TheGreatNut
New member
שיתוף - טקסט שכתבתי בפורום אחר...
נראה לי שאיתרתי "תופעת לוואי" מסויימת שנובעת מפיתוח והרחבת המודעות, אצל כל מערכת אנושית. אם נדמה את הכל, ובהכל אני מתכוון להכל, לאוסף של אין סוף ג'ולות, נוכל להשוות את המודעות שלנו לכערית חמודה שיש לנו, אשר בעלת תכולה מאוד מסויימת, שבתוכה אנחנו אוגרים בכל רגע מספר מסויים של ג'ולות בו זמנית. מבלי שנפתח את המודעות שלנו, גודלה של הכערית משתנה מרגע לרגע. ברגע מסויים היא גדלה מעט, ואז ניתן להכניס בה קצת יותר ג'ולות, וברגע אחר היא קטנה מעט ואז ניתן להכניס בה פחות ג'ולות. מדוע גודלה של הכערית משתנה מרגע לרגע? משום שמיטב היכולת שלנו משתנה מרגע לרגע כמובן.
אך שינויים אלו בגודל הכערית נעים סביב גודל "ממוצע" אחיד, פחות או יותר, כל עוד לא נפתח את המודעות. מה שבעל הכערית חווה במצב הנורמה הזה הוא משהו בסגנון: "עכשיו יש לי 14 ג'ולות בכערית. איזה כיף לי..." "עכשיו יש לי 13 ג'ולות בכערית. איזה מגניב לי..." "עכשיו יש לי 15 ג'ולות בכערית. איזה פנאן לי..." "עכשיו יש לי 16 ג'ולות בכערית. איזה קול זה..." "עכשיו יש לי 14 ג'ולות בכערית. איזו חגיגה..." "עכשיו יש לי 12 ג'ולות בכערית. איזה סבביישן..." "עכשיו יש לי 14 ג'ולות בכערית. איזה מגניביישן..." ברגע שאנחנו מפתחים את המודעות, גודלה של הכערית גדל (כלומר גודלה הממוצע של הכערית), ואז קורה מצב מאוד מוזר, ולעיתים מאוד קשה וכבד בחוויה שלנו, אשר אותו כיניתי כ-"תופעת לוואי". משום שגודלה הממוצע של הכערית גדל, אנחנו אוטומטית יכולים להחזיק ביותר ג'ולות בו זמנית. בעל הכערית אשר ניצב אחרי שינוי בפיתוח המודעות עלול לחוות משהו בסגנון: "עכשיו יש לי 23 ג'ולות בכערית. ווווואאאאאוווווו!!! מה אני עושה עם 23 ג'ולות??? היו לי בערך עשר פחות עד עכשיו!!! ווווווואאאאאוווווו!!!!! מה אני עושה????????" עכשיו יש לי 22 ג'ולות בכערית. ייייוווווואאאאאווווווווו!!!!!!! כמה גו'לות יש לי!!!!! מה עושים עם כל כך הרבה ג'ולות?????? ייייייווווואאאאוווווו!!!!!!!" "עכשיו יש לי 24 ג'ולות בכערית. אאאאאאאאאךךךךךךךךךךךךךך!!!!!!!! למה אני צריך כל כך הרבה ג'ולות????? למען השם??????????????" "עכשיו יש לי 23 ג'ולות בכערית. אלוהים ישמור!!!! הנה עוד ג'ולה!!! ועוד אחת!!! ועוד אחת!!! אאאאההההההה!!!!!!!! תפסיק כבר לספור אותן!!!!! אבל הינה עוד אחת ועוד אחת!!!!!! אאאאאאאאאאאההההההההההה!!!!!!!!!!!!" אני מניח שהמצב הזה קורה תמיד אחרי שמפתחים את המודעות. זה כנראה סוג של תקופת הסתגלות או תקופת מעבר או מה שזה לא יהיה. אבל, אם מקבלים הדרכה והכוונה נכונה (מעצמינו או מאחרים ונראה לי שכיום עדיף בעיקר