שיר הנושא של נשיקה במצח

yuvalscharf

New member
שיר הנושא של נשיקה במצח

משהו יודע מיהו הזמר של שיר הנושא בסרט נשיקה במצח?

מיס פטל

New member
לא יודעת אם זה שיר הנושא

אבל באמת יש בסרט הזה שיר יפה, שמתורגם משיר בצרפתית בשם "Elle Etait Si Jolie". מעניין, באמת לא שמעתי את השיר הזה בשום מקום חוץ מהסרט (שראיתי פעם ראשונה ואחרונה לפני איזה 15 שנה. מאיפה נזכרת בזה פתאום?)

אני לא יודע מי שר את המקור הצרפתי

אבל יש לזה גם גירסה עברית בביצוע של דקלון.

מרכזון

New member
את המקור

בצרפתית שר זמר לא מוכר בארץ בכלל (פרט לשיר הזה לא היו לו אחרים מפורסמים) בשם Alain Barrière . בצרפת הוא היה מוכר קצת יותר בשנות השישים בשירים כמו: Tu t'en vas דואט עם Nicole Cordier , Aimer, Je t'attendais ועוד כמה עשרות שירים מפורסמים פחות.

מוגג

New member
וחידה - בפנים

איזה שיר עברי נכתב ללחן הנ"ל אך זכה ללחן חדש ואיזה שיר עברי מצטט את השיר הנ"ל? רמז כפול לשתי החידות משמרות.

רותי11

New member
שיר עברי שנכתב ללחן הנ"ל.

שיר זה (Elle Etait Si Jolie) של אלן ברייאר, היה מקור ההשראה לשיר "העיר באפור" שנכתב בתחילה ע"י נעמי שמר כגרסה עברית לשיר הצרפתי, אך זכה לבסוף ללחן חדש משלו גם של נעמי שמר.

מוגג

New member
../images/Emo127.gif ../images/Emo41.gif

צודקת בהחלט. וכעת למחצית השניה של החידה.

מוגג

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo41.gif

צודקת בהחלט ומי שעוקב אחר הפורום ודאי כבר מכיר את הסיפור.

מוגג

New member
תשובה

אכן נעמי שמר אהבה להלחין מחדש שירים שכתבה ללחנים אחרים. וכן לכתוב מילים חדשות ללחנים ישנים שלה (הלחן ל"זמר נוגה" הפך ל"פירות חמישה עשר"). וכעת לפתרון החידה השניה: השיר הצרפתי "היא היתה כה יפה" מצוטט בשירו של מאיר אריאל, איש קיבוץ משמרות, "דומם עם זוג אוהבים". בשיר מתוארים רגעים רומנטיים ציוריים על רקע השיר "היא היתה כה יפה" שר הרדיו הער שהעיר את גופה החלק הסוער היא היתה כה יפה" שר הרדיו הער ויותר מזה לא רוצה לא זוכר מנגינת הפזמון מזכירה קצת של מנגינת הפתיחה של השיר המקורי. להנאתכם. =-=-=-=

גנגי

New member
צריכה סרנדה.

לא זכור לי השיר הזה. שמעתי אותו פעם?

BABA BUBA

New member
בתרגום לעברית

לשיר הזה בתרגום לעברית " היא היית כה יפה " Elle Etait Si Jolie".

yuvalscharf

New member
תודה

הדבר היחיד שזכרתי לגבי השיר הזה הוא שהוא היה שיר הנושא בסרט נשיקה במצח ולא ידעתי איך לאתר אותו. (מיס פטל? יש לנו שם אמיתי?)

yuvalscharf

New member
o.k

טוב עכשיו הבנתי את הראש מיס פטל - "מיץ פטל" סיפור ילדות אהוב. אני אגב מעדיף את האריה! מאיפה את?

למעלה