שיר של דליה רביקוביץ

yaeli4

New member
שיר של דליה רביקוביץ

שיר שאני כל כך אוהבת. היום הוא מתאים לי מאוד. גאווה/דליה רביקוביץ אפילו סלעים נשברים, אני אומרת לך, ולא מחמת זיקנה. שנים רבות הם שוכבים על גבם בחום ובקור, שנים כה רבות, כמעט נוצר רושם של שלווה. אין הם זזים ממקומם וכך נסתרים הבקיעים, מעין גאווה. שנים רבות עוברות עליהם בציפייה. מי שעתיד לשבר אותם עדיין לא בא. ואז האיזוב מזזג, האצות נגרשות והים מגיח וחוזר, ודומה, הם ללא תנועה. עד שיבוא כלב-ים קטן להתחכך על הסלעים, יבוא ויילך. ופתאום האבן פצועה. אמרתי לך, כשסלעים נשברים זה קורה בהפתעה. ומה גם, אנשים. ******************************************* תמיד בוכה כשאני קוראת את זה. יום טוב לכולם,

yaeli4

New member
מה קרה? נרדמתם? נבהלתם?../images/Emo6.gif

קחו את השיר הזה לאן שבא לכם. לאיזה אסוציאציות שהוא יוביל אתכם. לאיזה אדם שהוא מתאים לכם. השיר הזה מתאים תמיד לאנשים בחיינו. הורים, ילדים, אקסים, אקסיות, בעלים, נשים, חברות, חברים. זה כבד. אז סליחה. אם לא בא לכם להגיב, אז השרשור שלי עם עצמי... מן הסתם, יתגלגל לו למטה וייעלם בתהום הדפים הקודמים.

rolan

New member
לא, ממש לא...

גאווה - מושג נשגב מבינתי... למרות שמבינה מאוד את דבר המשוררת... גם לי יש משהו, שאני מאוד מאמינה בו, יושב אצלי שנים כאן במחשב, לא זוכרת איך התגלגל אלי, אבל מאוד אוהבת. הנה הוא לפניכם... בתוך כל אחד מאתנו נמצא אדם אמיץ "האמיצים לוקחים סיכונים. הם חוששים כמו כל אחד אחר, אך לא מאפשרים לפחד להשתלט עליהם. האמיצים לא מתייאשים. כשהחיים נעשים קשים, הם מחכים בסבלנות עד שהמצב משתפר. האמיצים הם אנשים גמישים. הם מבינים שיש בדרך כלל יותר מדרך אחת, ומוכנים לנסות את כולן. האמיצים יודעים שהם אינם מושלמים. הם מודעים לחולשותיהם בשעה שהם מפיקים את המירב מיכולתם. אמיצים נופלים לעתים, אך שבים וקמים. הם מסרבים לתת לכישלון למנוע מהם מלטפס שנית. אמיצים לא מאשימים את הגורל באחריות לכישלונם, ואף לא מיחסים למזל את הצלחתם. הם נוטלים אחריות על חייהם. האמיצים חושבים באור חיובי ורואים את הטוב שבכל דבר. מהדברים הפשוטים הם יוצרים את המיוחד. אמיצים מאמינים בנתיב בו בחרו גם קשה הדרך, וגם כאשר לא רואים את סופה. האמיצים הם בעלי סבלנות. הם יודעים כי ערכה של מטרה נמדד על פי מידת המאמץ הנדרש כדי להשיגה." נאנסי

blonda3

New member
ולי זה מתחבר לשיר "חופים"

חופים הם לפעמים חוה אלברשטיין מילים: נתן יונתן לחן: נחום היימן חוֹפִים הֵם לִפְעָמִים גַּעְגּוּעִים לְנַחַל. רָאִיתִי פַּעַם חוֹף שֶׁנַּחַל עֲזָבוֹ עִם לֵב שָׁבוּר שֶׁל חוֹל וַאֶבֶן. וְהָאָדָם, וְהָאָדָם הוּא לִפְעָמִים גַּם כֵּן יָכֹל לְהִשָּׁאֵר נָטוּשׁ וּבְלִי כֹּחוֹת מַמָּשׁ כְּמוֹ חוֹף. גַּם הַצְּדָפִים כְּמוֹ שְׁחָפִים, כְּמוֹ הָרוּחַ גַּם הַצְּדָפִים הֵם לִפְעָמִים גַּעְגּוּעִים לַבַּיִת שֶׁתָּמִיד אָהַבְנוּ אֲשֶׁר הָיָה וְרַק הַיָּם שָׁר לְבַדּוֹ שָׁם אֶת שִׁירָיו כָּךְ בֵּין צִדְפֵי לִבּוֹ שֶׁל הָאָדָם שָׁרִים לוֹ נְעוּרָיו.

