שיר על חרשים (באנגלית) שמצאתי

BlueMind

New member
שיר על חרשים (באנגלית) שמצאתי

ברשת כאשר חיפשתי מידע בקשר לש"ס. You Have to be Deaf to Understand What is it like to "hear" a hand? You have to be deaf to understand. What is it like to be a small child, In a school, in a room void of sound -- With a teacher who talks and talks and talks; And then when she does come around to you, She expects you to know what she´s said? You have to be deaf to understand. Or the teacher thinks that to make you smart, You must first learn how to talk with your voice; So mumbo-jumbo with hands on your face For hours and hours without patience or end, Until out comes a faint resembling sound? You have to be deaf to understand. What is it like to be curious, To thirst for knowledge you can call your own, With an inner desire that´s set on fire -- And you ask a brother, sister, or friend Who looks in answer and says, "Never Mind"? You have to be deaf to understand. What it is like in a corner to stand, Though there´s nothing you´ve done really wrong, Other than try to make use of your hands To a silent peer to communicate A thought that comes to your mind all at once? You have to be deaf to understand. What is it like to be shouted at When one thinks that will help you to hear; Or misunderstand the words of a friend Who is trying to make a joke clear, And you don´t get the point because he´s failed? You have to be deaf to understand. What is it like to be laughed in the face When you try to repeat what is said; Just to make sure that you´ve understood, And you find that the words were misread -- And you want to cry out, "Please help me, friend"? You have to be deaf to understand. What is it like to have to depend Upon one who can hear to phone a friend; Or place a call to a business firm And be forced to share what´s personal, and, Then find that your message wasn´t made clear? You have to be deaf to understand. What is it like to be deaf and alone In the company of those who can hear -- And you only guess as you go along, For no one´s there with a helping hand, As you try to keep up with words and song? You have to be deaf to understand. What is it like on the road of life To meet with a stranger who opens his mouth -- And speaks out a line at a rapid pace; And you can´t understand the look in his face Because it is new and you´re lost in the race? You have to be deaf to understand. What is it like to comprehend Some nimble fingers that paint the scene, And make you smile and feel serene, With the "spoken word" of the moving hand That makes you part of the word at large? You have to be deaf to understand. What is it like to "hear" a hand? Yes, you have to be deaf to understand. (Written at 1971 by Willard J. Madsen, professor of journalism at Gallaudet University. This poem was translated into seven different languages and reprinted in publications, including DEAF HERITAGE, p. 380.)

דוריאן

New member
יש משהו יותר מעניין לעשות?

עד עכשיו העברתי קבצים מהמחשב הקודם. היה סיפור ארוך ומשעמם, כי הקבצים עברו לאט (דרך כבל מקבילי). באמצע הסתכלתי בערוץ אופנה ובחדשות CNN כי לא היה משהו אחר לעשות. בסופו של דבר התחלתי להשתעמם מערוץ האופנה כי כל הדוגמניות נראו אותו הדבר (כולן גבוהות ורזות). האם גם את גבוהה ורזה?...

דוריאן

New member
וכל הפורומים ריקים

לא מספיק שהרחובות ריקים. גם הפורומים התרוקנו, ולורד נור מנסה להחזיר בתשובה. בארון המטבח יש שלוש צנצנות ריבה. אנסה אחת מהן, אפילו שכולן נטולות סוכר (אבא שלי בדיאטה). כן, אקח את זאת של השזיפים הכחולים. את הדובדבנים ותות השדה אשאיר. עד היום לא חשבתי על צנצנות הריבה האלו... ראיתי תמונות של שנדי מהאתר שלה. גם את מופיעה בתמונות האלו?

דוריאן

New member
טעים...

מתוק ולא מרגישים את הדיאט אכלתי שתי פרוסות ועכשיו אוכל את השלישית. צנצנת השזיפים היתה מלאה לגמרי, וטובה עד אוקטובר 2002. את התותים פתחו קודם, והמחיר מודבק על התאריך... כתוב על הצנצנת שאסור לאכול יותר מ-9 מ"ג ממתיק לכל ק"ג ממשקל הגוף. כמה מ"ג אכלתי אם הצנצנת כולה זה 300 גרם, בכל 100 גרם יש 31.5 מ"ג ממתיק, ואכלתי בערך חצי מהצנצנת (כתבתי שזה טעים...) ואם אני שוקל בערך 65 ק"ג, אכלתי יותר מדי ממתיק או שאין לי מה לדאוג?

