לאומי , ואני מרגיש את זה גם לגבי שפשוט קשה לפרגן לאנשים אחרים.... בקרואטיה אנשים הרבה יותר רגועים , ולכן גם לא אכפת להם לפרגן אחד לשני...

ג

New member
צודק. סקרנים לשמוע - תנו קצת פרטים

סקרנים להתרשם ולהנות מהיצירות. תנו קצת פרטים, גם פרטים טכניים. היכן ומתי יתקיימו הקונצרטים / מופעים ? איך משיגים כרטיסים אולי תזכו לקצת פירגון גם כאן

tailan

New member
תשובה לdobro

תאודורה: היה לי פסנתר בבית. האמא שלי היא מורה לסולפג' והדוד שלי הוא זמר אופרה. ככה שבגיל 3 התחלתי לנגן פסנתר שהייתי ילדה גם רקדתי , ורציתי להיות רקדנית אפילו יותר ממוזיקאית. אבל בגיל 14 גילית שהבית-ספר לריקוד בבלגראד לא היה מספיק טוב אז החלטתי להקדיש את עצמי למוזיקה. בשבילי לנגן פסנתר לא מספיק, אני לא מרגישה שלמה אם אני רק מלחינה , או רק מופיעה. אני מרגישה שאני צריכה להלחין ,שאנשים יבצעו את המוזיקה שלי , לאלתר ולנגן מוזיקה של אנשים אחרים. רק ככה אני מרגישה שאני מנצלת את כל האופציות שלי בתור מוזיקאית. איוונה: אני אוהבת מוזיקה מאז שאני זוכרת את עצמי. ותמיד הייתי מוקפת בצעצועי נגינה מסביבי (חלילית , קסילופון צעצוע אקורדיון צעוצוע וכו...) בגיל 8 החלטתי שאני רוצה ללמוד מוזיקה ולהתקדם בתחום. ההגעה שלי לקומפוזיציה היתה מיקרית , מספר ארועים בחיי הובילו אותי לתחום ללא רצון מיוחד שלי. בתור ילדה מרדתי בכל מה שהמורים שלי אמרו לי ולכן שהם רצו להפוך אותי למבצעת , החלטתי שאני רוצה להיות מלחינה. אני מרגישה שאני מלחינה בגלל שיש בי דחף ליצור , ואם לא הייתי מלחינה הייתי מתעסקת בכל תחום אחר שיש בו מקום ליצור משהו מכלום.

tailan

New member
תשובה של רועי לdobro

המוסיקה תמיד הייתה מסביבי (אמא שלי מורה לחליל וחלילית) אבל קשה לי להגיד שבגלל זה נהייתי מוזיקאי ולראיה 2 האחים שלי שלא פנו לכיוון של המוסיקה. בכל זאת אני זוכר את עצמי בגיל מאוד צעיר רוצה ללמוד לנגן מוסיקה , ובגלל שמבחינה נפשית לא הייתי יכול ללמוד עם אמא שלי למדתי חלילית עם מורה אחרת. ובהמשך עברתי ללמוד פסנתר. עד גיל תיכון זה היה בעיקר תחביב , אז שהגעתי למגמת מוסיקה ברעננה התחברתי בצורה יותר מלאה למוסיקה וגיליתי גם את עולם הניצוח ששילב את 2 האהבות שלי שהם לעבוד עם אנשים ומוסיקה. אני מאמין שמוסיקה זה תחום שאתה לא בוחר להתעסק בו , אלה בוחר אותך. ניסיתי מס פעמים בעבר לעזוב את התחום וזה אף פעם לא הצליח לי.

snowy11

New member
מה אתם אומרים על מוסיקה יהודית? מה ידוע לכם?

רועי האם אתה מושפע גם ממנה?

tailan

New member
מוזיקה יהודית

איוונה: אני לא מכירה יותר מידי , בעיקר מוזיקה מודרנית או בת זמננו שנכתבה ע"י מלחינים ישראלים שאני מכירה. ומספר שירים יהודים למקהלות ששרתי בנערותי בקרואטיה תאודורה: משום ששרתי במקהלה יהודית בבלגראד (האחים ברוך) הכרתי הרבה מוזיקה דתית ומוזיקה ספרדית למקהלה. נהנתי לשיר את השירים האלה, אבל אני לא יכולה לאמר שאני יודעת הרבה על מוזיקה יהודית. שמעתי גם מספר דברים של מוזיקת עם יהודית (כינור , אקורדיון ובאס) שמאוד אהבתי , אבל אני לא יודעת מה זה היה ושל מי.

tailan

New member
תשובה של רועי להשפעה של מוסיקה יהודית

קשה להגיד שאני מושפע ממוזיקה יהודית קודם כל אני לא מלחין , אלה מבצע (מנצח) ולכן ההשפעה שיש למוסיקה על לא על דברים שאני כותב אלה על חיי אני יכול להגיד שכמו הרבה ישראלים אני מושפע הרבה יותר ממוזיקה ישראלית טיפוסית כמו שלום חנוך , אריק איינשטיין וכוורת מאשר ממוזיקה יהודית.... המוזיקה הישראלית , אולי גם בגלל המילים בעברית, משפיעה עלי באופן הכי ישיר , והיא אולי המוסיקה היחידה שאני שומע ומתחבר אליה באופן לגמרי בלתי אמצעי.

