כל כך פשוט ובכל זאת יקר יותר מכמהין?!??!
מניח שכולם מכירים את הפלפלונים הקטנים שממולאים בגבינה שאפשר להשיג כמעט בכל מעדניה. זה נחמד. קצת חריף. תמיד קנינו את זה עם כל מיני סלטים אחרים אז אף פעם לא שמנו לב במיוחד למחיר. עד שפעם אחת קנינו בנפרד. קופסה קטנה. 45 שקלים. היינו די בהלם. חשבנו ווי ווי בחנות הזאת יודעים לדפוק יופי של מחיר. נחפש את זה במקומות אחרים, בטח יותר זול.
ידענו שיש כאלה בסניף של חוות נעמי בכוריזן. אבל דווקא כשרצינו לבדוק הם החליטו להפסיק להכין אותם. שאלנו למה? אמרו זה הרבה עבודה אז אנחנו מביאים קופסאות מוכנות. האישה טוענת שבקופסאות המוכנות זה פחות טעים. ויתרנו. אבל נותרה השאלה בעינה.
שבוע שעבר פתחנו מעדנייה ברחוב כצנלסון בגבעתיים. אני נכנס רואה שוב פעם - פלפלונים. מבקש למלא לי קופסה קטנה. הוא בוחר אחד אחד. ממלא. סוגר. החשבון הקופה מראה 39 שקל 75 אגורות. המשקל... פחות מ-300 גרם. תרגום קצר 139 שקל לקילו.
החלק היותר מבאס - שהפלפלונים האלה גם לא היו מוצלחים. קודם כל בדרך כלל משתמשים בפלפל מעט יותר "קשוח". כאן הפלפל היה די מסמורטט. מבחינת טעם - פיספסו לגמרי את האיזון של החריף/חמוץ/מתוק ש"עושה" את הפלפלונים האלה. קיצור... 40 שקלים מבוזבזים. לפחות בחנות השניה ששם המחיר לקילו פלוס מינוס אותו דבר (הקופסא שם היתה קצת יותר גדולה) הטעם משובח.
השאלה היחידה שנותרה היא... למה זה כל כך יקר? אני מבין שיש איזה מישהו שצריך למלא אותם אחד אחד וזה די עבודה, אבל עדין. 140 שקל לקילו... הרבה מעבר למה שציפיתי.