שיתוף - טקסט שכתבתי בפורום אחר...

נ ו ל י ה

New member
כדרך אגב...

אם היית מציג לי מורה ותלמידו, והיית שואל אצל מי הייתי רוצה ללמוד, הייתי משיב לך, אצל המורה. המורה שלימד את קרלוס קסטנדה, היה שמאן אינדיאני זקן, והוא כבר איננו בעולם הזה, ולפי מה ששמעתי גם קרלוס כבר לא בעולם הזה, מה שנשאר הם 14ספריו של קרלוס קסטנדה, ומהם אני לומד...האם למדתי מספיק על מנת שאוכל להעביר ידע לדורות הבאים אחרי? לא ולא. אתה רוצה שאני אעביר לך ידע שרכשתי, ואני עדיין לא למדתי להשתמש בידע הזה בצורה מושלמת, על כן אין אני יכול להרשות לעצמי ללמד אחרים. דבר אחרון: יש עוד ספר אחד שאני יכול להמליץ עליו בלב שלם, והוא "ארבע ההסכמות" של הסופר "דון מיגואל רואיס"

TheGreatNut

New member
מגניב ../images/Emo13.gif

אגב, את ארבעת ההסכמות קראתי, וגם ספרים נוספים "בסגנון". למדתי מספרים אלו רבות, ועיצבתי כל כלי שאיתרתי שיש בהן כמיטב יכולתי למה שמתאים לדרכי שלי (למה שהתאים אז לדרכי שלי, כי כיום הכלים הללו כבר נראים אצלי קצת אחרת, קצת קרובים יותר למה שהם באמת עבורי). במידה ואני מבין אותך נכון, ואני מוצא שהסבירות שלא הבנתי אותך נכון היא גבוהה מאוד, גשיתך ללימודי ההתפתחות האישית היא מאוד מצומצמת יחסית לפוטנציאל שטמון בה. לפי איך שאני מבין, אחת מן השאיפות של הלוחם היא להיות מסוגל ללמוד מכל דבר ומכל אחד. במילים אחרות, כל דבר וכל אחד הינו מורה פוטנציאלי. במובנים מסויימים, אין שום חשיבות לאיזו רמה של ידע הגיע מי שאני רוצה ללמוד ממנו. במובנים אחרים, חשוב לי במקביל "להתמך" ע"י מישהו שמבין יותר ממני ומסוגל להכווין אותי למקום הנכון בשבילי. דבר נוסף הוא שלמיטב הבנתי זה בלתי אפשרי (או גובל בכך) ללמוד רק ממקור אחד ובמקביל ללמוד בדרך הכי אידאלית שקיימת עבורך. לפני זמן לא רב, כשנסעתי באוטובוס, נוסע אחד התחיל לצעוק על הנהג בגלל שהוא איחר. למדתי מהאדם הזה המון. הוא היה המורה שלי למספר דקות. היה אצור בו שער לידע מדהים. מרתק אפילו. איני זקוק לכך שתהיה ברמה של המורה של קרלוס קסטנדה בשביל שאוכל ללמוד ממך. למעשה, כבר בשרשור הזה למדתי ממך די הרבה.

נ ו ל י ה

New member
מה שאתה מחפש בעצם זה מורה...

לפי המילים שלך (חשוב לי במקביל "להתמך" ע"י מישהו שמבין יותר ממני ומסוגל להכווין אותי) הבנתי שאין אתה רוצה להשקיע בלימוד עצמך, אלא מחפש פטרון שיקח אותך תחת חסותו. לפי דעתי האישית בלבד, אין בעולם הזה מורים שיכולים ללמד אותנו כיצד להרחיב את המודעות שלנו, זה בסך הכל ה"אני" שלנו שמחפש דרכים איך להתחמק מהעבודה הקשה שכרוכה בלימוד עצמי...אתה מחפש שמישהו יגיד לך מה לעשות ואיך, בזמן שאתה יודע טוב מאוד שאין אדם כזה, בסך הכל אתה תמצא מורים שינצלו אותך ואת כספך לצרכיהם האישיים...אתה באופן אישי מחפש להפיל את משימת הלימוד על מישהו אחר, ואת כל זה אתה עושה תוך כדי ביזבוז זמן משווע, שאת הזמן הזה היית יכול לנצל לצורך תרגול של מה שכבר למדת בארבע ההסכמות ובספרים האחרים. בקשר לגישה שלי להתפתחות אישית: זהו ענין אישי לכל אחד מאיתנו(כל אחד וקצב ההתפתחות שלו) דבר אחרון: אתה טוען שאתה למדת באוטובוס שיעור מענין, ובנוסף למדת גם מהשירשור הזה...הרשה לי לפתוח את עיניך, בעוד חודש מעכשיו אתה תשכח אותי ואת מילותי, וגם את מה שקרה באוטובוס, דברים חדשים יגבו את חלקם מתשומת הלב שלך, אירועים חדשים שיצוצו, אנשים חדשים שתכיר. כל גבובי המילים שלנו יהיו בסך הכל זיכרון נשכח.

