שכחתי לשים תג נכה וקיבלתי דו"ח

שכחתי לשים תג נכה וקיבלתי דו"ח

אני בעלת תג נכה והיום חניתי בחניית נכה אך לצערי שכחתי להציב את התג מתחת לשמשה. בעקבות זאת קיבלתי דו"ח ורציתי להתייעץ אתכם לגבי הסיכוי שלי לבטל אותו בגלל שאני בעלת תג נכה על האוטו שבו חינתי בחניית הנכה. האם לפי החוק העברה היא באי הצבת התג כאשר חניתי בחנית נכה או שהעברה היא שרכב ללא תג נכה חונה בחניית נחה? האם לדעתם יש מקום במקרה כזה שהוא מקרה ראשון עבורי לבטל את הדו"ח? האם יש סיכוי גבוה יותר אם "אתחנן" ואבקש להמיר את הדו"ח באזהרה לאור עברי הנקי? בקיצור אשמח להמלצתכם בנושא. תודה מראש

be_roo

New member
מבחינת לשון החוק, היה עליך להציב את השלט

אבל קשה להאמין שאם תשלחי בקשה לביטול הדו"ח, בצירוף הוכחות להיותך בעלת תו, שידחו את בקשתך. בבקשה אינך חייבת להכנס לפרטים, אפשר להיות לאקונית: "קיבלתי דו"ח XXX בתאריך YYYY בגין חנית הרכב ZZZZ. הרכב הנ"ל רשום על שמי והנני בעלת תו נכה. אבקש לבטל את הדו"ח."

תודה

אני מתלבטת אם לא כדאי לבקש מראש להמיר את הדוח באזהרה ואז אולי יהיה להם קל יותר להיענות לבקשה כי כך הם לא עלולים להיתפס כאילו קרתה טעות אצלהם. או שהעניין של ההמרה לאזהרה יכול להגיע מהם גם אם ביקשתי ביטול

be_roo

New member
סליחה, הנחתי כי זה דו"ח עיריה

אם זה דו"ח משטרתי יתכן וזה קצת יותר מורכב היות ובחלק התחתון של הדו"ח מתוארות נסיבות הארוע, וסביר להניח שהשוטר ציין במפורש כי הרכב לא נשא תו נכה. אבל לדעתי, אם תציגי הוכחות לבעלותך על תו, הדו"ח יבוטל, גם אם היה זה מחדל שלך שלא הצגת אותו. והיות ואין לך מה להפסיד, לטעמי עדיף לנקוט בדרך זו, ומקסימום לבקש המרה לאזהרה אם בקשתך תדחה.

הגישי בקשה לביטול הדו"ח

וניתן להניח כי יבוטל, ולחילופין יומר באזהרה. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

למעלה