שיר לכבודכם, חברי המכשפות

gwizard

New member
שיר לכבודכם, חברי המכשפות ../images/Emo54.gif

שיר שאני מאוד אוהב והחלטתי לשתף אותו עם כולכם. יש להוריד את ה-mp3 ואחר כך לשיר את המילים יחד עם המוזיקה. לינק להורדה We're walking in the air Nightwish We're walking in the air We're floating in the moonlit sky The people far below are sleeping as we fly I'm holding very tight I'm riding in the midnight blue I'm finding I can fly so high above with you Far across the world The villages go by like trees The rivers and the hills The forests and the streams Children gaze open mouth Taken by surprise Nobody down below believes their eyes We're surfing in the air We're swimming in the frozen sky We're drifting over icy Mountains floating by Suddenly swooping low on an ocean deep Arousing of a mighty monster from its sleep We're walking in the air We're floating in the midnight sky And everyone who sees us greets us as we fly תהנו

Sonata Of Tears

New member
כל הלהקות האיכותיות מפינלנד:)

פינלנד זה בכלל הדובדבן שבקצפת,האלון שביער

gwizard

New member
גם המתכנתים הטובים הם מפינלנד ../images/Emo13.gif

ומרוסיה. קח את לינוס תורוולדס (ממציא הקרנל של הלינוקס) כדוגמה מייצגת. ותודה, שמי אלון

Emilio Exavier

New member
נכון מאוד

אבל אבא שלי מקפיד לקנות במקומות עם שם טוב, ואני מקפיד להנות מזה!

הי! מה שעתכם על שבוע

"פינלנד ופגניותה"? אני בעד! ראשית, אני אפנה אתכם למאמרי הפורום, למאמר שלי על מיתולוגיה פינית. שנית, אני אמליץ לכם על הספר "המיתולוגיה הפינית" בהוצאת "מפה". נפלא! שלישית, אני אמליץ על הקלוואלה, האפוס המיתי הפיני, באיזו גירסה שתמצאו. בכל מקרה - אם אתה מוצאים את הגרסה בתרגומו של טשרניחובסקי - אני רוצה לדעת מזה! אני מייד מתחיל ללנקק דברים קשורים. אגב, ממחר אני יוצא לטיול שנתי בהרי אילת, כך שאני לא אהיה פה עד יום חמישי בערב. Hyvää yötä ו-Näkemiin, -רובין עוטה המגבת.

לינקוקים למיניהם.

פינלנד הוירטואלית - הכל על פינלנד. דתות בפינלנד - עם שני משפטים על פגניזם. והקלואלה בגירסה האנגלית. אני מוסיף גם את הגירסה הפינית, למי שרוצה לראות את הצורה הגרפית של הקלואלה, ואם אתם יודעים לקרוא פינית (גם אם לא, אל דאגה, מיד יוסף קישור מתאים) אז גם לקרוא את צליליה הנפלאים של השפה, ואת הריתמוס המיוחד של הקלואלה. אני מוסיף תמונה של פינלנד בקיץ.

gwizard

New member
ואם שפה פינית הזכרת

אז למי שלא יודע, טולקין המציא את האלפית בהשראת הפינית וחוקי הדקדוק נורא דומים. אני לומד quenya, אל תפחדו

Emilio Exavier

New member
ואם כבר הזכרת גם את זה...

מה ההבדל בין SINDARIN ו QUENIA? חוץ מזה שסינדארין היא שפת האצילים או מה שזה לא יהיה.

gwizard

New member
זה בדיוק ההבדל

סינדארין ביא שפה של אצילים ונחשבת לגבוהה (או ספרותית). כמו כן היא נכתבה מאוחר יותר מקואניה. קואניה(?) זה יותר ליום יום. ורובין צודק, סינדארין זו כבר השפעה וולשית.

ככל הידוע לי זה הפוך.

סינדארין נולדה מתוך הקווניה, והפכה לשפת הדיבור היומיומית כשהקווניה נשארה כשפה הספרותית. קצת כמו ערבית מדוברת וספרותית, או כמו אכדית וארמית (בסוריה).

Emilio Exavier

New member
וגם...

השפה הפינית לא רחוקה מהליווית. בקטע של השפה בקישור שהוספתי כתוב קצת על זה.

למעלה