LordNor

New member
למה את חושבת שאני המחזיר בתשובה?

אני בכלל לא שכנעתי אף אחד לחזור בתשובה... רק הבעתי את דעתי... ומבליט את הדת שלי... שהרחובות ריקים והפרומים התרוקנו זה לא בהכרח אומר שאני אשם בהכל!!!!... אז פעם הבאה לפני שאת מאשימה מישהו קחי קצת מחשבה... (מאוכזב ממה שאמרת עליי...

BlueMind

New member
את ממש לא נמוכה וגם אם את לא נראית

כמו דוגמנית , גוף סקסי כן יש לך. שלא לדבר על עיניים שבהחלט שוות מבט. נב. דרור, אני מזהיר אותך מראש. זו בסה"כ מחמאה ושלא תעיז להבין זאת אחרת.

דוריאן

New member
אני הבנתי את זה אחרת

מחמאה אמיתית מתייחסת לאדם ולא למראה שלו לי זה נראה כמו סתם הטרדה מינית

המרחפת

New member
די כבר, היא בסה"כ דיברה בציניות...

אפילו אני, הילדה שאף פעם לא מזהה ציניות, זיהיתי את זה.... מה גם, שיש מקום לחלוקת מחמאות מסויימות ויש מקום שלא. זה לא.

ClearMind

New member
אם כבר בציניות עסקינן

אז אני תמיר --> לא מגיע דם למוח --> BlueMind! בכל אופן עכשיו זה נגמר. נא להכיר את ClearMind! ובהתאם לכינוי... אערוך כמה שינויים באופי ובסדר עדיפויות.
יום טוב ילדונת!

BlueMind

New member
כן דינוש, זה אני.

ושיניתי את הכינוי כדי להראות שציניות לא זרה לי. כתבתי שבגלל שאני כל כך גבוה (תמיר) - 1.82 לא מגיע מספיק דם למוח ועל כן הוא כולו כחול. ומכאן הכינוי הכל כך שנוי במחלוקת. שלא לדבר על כך שלאנשים עולות אסוציאציות מיניות בעליל ולא משנה מה אכתוב. כאשר בסה"כ כחול וטורקיז הם צבעים הכי אהובים עלי ואני מרבה להשתמש בהם בלבוש ,עיצוב החדר וכל היוצא בזה. בכל מקרה זה כבר ממש לא משנה איזה כינוי יהיה לי. פשוט לא יהיה לי זמן להשתמש באף אחד מהם. אחרי שיחות הבהרה רציניות שהיו לי שלשום עם היועצת האקדמית שלי, אצטרך להשקיע את כל הזמן שיש לי בלימודים. אי עמידה בתוכנית הלימודים שנקבעה לי עלולה בהחלט להעיף אותי מהטכניון וחבל. בסה"כ נשארה לי שנה אחת וזהו. בהזדמנות זו רציתי לאחל לך כל טוב והיה כיף להתכתב אתך בפורום.
ברוך.

אוי...

מקווה שבכל זאת תמשיך לבוא לבקר... אבל באמת כרגע הלימודים שלך הם בראש ובראשונה. אז בהצלחה! וקבל ציונים טובים
גם איתך כיף להתכתב, טוב, אז בקשר לכינוי הכחול הבהרת ככל יכולתך
ונראה לי שהבנתי
אז בהצלחה בהמשך דרכך דינוש

BlueMind

New member
לנסות לתרגם אותו לעיברית?