סול11

New member
../images/Emo178.gifgfdjgfdj

fjkfhjkf

../images/Emo41.gifרולן, קראת, אהבתי, הפנמתי, לקחתי

וגם העתקתי כשקראתי את המילים הרגשתי שהם אלי מאוד מדברים הם הדהדו הראשי כל אחה"צ זה היה זמן להתבונן, לקשר, להבין ולראות אצלי עוד דבר ואיתו להשלים המילים על האומץ עוררו אצלי את השאלה האם זה קיים אצלי? ואכן גיליתי שאת האומץ שלי הסתרתי בערך האהבה שבי ידעתי והסכמתי עם עצמי שאני אדם אוהב ורגיש וכל ההתנהגות האמיצה שבי פרשתי שהוא בא מתוך אהבתי לעצמי והיום לאחר ההתבוננות הגעתי להשלמה נוספת "אני אישה אמיצה" ולא אחרת אז תודה לך רולן, גם אם לא התכוונת שלחת לי אור להבהרה ומודה לך עשית דבר נפלא איך אני אומרת שום דבר לא מקרי ואין אנו סתם כאן מתכתבים אולי אני פחות אהובה בדרך זו או אחרת כל אחד יש לו תפקיד להעביר מסר מקוה שגם אני בדרך שלי אצליח להעניק ולתרום למי שבדרך ושוב עשית היום חסד באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

maof

New member
לא נרדמו כל רק עסוקים../images/Emo13.gif

סיפור ששמעתי ברדיו......... על זוג מורכבים שחיים יחד כבר תקופה ארוכה.... לו יש שני ילדים בגיל תיכון........ ולה יש שני ילדים ביסודי בכיתות נמוכות....... קרה להם מיקרה והיא ניכנסה להריון לא מתוכנן הוא מאוד רצה ילד משותף....והיא היתנגדה.... היא רוצה להפיל את העובר...... והוא מיתנגד....הוא רוצה שהיא תלד אותו !!! היא אומרת לו....... שאין שום סיכוי.....והיא לא מוכנה לישמוע .... אין לה את הכוחות .....לגדל שוב ילד..... והיא חושבת שהיגיע הזמן....שהיא רוצה להקדיש עבור עצמה.... והוא אומר לה...... שאם היא לא מוכנה ללדת את התינוק...... אז הוא יקבל החלטות....ויבין שלמעשה היא בוגדת ברגשות שלו..... ויאלץ לעזוב.....אחרי 5 שנים יחד !! הסיפור הוא סיפור אמיתי......... שניהם ניגשו ליועצת שתעזור להם לגשר על חילוקי הדעות...... אני יודע את התשובה...וההחלטה הסופית לדילמה
ולכן אני אומר את דעתי בסוף.....בשעות הערב כל אחד יחשוב לעצמו איך הוא היה מיתנהג...וחושב המשך יום ניפלא אנשים...... זה אחד הימים שאני נוהג לכנות....לחוץ אבל נחמד
מעוף

maof

New member
דרך אגב.............../images/Emo13.gif

השאלה לא מופנת רק
וגם ל..........
אז קדימה אנשים.....תפעילו את הגלגלים..... שלא יעלו חלודה
תראו ל......
שגם......
מסוגלים לחשוב על שני נעלמים בבת אחת !!!!!!!!
מעוף

rolan

New member
מה, ככה סתם באמצע היום, מותר לך

לשאול אותנו שאלות כבדות?... מעופיק אני צריכה זמן למחשבה... אבל, אם אתה לוחץ, אחשוב שניה וככה מהבטן אני אומרת - לא!!! לא רוצה ילדים, רוצה עכשיו להנות מהזוגיות, מהשקט והשלווה שמצאתי בזוגיות החדשה שלי, מבנותי שבגרו והן עצמאיות. אני תרמתי את חלקי לאנושות (בחלק ההורי), יש לי 2 בנות נפלאות, חינכתי אותן, השקעתי ואני עדיין משקיעה, נראה לי די והותר. אני עדיין יכולה ורוצה לתרום את חלקי בעשייה נוספת, אך לא ביצירת ילדים, שבמידה מסוימת, יגזלו ממני היום חלק מחירותי. כל זאת למרות שבתוך תוכי, הייתי מוכנה להתמסר להורות נוספת, אם רק הייתי צעירה ב 10 שנים. כל זה, ככה בשלוף, בלי הרבה מחשבות סביב הדילמה שהצגת ולשמחתי אינה עומדת אצלי למבחן. אבל אל תתפוס אותי במילה, אולי בערב אתחרט (כן, גם אתה אוהי, עוד לא הגיע זמן לנשום לרווחה....
)

oehhe

New member
אל תתפסי אותי במילה

ממילא המוהל לא השאיר הרבה oehhe שולח יד לבדוק

rolan

New member
../images/Emo93.gif אוהי, כאב לך?... ../images/Emo67.gif

תנסה להתגבר אתן לך נשיקה בבית הנה לך אחת וירטואלית....

rolan

New member
מעוף?..... נו?....

