שיר על אחריות שפונה לכל הפציפיסטים

558... נפלא לשמוע אותך...../images/Emo26.gif

שרות בצבא הרבה פחות דומה ל"להיות אחות בבית-חולים" אלא הרבה יותר דומה ללא לשלם מיסים למשל... אני יודע ומסכים שתשלום מס זה מאוד חשוב. אבל למה הבחירה אם לתת או לא לתת כסף למדינה לא יכולה להיות בחירה שלי? התשובה ברורה - המדינה לא יכולה להרשות לעצמה להשאיר את הבחירה בידי האזרחים בנושא הזה, כי אם התשלום היה התנדבותי - היא הייתה חדלה מלהתקיים! באופן דומה גם השירות בצבא. לכן הוא שירות חובה. מעבר לזה - האנשים כאן לא אומרים: שירות בצבא הוא מעשה נורא אצילי ונורא חשוב - אבל אני בוחר לא לעשות אותו. כמו למשל, מה שנגיד על רופא בבית-חולים, על אחות או על כבאי. אנשים כאן אומרים שזה דבר בזוי לשרת בצבא ושלשרת בצבא זה לא מוסרי. אבל בו בזמן - מודעים לנחיצות הצבא - ורוצים שאנשים אחרים יעשו את הדבר הבזוי והלא מוסרי הזה... כאן הצביעות...

Neta558

New member
יש לך גם צביעות בסגול?

אני במצב רוח צבעוני
תראה, אני לא מסכימה עם כל "האנשים כאן" וגם לא עם כל מה שאתה אומר. אני לא רואה תשלום מיסים כדומה לשירות בצבא. זו השוואה שתמיד נתפסים אליה אבל אני פשוט לא מקבלת אותה. מאד בקצרה, כספי המיסים הם הסכמה חברתית שכולם תורמים כסף והוא מחולק לאינטרסים שונים שיש לאוכלוסיה. תשלום מיסים הוא הסכמה מודעת למימון משותף של דברים שאתה לא מסכים להם לצד דברים שאתה תומך בהם. המנעות מתשלום מיסים היא לא התנגדות לתחום מסוים שהמיסים מממנים אלא התנגדות לשיטת המיסים עצמה ובכך למבנה החברתי כולו (כך לפחות אני רואה זאת). תשלום התנדבותי גם אינו דומה בעיני לשירות התנדבותי. אני לא מאמינה שחוק שירות חובה תורם לא למדינה ולא לצבא. אני מאמינה שביטול החוק והגעה להסדר בנושא יחזקו גם את החברה האזרחית וגם את הצבא. בראש ובראשונה בשל ההפרדה המוחלטת שניתן יהיה לעשות בין השניים. אני לא חושבת, אגב, ששירות בצבא הוא בהכרח לא מוסרי. הבעיה המוסרית שעומדת בבסיסו של הצבא נמצאת עמוק יותק ורחוק יותר בזמן ובמרחב, זה עוול בעיני להטיל זאת על בן 18 שעומד לפני גיוס. אולם, מי שתפיסת עולמו היא פצפיסטית, עבורו בהחלט ישנה בעיה מוסרית לשרת בצבא. למעשה, אני בכלל לא מבינה מדוע הצבא מתעקש כל כך שלא לשחרר פצפיסטים שהרי מבחינתו מדובר באי-התאמה מוחלטת למערכת כולה... ומצטערת על ההודעה המבולגנת, פשוט נורא מרגש אותי לענות להודעות שלך

כן כן...../images/Emo26.gif

אני מבין ללבך ילדתי... אני אכן ברנש מרגש...
קצת קשה לי להמשיך בויכוח - פשוט כי הדעות שלך קצת שונות משל שאר חברי הפורום. לא להרבה אנשים כאן יהיה כאן האומץ להגיד משפט כמו: "אני לא חושבת, אגב, ששירות בצבא הוא בהכרח לא מוסרי". אם אין לך בעיה מוסרית עם קיום צבא, ולמעשה ההתנגדות שלך היא לעובדה שיש גיוס חובה ולא צבא המבוסס על שירות מתוך בחירה - אז זה משנה לחתולין את הכיוון של הדיון. למרות שגם עם הגישה הזו אני לא מסכים
שיקול של שמירה על חוקי המדינה: כל עוד החוק לא ישונה - סרבנות היא פשוט עבירה על החוק, ומכאן בעייתית מאוד מבחינה דמוקרטית. שיקול מעשי - קיום הצבא: תראי - לא לי ולא לך יש את הכלים לקבוע האם הצבא יוכל לעמוד (גם מבחינת כמות וגם מבחינת איכות) בצבא המבוסס על משרתים מבחירה. כרגע - הגופים המקצועיים החליטו שגיוס חובה הוא הכרח. הכי חשוב - השיקול של אופי הצבא: מבחינתי לפחות, השיקול הזה הוא השיקול המכריע. תחשבי לרגע מי יהיו האנשים שיבחרו לשרת בצבא אם הבחירה תהיה חופשית. יהיו כמובן אנשים טובים שאני ואת מאוד נעריך, אבל אין ספק שבראייה כוללת - הממוצע של כוחניות, ימניות ותוקפנות תעלה בצורה מהותית (תחשבי על הסטריאוטיפ של איש הצבא האמריקאי למשל...
). נגיד את זה ככה - וזה באמת המשפט שממצה את הדעה שלי: כשאני חושב על הלוחם במחסום, על החייל שנכנס לבצע חיפוש בתוך בית, על הקצין שצריך להחליט אם לתקוף או לא לתקוף (או איך לתקוף) - אני מעדיף שמי שיעמוד שם יהיה מישהו כמוך וכמו רוב חברייך. אני מעדיף שמי שיקבל את ההחלטות יהיו אנשים עם מצפון מפותח. הומניסטים. קשובים לזכויות-אדם. אולי אפילו עם נטייה לפציפיזם...
את מבינה?... העובדה שאת וחברייך נמצאים מחוץ לצבא היא זו שהופכת את הצבא לליותר תוקפני, יותר אלים ופחות סובלני. ובסופו של יום - מגבירה את הסבל ואת חוסר הצדק...

Neta558

New member
כתבתי לך הודעה ארוכה אתמול בלילה

ורגע לפני שלחצתי על שליחה המחשב נתקע
אז מכיוון שאנחנו במילא נדחקים מטה, וכנראה לא מענינים עוד אנשים, ואתה במילא דוגל בפחות דיבורים
- אפשר להמשיך באיסיקיו אם זה מענין אותך.

Neta558

New member
סיצליאנית ../images/Emo99.gif

אני אומרת לך, עוד כמה גלידריות כאלה במזרח התיכון פשוט יפתרו לנו את כל הבעיות

למעלה