TheGreatNut

New member
היה לי כל כך קשה...

להצליח לקרוא את מה שקראת בפעם השנייה. בפעם הראשונה בכלל לא הצלחתי באמת לקרוא משום שעלו בי כל כך הרבה התנגדויות. כל כך הרבה מחשבות ודמיונות של האגו שלי... בפעם השנייה, לא עברתי למילה הבאה עד שהצלחתי לקרוא את המילה הנוכחית באוביקטיביות המכסימלית שאני מסוגל אליה כרגע. וזה לקח לי לא מעט זמן... כעת, אני בוודאות לא אשכח את השרשור הזה בחודשים הקרובים... לא שזה באמת חשוב אם אזכור אותו או לא, מה שהוטמע הוטמע והזכרון אינו קשור לכך. בין היתר, בפעם הבאה שמישהו יפנה בפני מידע שיעלה בי כל כך הרבה התנגדויות אני אכן אעשה מאמץ גדול יותר לנסות להקשיב למידע שהוא יתן לי בשיא האוביקטיביות בעקבות החוויה הזאת. תודה רבה, שוב עזרת לי מאוד ואני מדבר בשיא הרצינות, ואיני נושא טון ציני או משהו כזה. מה שחבל לי הוא שלא נראה לי שאני הצלחתי לעזור לך. לא נראה לי שקראת משהו בשרשור הזה מתוך נסיון ללמוד משהו אלא מתוך נסיון ללמד אותי. מתוך נסיון להראות לי, שהרי בסך הכל אינך מכיר אותי בכלל, מה נכון בשבילי לעשות בעיניך. המון תודה, בשיא הרצינות והאוביקטיביות.

TheGreatNut

New member
תיקון:

"להצליח לקרוא את מה שקראת בפעם השנייה." הכוונה היא: להצליח לקרוא את מה שכתבת בפעם השנייה.

נ ו ל י ה

New member
זה לא שקשה לך לקרוא את דברי...

פשוט ההויה שלך מתנגדת מטיבעה לכל שינוי ותפנית מהכיוון הכללי שלה, מה שאתה צריך לעשות זה בסך הכל להשתיק את המחשבות שלך, ותוך כדי השתקת המחשבות לקרוא את דברי שנית.

TheGreatNut

New member
נראה לי שלזה התכוונתי...

כלומר, זה לא שמה שכתבת היה קשה לקריאה בצורה טכנית. אכן, היה להוויה שלי קשה מאוד לקרוא את מה שכתבת, ולכן בפעם השנייה שקראתי את מה שכתבת השתהתי על כל מילה עד אשר הצלחתי להשקיט את המחשבות של האגו שלי, ורק לאחר שהצלחתי, כמיטב יכולתי כמובן, המשכתי למילה הבאה. נראה לי שהתכוונו פחות או יותר לאותו הדבר, לא?

נ ו ל י ה

New member
כל אדם שהיה קורא את ההודעה שכתבתי

לך, והיה קורא אותה כאילו נכתבה עבורו, היה מוצא אותה לא נעימה לקריאה. כשכתבתי את ההודעה, ידעתי מראש שהיא לא תמצא חן בעיניך, אבל אתה הפתעת אותי כשהצלחת להתגבר על החשיבות העצמית שלך ולקרוא את ההודעה פעמיים, אחרים במקומך היו מפסיקים לקרוא אחרי חצי הודעה, ומסווגים אותה כעוד 'בלה בלה בלה'. דבר נוסף, אתה יכול לקבל את זה כטיפ או לדחות אותו, וזה תלוי רק בך: "את השיעור הטוב ביותר, אתה יכול לקבל תוך כדי קריאת ההודעות שאתה כותב לאחרים", שם נמצא המסר החשוב ביותר...הרבה פעמים אנו כותבים הודעה למישהו אחר, או עונים על שאלה שמישהו שאל, ובתשובה שלנו אנו כותבים אמיתות שלא היינו חושבים עליהן ביום יום אילולא כתבנו את ההודעה.

TheGreatNut

New member
תודה על הטיפ...

לשמחתי אני במרבית המקרים חוזר לקרוא מספר פעמים הודעות שרשמתי, ובכך מסייע לעצמי להטמיע כל מני דברים שהעברתי בהודעה שלי לפעמים כמעט מבלי לשים לב. אין ספק שיש לי עולם ומלואו להשתפר בנושא... אגב, זה משעשע אותי שהפתעתי אותך, הרי אינך מכיר אותי בכלל. האם הפתעתי אותך מבחינה סטטיסטית? כלומר, האם הפתעתי אותך משום שלדעתך הרוב המוחץ (או שבאמת התכוונת למאה אחוז מסך כל האנשים?) מכל האנשים לא היו מסיימים לקרוא את מה שכתבת?

TheGreatNut

New member
הוספה:

"ובכך מסייע לעצמי להטמיע כל מני דברים שהעברתי בהודעה שלי לפעמים כמעט מבלי לשים לב." ובכך מסייע לעצמי להטמיע כל מני דברים שהעברתי בהודעה שלי לפעמים כמעט מבלי לשים לב ולפעמים מבלי לשים לב כלל.