אני סקרנית ספר לנו מה היה בסופו של דבר

*יערית

New member
אני יודעת את התשובה....

אך גם מצתרפת ל-נו שלך..כי כולם כאן בבית מחכים לו
ולשיר ביחד..."כמה טוב שבאת הביתה"

אז דעתי ../images/Emo68.gif

אם הוא החליט לעזוב כי היא לא מוכנה לילד ,אז שיעשה זאת מהר בבקשה. אם כשהיא רוצה הפוך ממנו זאת בגידה אז שילך כבר בבקשה. אם להשאיר ילד כי אחרת מאיימים עליך אז שילך ומהר. אם זאת אהבה ? אז שיקח אותה מהר וילך בבקשה... תזרקי אותו כדברי ורדה .....

maof

New member
ועכשיו לחלק המענין../images/Emo6.gif

אוקי.....ראשית דבר התשובה
הם יתחתנו והיא ילדה.... את התינוק דעתי בנושא היא...... שילד מביאים מאהבה ...או בכלל לא !! שני הצדדים צריכים הסכמה מלאה לגבי הריון נכון שהיא היוזם הפעיל במשך 9 חודשים אבל חלוקת המעמסה...לקום בלילה...פיפי קקי החלוקה היא לא שלי ....שלך..... עזרה הדדית והבנה........!!! אבל דבר אחד אני חיב לומר יונה יקרה....... דעתך בנושא היתה מאוד נחרצת !!! לא !!! בגלל שהדברים הוצגו בצורה של אולטימטום..... חישבי לרגע......... הוא הבחור אוהב אותה.....והוא מישתמש בכל דבר בכדי לחזק את הקשר.....קצת איום?? אני הולך..... אולי הדרך לא נכונה ....אבל הכוונה טובה את יודעת אנשים בדרך כלל ...... שוכחים דברים שנאמרו......אבל את ההרגשה שאחרים גרמו להם להרגיש ....הם לא שוכחים לעולם.... ואם הוא אומר לה את הנסיכה שלי....... וגם גורם לה להרגיש ....שהיא הכל עבורו.... היא תישכח את הדברים ........ כי למעשה היא חששה שאחרי הלידה....שהיא היתנתה בחתונה !! הדברים ....או היחס מצידו ישתנה........ ועל זה אומרים חישבי על זה.....
מעוף

וואלה ,יש ילדה?

מזל טוב והרבה הצלחה. מעוף,כן אתה צודק הייתי נחרצת. ועל כך אני שמחה. חד משמעית גבר שיאמר שאני בוגדת או בוגדנית מפני שאני לא מעוניינת בילד ,הוא לא ממש אוהב אותי. תאמין לי יש לי נסיון .....
(עם גברים שלא אוהבים אותי
) זה היה ניסיון שלו במניפולציה עלובה לטעמי. בקטע שהבאת בפנינו לא דובר על נסיכה עד כמה שזכור לי וגם לא על נסיך,היתה שם אהבה באופן כללי,ואפשרי היה לפרש זאת גם לחוסר התחשבות. ועכשיו מעוף בבקשה ,את תגובת היועצת.כדי שנדע איך אשת המקצוע טיפלה בנושא ונפנים.מעניין מה שכנע את הבחורה לשמור את ההריון?(אוף אני שונאת שמשכנעים ,כשלא רוצים....) וחוץ מזה אחלה חידה ,יש לך עוד?

maof

New member
המשך התשובה "היועצת"../images/Emo13.gif

אולי מניפולציה...לפי דבריך ואולי חוסר אונים.....לפי דברי היועצת ניסיון נואש....להצליח..... לפי דברי היועצת..... הפחד והדחיה של התינוק באו רק ממקום של חששות לגבי העתיד..... היתה אהבה....והיה רצון לשמר מצב נתון.... בלי "היתחיבות" שמעבר לזה.... אולי דרך קלה לבריחה???? ואולי מישקעים שנישמרו מהעבר?? קשה לדעת את כל הדברים ורק העתיד יכול לספר להם לגבי טוב או רע ההחלטה ...... אני מאמין שאם הם ידעו לעבור את הפחדים והחששות מהלא נודע..... הם ימצאו יחד עתיד משותף מעוף

למעלה