שיר חדש - עזרה

kiali2

New member
שיר חדש - עזרה

מי מכיר מי יודע שיר חדש של דויד ברוזה (הגדול) שיר שבחציו עברית ופזמונו כמובן ספרדית אולי שמו אני הולך אולי לא מואאי ענקית לעוזרים תודה

glitter8

New member
יש את השיר הזה

גם בעברית וגם בספרדית אולי שמעת שילוב של שתי הגרסאות

kiali2

New member
לא אחי

אחי אל תעליב מילים בעיברית פזמון ספרדית אבל לא בטוח שזה של ברוזה היתה תוכנית של חצי שעה בערוץ 24 איך חיברו את השיר ואיך מצאו את המילים לשיר רק שאני לא זוכר תודה בכל מיקרה

kiali2

New member
סליחה אגב

יכול להיות שזה תפילה חילונית????????????

sarita4

New member
לא יכול להיות

זה שיר של ה"לויים" מהתוכנית "מפגשיר" אולי אתה מתכוון לשיר "פרקינג קומפלטו" (אבל לא נראה לי שדיויד שר שם גם בספרדית) אבל יש שיר ישן של דיויד שהוא שר בעברית והפזמון בספרדית והוא נקרא "נולדת בשבילי" וניתן למצוא אותו בדיסקים "האישה שאיתי", "לקט ראשון", "מצדה", "מתחיל לנשום", וזהו... אז בהצלחה...
וברוך הבא...

handlessman

New member
באמת?

לא ידעתי, זה חידוש... ממתי דויד דובר פורטוגזית?? "הוא מדבר 4 השפות..." חח

popikon23

New member
גם לי זה נשמע ספרדית

ואם זכרוני אינו מטעה אותי באחד ממפגשי המעריצים שהייתי בהם (לפני כעשר שנים) דיויד אמר שזה בספרדית ואפילו תרגם לי את זה. כמובן שמההתרגשות אני לא זוכרת את התרגום. ובעצם, אולי מההתרגשות שמעתי שזה בספרדית...

handlessman

New member
אכן נשמע כמו ספרדית...

אבל לכו תדעו, אלו שפות מאוד דומות... בשורה הראשונה מופיעה המילה קורסאון (לב, למי שלא יודע) וזה נשמע קצת כמו פורטוגזית למרות שזה יכול להיות באמת ספרדית... סבא שלי גדל בברזיל ויודע פורטוגזית, אני אשמיע לו את הקטע, אשאל אותו ותצפו לתשובה מוחצת...

YulaShpil

New member
זה בטוח, כמעט ב-100%

מישהו פעם הראה לי את המלים... אכן השפות דומות, וספציפית המלים שהוא שר בפזמון באמת דומות ב-2 השפות, ומכאן הבלבול. אבל, הלכתי ופשפשתי בנבכי הפרדס, ומצאתי את זה, שגורם לי לשוב ולהתבלבל. מצד אחד, הפזמון המדובר שברוזה שר בגרסה העברית, נשמע פורטוגזית לגמרי, מצד שני, מה שכתוב שם נשמע הגיוני יותר (הרי ברוזה חי בספרד ולא בפורטוגל), ואף המלים בספרדית שהועתקו שם, מהגרסה באלבום הספרדי "האישה שאיתי"... אבל, ונחזור לצד הראשון, המלים בספרדית, אפס, לא "מתנגנות" כמו שנשמע הפזמון שברוזה שר... בקיצור, בינתיים לשיקולכם, עד שתימצא תשובה ברורה יותר...

YulaShpil

New member
ובמסגרת אותו שרשור, במקום אחר:

מצאתי גם את זה... כנראה שהדעות עדיין חלוקות... יש האומרים שזה ניב ספרדי שנשמע דומה לפורטוגזית, ויש המתעקשים שזה פורטוגזית...

sarita4

New member
הכי טוב זה לשאול

את דיויד עצמו... ככה נקבל את התשובה המדויקת ביותר

glitter8

New member
נכון!

אמנם באיחור של 20 שנה...חחחח מאז שיצא התקליט ההסטורי ההוא... חלק מהחברים כאן היו בחיתולים אם בכלל....

alti26

New member
היי לכולם

מי שיוכל לשים קטע של השיר פה באתר אוכל להגיד לכם מה זה כי אני מבין פוטוגזית וספרדית דודי

glitter8

New member
מה אין לך את האישה שאיתי???

עלייך לא הייתי מאמינה...

lile0

New member
אתה בטוח מכיר...

השיר נולדת בשבילי, זה מתחיל במילים: עברו שנים אבל אני נשאר ליבי נזכר ובתוכי נשבר ואת איננה... לעניות דעתי זו ספרדית

popikon23

New member
פייר? אני מאוכזבת...

איך זה שאף אחד מאיתנו לא יודע בוודאות??

למעלה