וואוו... זה ממש קשה. השיר כולל ביטויים די מורכבים באנגלית שאין לי מושג איך מבטאים אותם בעיברית. טוב, למען אלה שכלל לא יכולים לקרוא אנגלית אעשה תרגום חופשי וחובבני כי הרבה זמן באמת שאין לי. ואלה שיודעים אנגלית רצוי שיקראו את המקור. עליך להיות חרש על מנת להבין \ ווילארד מאדסן איך זה "לשמוע" את הידיים? עליך להיות חרש על מנת להבין. איך זה להיות ילד קטן, בבית הספר, בחדר ללא קול-- עם מורה שמדבר ומדבר ומדבר; ואז כאשר היא מתקרבת אליך, היא מצפה ממך לדעת את אשר אמרה? עליך להיות חרש על מנת להבין. או המורה שחושבת שכדי לעשותך חכם עליך קודם ללמוד איך להשתמש בקולך; אז עם מומבו-ג´ומבו עם ידיים על פניך שעות על גבי שעות בלי סבלנות או סוף, עד אשר יוצא צליל דהוי ומתבקש? עליך להיות חרש על מנת להבין. איך זה להיות סקרן, להיות צמא לידע שיהיה שלך, עם תשוקה פנימית העולה באש – ואתה שואל את האח, האחות , או החבר הנראה כעונה לתשובה ואומר, "לא חשוב"? עליך להיות חרש על מנת להבין. (את הפסקה שאמורה להיות כאן כלל לא הצלחתי לתרגם. בכל אופן מתואר שם מצב שבו החרש מנסה לתקשר בידיים עם בן שיחו הדומם בפינת רחוב...) ואיך זה להיות זה שצועקים עליו כאשר אחד חושב שזה מה שיעזור לך לשמוע; או שלא להבין את המילים של חבר שמנסה לספר את הבדיחה מחדש ואתה לא תפסת כי הוא נכשל? עליך להיות חרש על מנת להבין. ואיך זה להיות זה שצוחקים עליו בפנים כשאתה מנסה לשחזר את אשר נאמר רק להיות בטוח שהבנת את הכל ואתה מגלה שהמילים פורשו שלא כהלכה-- ואתה רוצה לצעוק , "אנא עזור לי, חבר"? עליך להיות חרש על מנת להבין. ואיך זה להיות תלוי באותו האחד השומע שיכול לטלפן לחבר; או לטלפן בענייני עסקים ולהיאלץ לחלוק משהו אישי ואז לגלות שהמסר שלך לא הועבר נכון? עליך להיות חרש על מנת להבין. ואיך זה להיות חרש ולבד בחברה של אלה שיכולים לשמוע – ואתה יכול רק לנחש ככל שזה נמשך, כי אין אף אחד עם ידיים שיכולות לתרגם, ואתה מנסה לזרום מילים והשיר? עליך להיות חרש על מנת להבין. ואיך זה להיות בצומת דרכים? לפגוש זר הפותח את פיו – המדבר בקול רם בקצב מפחיד; ואינך יכול להבין את המבט בפניו כי הוא חדש ואתה כבר הפסדת את המירוץ? עליך להיות חרש על מנת להבין. ואיך זה להבין כמה אצבעות זריזות שצבעו את זירת האירוע, הגורמות לך לחייך ולהרגיש מרומם, עם "המילה המדוברת" של תנועת הידיים אשר הופכות אותך לחלק מהעולם הכולל? עליך להיות חרש על מנת להבין. ואיך זה "לשמוע" את הידיים? כן, עליך להיות חרש על מנת להבין.

כמו כל השירים האמריקאיים

התרבות האמריקאית "דוחה" את השומע ו"מקדשת" את החרש. התרבות האמריקאית איננה מקבלת מושג כמו "לקוי שמיעה" וטוענת שיש רק שלושה סוגים: חרש, כבד שמיעה ומתחרש, בעוד שכאן מנסים יותר לאחד ולשתף. חבל שהוא הביא את השיר דווקא ביום כיפור, היום שבו נעשה חשבון נפש. מה אני יכול להגיד. החברים הכי טובים שלי שומעים, והם נהדרים.

BlueMind

New member
מעניין...

אז איך תסביר את כל החדירה המאסיבית של שתלים קוכליאריים, מכשירי F.M , אוזניות אלחוטיות בארה"ב עצמה. הלא אלה כלי עזר האלה מנסים להפוך "חרש" ל"שומע"? אז נראה לי שבארה"ב הולכים על איחוד ושיתוף בין קבוצות לא פחות מאשר בישראל ואולי אפילו יותר. כי ארה"ב מעצם הגדרתה כמדינה קפיטליסטית (ואילו אנחנו מדינה סוציאליסטית- מדינת רווחה) רוצה שאזרחיה יהיו כמה שיותר עצמאיים ובלתי תלויים בה לפרנסתם. מה שאומר שככל שתשמע יותר טוב - תחיה יותר טוב. זה שיר שכן מתאים ליום כיפור. הייתי נותן אותו לחברים השומעים שלי שיקראו ויבינו יותר טוב את מה שעובר עלי כל פעם שאני נמצא בחברתם.

למעלה