שירשור
שבועי

Gרר

New member
כל כך פשוט ובכל זאת יקר יותר מכמהין?!??!

מניח שכולם מכירים את הפלפלונים הקטנים שממולאים בגבינה שאפשר להשיג כמעט בכל מעדניה. זה נחמד. קצת חריף. תמיד קנינו את זה עם כל מיני סלטים אחרים אז אף פעם לא שמנו לב במיוחד למחיר. עד שפעם אחת קנינו בנפרד. קופסה קטנה. 45 שקלים. היינו די בהלם. חשבנו ווי ווי בחנות הזאת יודעים לדפוק יופי של מחיר. נחפש את זה במקומות אחרים, בטח יותר זול.

ידענו שיש כאלה בסניף של חוות נעמי בכוריזן. אבל דווקא כשרצינו לבדוק הם החליטו להפסיק להכין אותם. שאלנו למה? אמרו זה הרבה עבודה אז אנחנו מביאים קופסאות מוכנות. האישה טוענת שבקופסאות המוכנות זה פחות טעים. ויתרנו. אבל נותרה השאלה בעינה.

שבוע שעבר פתחנו מעדנייה ברחוב כצנלסון בגבעתיים. אני נכנס רואה שוב פעם - פלפלונים. מבקש למלא לי קופסה קטנה. הוא בוחר אחד אחד. ממלא. סוגר. החשבון הקופה מראה 39 שקל 75 אגורות. המשקל... פחות מ-300 גרם. תרגום קצר 139 שקל לקילו.

החלק היותר מבאס - שהפלפלונים האלה גם לא היו מוצלחים. קודם כל בדרך כלל משתמשים בפלפל מעט יותר "קשוח". כאן הפלפל היה די מסמורטט. מבחינת טעם - פיספסו לגמרי את האיזון של החריף/חמוץ/מתוק ש"עושה" את הפלפלונים האלה. קיצור... 40 שקלים מבוזבזים. לפחות בחנות השניה ששם המחיר לקילו פלוס מינוס אותו דבר (הקופסא שם היתה קצת יותר גדולה) הטעם משובח.

השאלה היחידה שנותרה היא... למה זה כל כך יקר? אני מבין שיש איזה מישהו שצריך למלא אותם אחד אחד וזה די עבודה, אבל עדין. 140 שקל לקילו... הרבה מעבר למה שציפיתי.



 

kessem2

New member
באמת קל (וזול!) להכין בבית

יש את הפלפלונים האלו בדיוק בצנצנות זכוכית, וממלאים באיזה גבינה שרוצים (אני אוהבת למלא בגבינת עזים
 

מיתר44

New member
אפשר פרטים של צנצנות הפלפלונים

לגבי גבינות עזים וכבשים - ממליץ על מחלבת ״מוטקה החולב״ בגלל הטעם והיעדר חומרי שימור.
 

tristis

New member
רק עם גמבה, גבינה 9%, וחייב להימרח על האף!

כמובן שפלפלונים וגבינה מיוחדת זה אחלה, אבל אני דבק במה שאמי הייתה מאכילה אותנו בארוחת ערב: גמבה בינונית חצויה, מפוצצת ב 9% ונראה את מי שזה לא נמרח לו על האף.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הזכרת לי נשכחות: סבתי ז"ל הייתה ממלאת פלפלים טריים בקוטג' 9%

(כי בילדותי עוד לא המציאו את ה-5%
). כמה פשוט, ככה טעים.
היא לא הייתה בשלנית גדולה ורוב האוכל שהכינה היה די פשוט, אבל זה "אוכל של סבתא" וטעם של ילדות... עד היום בכל פעם שאני ממלאת פלפל בקוטג' או קולה בתנורון חצי פיתה עם גבנ"צ אני נזכרת בה.
 

החתולית

New member
המלצה על מלון בפראג

אנחנו חושבים לטוס לפראג לחגוג את יום הנישואים העשירי שלנו, בסוף אפריל.
&nbsp
מחפשים המלצה על מלון 5 כוכבים מפנק, בעיר העתיקה.
&nbsp
יש לכם המלצות?
 
Jalta Boutique Hotel על שדרות ואצלב

היינו לפני שנה וחצי, מלון בוטיק חמוד ומוצלח במיקום נהדר ישר על שדרות ואצלב במרחק הליכה קצר מכל מקום
 
מלון אינטר קונטיננטל.

צד אחד משקיף על הרובע היהודי וצידו השני משקיף לנהר.
אנחנו לנו בחדרים שמשקיפים לנהר והיה מושלם.
 

Omnivore

New member
יש בו בר נהדר בקומה 0.

הבר מאוד כיפי והמחירים נוחים. דבר אחד שלילי שאני זוכר היה הצורך בהמתנה לחדר האוכל בבוקר, כ-10-15 דק' כל פעם. אולי השתפר מאז.
 

החתולית

New member
כרגע מתלבטת בינו לבין שלושה אחרים

הרשימה לפי סדר מחירים עולה, היא:
KINGS COURT
Art deco imperial
MARRIOOTT
Cosmopolitan
&nbsp
&nbsp
 

Omnivore

New member
האמת שקוסמופוליטן ומריוט נראים סוף הדרך, יותר מפוארים מקינגס

 
למעלה