TheGreatNut

New member
ושלא תבין אותי לא נכון...

אני סבור שאם הייתי במקומך (כלמור, אם היינו מחליפים תפקידים בשרשור הזה) הייתי מופתע בדיוק באותה מידה אם לא במידה רבה אף יותר.

TheGreatNut

New member
דבר נוסף...

לא ביקשתי ממך שתעביר לי את הידע שברשותך. ביקשתי ממך לציין בפני כלים לעבודה. זה הכל.

נ ו ל י ה

New member
כלים זה לא ידע? איך אתה מסווג אותם?

יצירת כלים זה ידע...שימוש בכלים זה ידע...והכלים האלה הם כל הידע שיש ברשותי, ואת הידע הזה רכשתי תוך כדי קריאה בספרים שאתה ציינת ואחרים.

TheGreatNut

New member
או קיי, יכול להיות שאנחנו פשוט...

מגדירים מילונית בצורה שונה את המילה "כלי" ו-"ידע". לדוגמא, לפי הגדרתי "התבוננות בנשימה" זה סוג של כלי. כל התובנות שגיליתי ואגלה בעזרת הכלי הזה הינם הידע שרכשתי וארכוש בעזרת הכלי. כלומר, לפי הגדרתי המילונית כלי אינו ידע. כלי הוא שער לידע. וייתכן שאדם יכיר 1000 כלים ויהיה נטול כל ידע שהוא. נוסף על כך, ידע, במובן שדיברתי עליו עכשיו, לא ניתן להעביר. איני יכול להעביר למישהו את התובנות שלי מהתבוננות בנשימה. אדם חייב לחוות בעצמו את הידע על מנת לרכוש אותו. כל שבאפשרותי להעביר זה את הכלי. האם ההגדרות שלי למילה "כלי" ולמילה "ידע", בהקשרים הללו כמובן, אינן הגיוניות מבחינתך?

פורום זה אינו פורום על דרכו של

קרלוס קסטנדה. דרך הלוחמים אינה מוגבלת לתרגילים כאלו או אחרים, שקיבל אדם מסויים, בתוך הכשרה מסויימת שהוא עבר. הפורום רחב יותר מזה.

נ ו ל י ה

New member
מיכל היקרה...

מעולם לא טענתי שדרך הלוחמים מוגבלת לתרגילים כאלו או אחרים שקיבל אדם מסוים בתוך הכשרה מסוימת שהוא עבר,וזה נכון שהפורום הזה דן גם על נושאים שאינם קשורים לדרכו של קסטנדה, אך משום מה בכל דיון רציני שמתחולל בפורום הזה, אנו חוזרים ולוקחים דוגמאות וציטוטים מתוך ספריו של קסטנדה...בסופו של דבר הקו של קסטנדה חוצה את רוב הדיונים בפורום. דבר אחרון: כל הסופרים האחרים שהזכרת, אין תורתם נוגדת את משנתו של קסטנדה, אלא נהפוך הוא, היא הולכת איתה יד ביד.

יכול להיות שספרי קרלוס קסטנדה

מוזכרים הרבה בדיונים, אבל זה עדיין לא הופך את הפורום למרחב שדנים בו רק על כתבי קרלוס קסטנדה. או שדרך הלוחמים היא רק מה שמופיע בכתבי קרלוס קסטנדה. את זה היה לי חשוב להבהיר.

ספרי קרלוס קסטנדה

בספרים מתוארת בין היתר ההכשרה שקרלוס עבר על ידי דון חואן. מדובר על הכשרה שהוא ספציפית עבר. בספרים מתוארים גם תרגילים שאחרים קיבלו. כמובן מנקודת ראותו של קרלוס. התרגילים שהוא קיבל לאו דווקא מתאימים לכל אחד, למרות שיש הרבה אנשים שהפכו את ספריו למין המלצה כללית או משהו כזה. התרגילים שהוא קיבל הם אינם "דרך הלוחמים". התרגילים שהוא קיבל הם פשוט תרגילים שהוא קיבל. זה כמובן לא סותר את זה שהרבה מהתרגילים שהוא קיבל יכולים מאד לעזור לאדם שמעוניין להיות חופשי בחייו, ויכולים להיות מאד יעילים והם בסיסיים לאדם שרוצה ללחום על החופש שלו. (אני לא חושבת שאתה חושב משהו על ספריו. ציינתי כאן דברים מסויימים, בגלל תשובות אחרות שקיבלת). אני מצרפת מסמך שמכיל מידע קצר על כל אחד מהספרים, ציטוטים ועוד. המסמך מאד יעיל ונוח להמצא. נראה לי שהוא יוכל לשפוך קצת אור עבורך על הנושא.

ההודעה הזאת ל-TheGreatNut

(כתבתי זאת כי נראה לי שקצת קשה להבחין גרפית בשרשור הזה, מי כותב למי בגלל כמות ההודעות)

למעלה