שיר העריק

EverMan

New member
ומציירים להם צלבי קרס

על הבית
. זכרון אישי שלי.

Peace2002

New member
נכון, לכולם מציירים...

אין יהודי אחד שלא ציירו לו צלב קרס... אתה יודע שזה לא נכון... וחוץ מזה שגם בארץ מציירים בארץ צלבי קרס.

EverMan

New member
אתה ידוע מה ההבדל ?

מתחת לצלב קרס שלי נכתב "יהודים החוצה" רק שלא ידעתי לקרוא כי הייתי בן 4. צר לי לבשר לך - יש גזענות בעולם. יש אלימות ויש עדיין סכנה ליהודים בעולם - זה לא תם. עדיין יש ארגונים כמו הKKK וכמו הנאצים. לצערי הרב מאוד מאוד. ככל שהבורות גדלה - כך גם האלימות.

שי ז.

New member
פצפיסט יקר

גם אני כמוך נגד אלימות וחושב שאלימות רק תגרור עוד אלימות אבל מכאן ועד החלטה לא להתגייס לצבא המרחק גדול. כאחד ששירת שירות קרבי מלא בלבנון ובאינתיפדה הראשונה וממשיך לשרת במילואים כלוחם אני חושב שדווקא אנשים בעלי דעות מתונות צריכים להתגייס ולהילחם מבפנים על אמות המידה המוסריות שלהם. חיילים תחת פיקודי לעולם לא יפגעו באזרח תמים או יתיחסו בחוסר כבוד לאדם אחר אלא אם הדבר בלתי נמנע לצורך מניעת סיכון חיי אדם (כל אדם. ישראלי או פלסטיני). זכותך, ואף חובתך לעמוד על עקרונותיך ומנסיוני ברוב המקרים אם תסביר את הדברים בצורה עיניינית ומנומקת ילכו לקראתך. אל לנו לשכוח שלפעמים אין ברירה וחייבים להגיב בכוח על מנת למנוע את אותם פיגועים נוראיים המניעים את גלגלי השינאה והאלימות. זכותך לסרב לבצע פעולות הנוגדות את מצפונך בתנאי שתהייה מוכן לשלם את המחיר על כך. הרי כולנו יודעים שקל מאוד להשתמט משירות צבאי ולצאת ללא כל עונש אבל אם באמת מה שמנחה אותך הם העקרונות ולא הנוחות/פחד/עצלנות/פרזיטיות (מחק את המיותר) אז לך ושלם את המחיר.

Peace2002

New member
שי

אין לי שום כוונה לא להתגייס לצה"ל, אך לא בתפקיד קרבי. אם, כאשר יגיע יום גיוסי, אחליט כי אין אני מסוגל מסיבות של מצפון לשרת, אהיה מוכן לשלם את המחיר ולשבת בכלא, למרות שהחוק הבינלאומי אוסר זאת.

שי ז.

New member
ם כך אתה פועל נכון

לא מענין אותי מה החוק הבינלאומי אומר אלא רק איך אני מרגיש עם החלטותי. אותו תשלום פעוט של ישיבה בכלא (ותאמין לי מניסיון זה הרבה יותר נוח משירות בשטחים) יגרום לך להרגיש יותר שלם עם עצמך ועם העובדה שאנשים מסכנים שם את חייהם למעננו (לפחות כך הם מרגישים וזה מה שקובע).

סלח לי על דחיקת רגליך ממסגרת

ההתיחסות, אבל אתה מדבר בהתאם לתפיסה שלך - כאדם שעוד לא שירת בצה"ל. אני לא חושב שאתה יכול להבין עד תום את ההשקפה של אדם שהוא קצין קרבי בצה"ל, מגדיר עצמו כשמאלני ועדיין מחליט לסרב. מלבד זאת אני לא מסכים עם הלגיטימציה לסירוב בשטחים בגלל הכיבוש.

אני גם מתנגד , אבל אני אומר

שזה מובן הרבה יותר ומקובל יותר. אבל אני יכול להבין כי יש לי מספיק חברים וקרובים שהיו קצינים בקרבי ויצאו עם אותה השקפת עולם.

EverMan

New member
שוב - גם במקרה הזה

אני כתבתי בטעות בכינוי של החברה - היא גנבה לי את המחשב ולא שמתי לב.

הייתי קצין בקרבי ויצאתי עם אותה ההר

ההרגשה. אין קשר בין זה לבין העובדה החד משמעית שסירוב מצד אחד נותן לגיטימציה לסירוב מצד מתנחלים שלא רוצים לפנות יישובים, ואי אפשר לשבור את הכלים של המשטר הדמוקרטי ולצפות שאיש לא ישים לב.

בביוף של ההיסטוריה? ../images/Emo163.gif

אני מציע לך קצת לקרוא היסטוריה. א. כדי לשפר את שגיאות הכתיב שלך ב. כדי לדעת מה זה קאפו, למה היו קאפו, וכמה תענוג זה היה להיות קאפו ג. כדי לדעת מי הגן, מגן וימשיך להגן עלינו מפני הערבים, כלשונך ד. כדי לדעת אם עמדות השמאל הן "לטובת הערבים" או בעצם - לטובת המדינה. תבוסתנים - כותבים ככה. העם היהודי הוא פלורליסטי. היה פלורליסטי וימשיך להיות פלורליסטי. ולא רק מי שחובש כיפה ומתנדנד בבית כנסת הוא יהודי. מה זה שווה להתנדנד מחד ולעשות כ"כ הרבה רע מאידך

Peace2002

New member
שמאל וסרבנות הן לא מילים נרדפות

רובו המוחץ של הציבור החרדי בארץ מחזיק בדעות ימניות. אלו הם אנשים אשר מסרבים לשרת בצה"ל מסיבות דתיות\אידאולוגיות, אבל אין אתם קוראים להם "סרבנים" ואומרים שיש לכלוא אותם על כך.

תמנון 1

New member
הציבור החרדי אינו צד בענין

הציבור החרדי הקיצוני לא מהוה שום משקל בעשיה הציונית. הוא מהוה מיעוט ונטל לא קטן עלינו החילוניים. אך וחשוב להבין זאת :הגזירה שאתה גוזר עליו כאילו חשיבותו זהה לשאר הציבור החילוני התורם לארץ היא מטעה ואף מעליבה. אני כיהודי חילוני רואה בחומרה תופעה של סרבנות בציבורים שמהם אני בא. ומצד שני אני בז לטפילים החרדיים בין עם שמאלנים או ימניים המה.

EverMan

New member
זה לא נכון להגיד

שהחרדים לא תורמים , כי יש הרבה חרדים שכן תורמים. זה שהמנהיגים שלהם הם בהחלט פרזיטים ואולי אף על אפם וחמתם של אלו שהם מייצגים , זה לא מעיד על כלל האוכלוסיה. הם חלק מהעם הזה לא פחות ממך וממני.

טיפשות ואטימות הן מילים רודפות

החרדים הם מיגזר שאינו מקבל עליו את כללי המשחק הדימוקרטי. הם נשמעים לסמכויות רבניות ומשתתפים במשחק הדימוקרטי, כי מקבלים כסף. בשנים שהחרדים לא קיבלו כספים, הם החרימו הבחירות וחלקים עדיין ממשיכים להחרימן. אם השמאל הישראלי אינו מקבל עליו את כללי המשחק הדימוקרטי ומעונין בדמוקרטיה כל עוד הוא "מרויח", אז אולי באמת הסרבנות והשמאל בשיטת פיש2002 הם תאומים סיאמיים.

למעלה