שיר על חרשים (באנגלית) שמצאתי

דוריאן

New member
שתלים קוכליאריים

הומצאו ע"י חרשים או ע"י שומעים? ומי נלחם הכי הרבה נגד שתלים קוכליאריים? החרשים... המלצה לברוך: שיילך פעם לאוניברסיטת גאלודט בוושינגטון וינסה לדבר פנים אל פנים אל סטודנטית חתיכה חרשת
הוא יקבל "לא" בוטה יותר מאלו שבמכון הכושר. הצגת שיר כזה בפני שומעים, גם אם הם חברים, נראה כמו התבדלות.

המרחפת

New member
אתה קצת מבלבל בין דברים....

הוא דיבר על החברה, בעוד אתה מדבר על רפואה.... ואמר כבר דוריאן- מי מחדיר את כל אותם עזרים? הרופאים, החברה השומעת. התומכים בזה הם הורים לילדים אשר רואים בחרשות דבר איום ונורא שיעשו כל דבר כדי שילדם יהיה שומע ויתערה בחברה השומעת (נשמע לך מוכר?). אולי המדינה מנסה "לנער אותם מעל גבה", ומממנת למענם עזרים שונים ומשונים העוזרים לשמיעה, אך עיקר רוכשיהם הם מתחרשים שמעולם לא קיבלו עצמם כחרשים והורים לילדים קטנים, ללא שיקול דעת או שלא מתחשבים בשיקול דעתם. אך הם, החירשים האמריקאיים מאד גאים בעובדה שהם חרשים, ומתבדלים בתוך עצמם. תראה זו העובדה שידוע שהם מסרבים להשתמש בקריאת שפתיים (בניגוד, למשל, לעובדה שאחוז גדול מאד מלקויי השמיעה הישראלים כן מסתמכים רבות על קריאת שפתיים או יודעים קריאת שפתיים ברמה גבוהה). הם מבדלים עצמם במועדונים חברתיים, באירגונים לחרשים בלבד, הם יסתובבו אך ורק עם חרשים ושוב, השפה- שפת סימנים בלבד, ללא שימוש בשפתיים. ההבדל בין נותן השירות, ובין הצרכן.

black_magic

New member
המדינה שלנו ממש לא סוציאליסטית

אני יודעת, כי אני בעד הסוציאליזם והמדינה בקושי מתקרבת לזה!

שיר מאוד יפה ../images/Emo41.gif ו................

הייו בו מילים קצת מסובכות, אבל עם ידידי שקוראין לו "בבילון" הסתדקתי
וגם התחלתי לתרגם את השיר בעצמי, למרות שברוך כבר תרגם אותו. אני מזדהה חלקית עם הדובר בשיר.

למעלה