מאחרים אשר מומחים בתהליכים אלו) המצב הזה נעלם אחרי שאנחנו מצליחים להתאזן על יכולת ההכלה החדשה שלנו... על גודלה החדש של הכערית שלנו. רק אז, אחרי ההסתגלות, החוויה של בעל הכערית נראית שוב בערך ככה: "עכשיו יש לי 23 ג'ולות בכערית. איזה כיף לי..." "עכשיו יש לי 22 ג'ולות בכערית. איזה מגניב לי..." "עכשיו יש לי 24 ג'ולות בכערית. איזה פנאן לי..." "עכשיו יש לי 22 ג'ולות בכערית. איזה קול זה..." "עכשיו יש לי 22 ג'ולות בכערית. איזו חגיגה..." "עכשיו יש לי 24 ג'ולות בכערית. איזה סבביישן..." "עכשיו יש לי 23 ג'ולות בכערית. איזה מגניביישן..." מתישהו, בעל הכערית מבשיל להתפתחות לרמת המודעות הבאה, והתהליך חוזר על עצמו בצורה זהה במובנים מאוד מסויימים. אך כל פעם שאנחנו חווים את התהליך הזה פעם נוספת משהו בו גם משתנה, ויכולת ההתנהלות שלנו בו משתפרת. במקביל הוא עלול גם להיות עמוס מהפעם הקודמת כשם שהוא עלול להיות קליל מהפעם הקודמת. אפשר לקפוץ פעם אחת ב-10 ג'ולות נוספות ופעם אחרת ב-100. יכולה להיות גם פעם שיהיה לנו יחסית קל להכיל עוד 20 ג'ולות, ופעם שיהיה לנו ממש קשה להכיל עוד 5 ג'ולות. נו... מיטב היכולת, אתם יודעים... נראה לי שיש לנו הרבה ג'ולות. חלק גדול מהן הן מחשבות, רגשות, רצונות, פחדים, זכרונות... נראה לי שחלקינו כרגע מסתגלים לרמת מודעות חדשה. במידה ואתם חווים עומס שכזה, נסו להתבונן בו. מתישהו הוא כבר כמעט וממש לא יאתגר אותכם. וכשזה יקרה, לא תזכו למנוחה רבה כל כך כי משם כבר תעברו לרמת המודעות החדשה, ושם עלול לצפות לכם עומס נוסף... איזה כיף!!!
אך דרך ההתמודדות או ההתנהלות הכי טובה אל מול העומס הזה היא להתבונן בו, ישירות, וכשאנחנו לא מצליחם ישירות אז רטרואקטיבית. נסו לזכור גם שככל שהכערית שלנו גדלה, ככה אנחנו יכולים לחוות יותר מהחיים בכל רגע ורגע... איזה אושר...
נראה לי שאיתרתי "תופעת לוואי" מסויימת שנובעת מפיתוח והרחבת המודעות, אצל כל מערכת אנושית. אם נדמה את הכל, ובהכל אני מתכוון להכל, לאוסף של אין סוף ג'ולות, נוכל להשוות את המודעות שלנו לכערית חמודה שיש לנו, אשר בעלת תכולה מאוד מסויימת, שבתוכה אנחנו אוגרים בכל רגע מספר מסויים של ג'ולות בו זמנית. מבלי שנפתח את המודעות שלנו, גודלה של הכערית משתנה מרגע לרגע. ברגע מסויים היא גדלה מעט, ואז ניתן להכניס בה קצת יותר ג'ולות, וברגע אחר היא קטנה מעט ואז ניתן להכניס בה פחות ג'ולות. מדוע גודלה של הכערית משתנה מרגע לרגע? משום שמיטב היכולת שלנו משתנה מרגע לרגע כמובן.
![](https://timg.co.il/f/Emo6.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo6.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo99.gif)