טליה ג

New member
השאלות שלי

1. אלו מלחינים וזמרים ממדינות יוגוסלביה הכי השפיעו עליכן ונתנו לכן השראה ביצירתכן המוסיקלית? 2. מה דעתכן על סגנון ה"טורבו פולק" האהוב כל כך במדינות יוגוסלביה? 3. כיצד התרשמתן מזכייתה של Marija Serifovic מסרביה באירוויזיון השנה? מה דעתכן על השיר? האם אתן חשות גאווה נוכח העובדה שסרביה זכתה עם שיר בשפתה ולא באנגלית?

tailan

New member
השפעות של מלחינים וזמרים מיוגוסלביה

תאודורה: אף אחד מהמלחינים והזמרים ביוגוסלביה השפיעו עלי. אבל מספר אנשים מתנועת האוונטגארד של שנות ה70 ביוגוסלביה כמו marina abramovic, rasa teodosievic איוונה: הלהקה היחידה שאני מאוד אוהבת לשמוע מיוגוסלביה היא laibach (תאודורה מסכימה) אבל אני לא מוצאת שהם משפיעים על המוסיקה שלי. איוונה ותאודורה: אנחנו אוהבות הרבה מוזיקה מיוגוסלביה , אבל קשה לנו למצוא השפעה של זמרים או מלחינים על המוסיקה שלנו.

tailan

New member
טורוב פולק

איוונה: זה תופעה מעניינת מנקודת מבט סוציולוגית אבל לא מנוקדת מבט מוסיקלית. תאודורה: אם תשאלי אותי את השאלה הזאת לפני שלוש שנים הייתי אומרת שצריך לתלות את כל האנשים מהתחום (בצחוק) אבל שהתחתלתי להיות יותר מעורבת במוזיקת עם מכל מיני מדינות בעולם, ראיתי שהטורבו פולק הוא בעצם אבולוציה טבעית של מוסיקת העם. עם ההשפעות של הטכנולוגיה ומוזיקת הפופ המוזיקה הזאת מתפתחת באופן טיבעי , וקשה לדעת מה יהיה סופו של התהליך.... מבחינתי מוזיקת עולם והטורבו פולק הם 2 ווריציות של התפתחות של מוזיקת העם.....

tailan

New member
זכיית סרביה בארוויזיון

תאודורה: אני חושבת שארווויזיון זה הדבר הכי נורא במוסיקה , זה שילוב של קיטש וטעם רע ובגלל זה מאוד מצחיק לצפות בזה. השיר הסרבי היה ממש רע , זה אחד מאותם הבלדות שנשמעים כמו 10000 שירים אחרים. בלדות האהבה בסגנון הזה מאוד פופולריות בסרביה , והם כולם אותו דבר. אהבתי מאוד את השיר הישראלי בארוויזיון , וזה בשבילי ההוכחה שדברים טובים לא מגיעים לגמר.... לפי דעתי בארויזיון צרכים להכריח את כולם לשיר בשפה שלהם , אני לא אוהבת את האנגלית כסמל לגלובליזציה עולמית...... איוונה: לא שמעתי את השיר , אבל הפטריוטיות שלי מחייבת אותי לשמוח שסרביה זכתה. אני שמחה שהשיר הזוכה הוא בשפת מקור ולא בשפה האנגלית. תאודורה מוסיפה: אני גם שמחה על הזכייה , כי היא תביא את האורויזיון לסרביה בשנה הבאה , ואיתו תביא הרבה אנשים וכסף לעיר ולמדינה.

ג

New member
שמח בשמחתכן על הזכיה ומסכים בכל לב להגדרה של

תיאודורה על האירווויזיון. אכן לרוב, שילוב של טעם רע וקיטש.

ט ל ו ש1

New member
היי

אני טל בת 17. האמת לא ידעתי שאתן מתארחות בכלל, אני לא מכירה אתכן ובכל זאת הייתי רוצה לשאול שאלות הקשורות דווקא במלחמה ולא במוזיקה
בנות כמה הייתן?מה אתן זוכרות מהמלחמה?איך אתן מתמודדות עם זה?כמה שיותר תגידו יותר טוב:) ואשמח אם בכלל תספרו על עצמכם באופן כללי, לא יזיק לי לדעת מי אתן ומה אתן שרות.

tailan

New member
על המלחמה

תאודורה: אני לא רוצה לדבר הרבה על הנושא הזה. המלחמה זה הדבר הכי מגוחך שקיים , ואני נגד כל סוג של מלחמה. לחשוב על זה שאנשים נלחמים אחד עם השני מרגיז אותי , בעיקר עם זה מסיבות פוליטיות או דתיות. שזה התחיל הייתי בת 9-10 והמלחמה נמשכה עד שהייתי בת 17 או 18... אני מדברת על מלחמה וחושבת עליה הרבה , אבל כרגע אני לא מרגישה רצון לספר על החוויות שלי.... איוונה: הייתי בת 12 עד 16 במלחמה. אני זוכרת הרבה דברים טובים ורעים כמובן. הייתי צעירה מידי כדי שהמלחמה תשאיר עלי חותם משמעותי. אני שונאת את העובדה שאני מוגדרת (תאודורה מסכימה) בתור מישהי שהייתה במלחמה , ושזה הדבר הראשון שאנשים שפוגשים אותי שואלים עליו..... הדבר המשמעותי ביותר שהמלחמה השפיעה עלי בו , היא שהיא הפכה אותי לפציפיסטית , ואני לא מאמינה בשום צורה של אלימות. המלחמה גרמה לי לפגוש אנשים רבים ממקומות שונים שברחו מהבתים שלהם והגיעו לעיירה שלי (סמבור) הכיתה שלמדתי בה גדלה באופן משמעותי.....

למעלה