שירשור
שבועי

salo22

New member
עידכון ייבוש

למפעילי המייבשים, שזה לזיכרוני mereng ואני, ספר כמעט חינמי נחמד עד מאוד עם המון רעיונות טובים :
https://www.amazon.co.uk/New-Food-D...8-1&keywords=The+New+Food+Dehydrator+Cookbook
אני עובר עליו כרגע במסגרת חודש התנסות של kindle unlimited אז באופן תיאורטי זה ללא תשלום (בתקווה שככה אנלימיטד חודש ניסיון עובד..), אך בכל מקרה העלות בקינדל היא גרושים והספר בכלל לא רע לתחום.
עוד סיפרון נחמד וחינמי פחות או יותר, למחפשים קצת על האספקטים הכימיים בתהליך הייבוש ו"שמירת" ערכים תזונתיים :
https://www.amazon.co.uk/Food-Dehyd...id=1477564626&sr=8-2&keywords=food+drying+vol
 

mereng

New member
בדיוק ערכתי נסיון עם המייבש לייצר צ'יפס סלק, יצא רע

מסתבר שפרסתי דק מידי עם המנדולינה, ושכחתי לתבל- יצאו פרוסות דקיקות כמו נייר וכל הטעם של הסלק הלך לאיבוד. יש לך הצעות לשיפור ? אני מנסה ליצור חיקוי לצ'יפס סלק רק בלי אלמנט הטיגון.
 

salo22

New member
לטעמי אין דבר כזה דק מידי במייבש

במיוחד כשרוצים "צ'יפסים". יצא לך ממש קראנצ'י ? כמה זמן העסק עבד ? איזה מייבש זה ? אולי תופתעי אבל רוב המתכונים המוצלחים, שמנסים לחקות צ'יפסים מסחריים, בהחלט יכללו לדעתי גם ייבוש וגם טיגון, ככה שציפיות כדאי לתאם. אבל עדיין אפשר להגיע לתוצאות מעניינות ו"בריאות", למי שמאמין או ממש להתעקש להתעניין האם מה שנשאר מהערכים התזונתיים יעיל ועד כמה, אבל הסלק הוא זה שיכתיב את הטעם ובזה אין יותר מידי מה להציע

פחות יצא לי עם סלק, לא משתגע על ההתעסקות האדומה הזו, אני בטוח שחייב להיות שמן זית בעניין התיבול, גם שמן זרעי ענבים יהיה מצויין, השאלה היא האם לנסות לבשל מעט מאוד את פיסות הסלק בשלב ראשוני או לא, לדעתי כן, אבל אחפש משהו קצת יותר מבוסס מאוחר יותר בספרים בבית ואכתוב לך.
 
למעלה