שכירות או הורים

nose

New member
שכירות או הורים

בוקר טוב לכולם... רציתי להיוועץ איתכם בנושא חשוב וחשובה לי חוות דעתכם... כידוע לכם ( או לא) אני מתחתנת במרץ כרגע שנינו סטודנטים וישנה ביננו אי הסכמה על הנושא המרכזי והיא השכירות או מגורים אצל ההורים. חבר שלי רוצה לקנות דירה חדשה מקבלן כאשר הדירה תהיה מוכנה עוד שנה...ממרץ...לבינתיים הוא רוצה לגור אצל ההורים שלי...ולחסוך את הכסף של השכירות...כמובן שהוא לא הציע את זה אלא הורי שרוצים לעזור לנו הציעו את זה...לי זה לא מתאים אומנם יש לנו שני חדרים פנויים אבל החדרים קטנים ואין הרבה מקום לזוז כמו כן הוריי מבוגרים ואני לא רוצה להקשות עליהם חבר שלי אומר שבקושי נהיה בבית הוא עובד בבוקר ולומד בערב כמעט לא נמצא בבית ...אני רוצה להשכיר דירה למשך שנה עד שהדירה תהיה מוכנה ואז לעבור אליה חבר שלי בא ואומר שלזרוק כסף לשכירות זה פשוט חבל 500$ +ההוצאות מסביב הסתכמו בכמעט 3000 ש"ח והוא בתור סטאזר מרוויח סכום כזה אני עדיין לא עובדת כי השעות של הלימודים לא מאפשרות לי משרה חלקית אלה רק עבודה במשמרות ... מה לדעתכם כדאי לעשות...???

שמופית

New member
הורים ../images/Emo70.gif

במיוחד אם הם הציעו לעזור... ולחברך לא אכפת... סתם חבל לזרוק $500 לחודש, וזה רק על שכר הדירה. מה עם ארנונה, מיסים, חשמל, מים, אוכל
ממש חבל על ה
לפחות תנסו - ואם לא ילך, תשכרו דירה.

אתי@

New member
זה מאוד מאוד תלוי

אם אתם רוצים לקנות דירה, אני מניחה שיש לכם איזה סכום כסף התחלתי עבורה. תעשו חשבון כמה כסף יש לכם בבנק+מתנות מהחתונה או מההורים וכו´. תעשו חשבון כמה ריבית חודשית תקבלו על הכסף הזה. לפי הסכום תראו אם הפער בין מה ש"תרוויחו" מהריבית לכמה שתעלה לכם שכירות שוה את הקושי בלגור אצל ההורים. אני אתן לך דוגמא: נניח שעולה לשכור דירה 500$ (אפשר גם בפחות!!!). ונניח שתקבלו ריבית על הכסף שלכם 200$. אז בעצם "הפסדתם" 300$. עכשיו תחשבו אם ה- 300$ שוים את המגורים אצל ההורים או לא... ועוד עצה: לפני שאתם מחליטים לקנות דירה חדשה מקבלן תשקלו את האופציה לקנות דירה ישנה. קודם כל בגלל שדירה חדשה עולה הרבה יותר. שנית יש המון תוספות שכל הזמן צריך לשלם שמנפחות את מחיר הדירה, ודבר שלישי: יש המון המון מיסים ותשלומים לדירה חדשה שאין בדירות ישנות. חוץ מזה, דירות ישנות בד"כ יותר גדולות ובנויות בשיטות יותר טובות (למשל לבנים עבות שמבודדות רעשים וחום/קור...). ותחשבו על זה...
ובאופן כללי, אם את חוששת להפריע להוריך, זו סיבה מספיק טובה לשקול ברצינות מגורים בדירה שכורה מרת השיקול הכספי

shelycat

New member
לגבי מגורים...

אנחנו בחרנו לגור תקופה עם הורי, יש להורי בית פרטי ולנו יש יחידת דיור קטנה בגג וכשרוצים לאכול/כביסה יורדים למטה (כך בעצם אנחנו חוסכים קצת ושומרים על רמת חיים טובה וקירבה לאוניברסיטה). מה שכן השיקול לעבור לגור עם ההורים הוא שיקול אחר לגמרי, והוא תלוי בכל מיני גורמים האם חייתם יחד לפני החתונה/חיים יחד לפני החתונה במקום אחר, האם יש סיכוי לפיצוצים וחילוקי דעות עם ההורים (זה מסוכן ויש הורים שיהיה להם פחות נוח עם אדם חדש בבית), פרטיות היא גורם מכריע-זוג בתחילת דרכו צריך פרטיות ויכולת להחילט על מהלך חייו בלי התערבות- האם יש סיכוי שיפריעו לכם וינסו להשפיע על החלטותיכם ומהלך מערכת היחסים שלהם. בנוסף ממליצה בחום מניסיוני ומניסיון של חברות, לא עוברים לגור אצל אמא של החתן, נשים לא מקבלות בברכה (גם אם הן אוהבות אותך) תחרות בביתן, חברה שלי ובעלה הטרי ניסו לגור אצל הוריו כדי לחסוך ולפני שבוע עברו להוריה אחרי אולי חמישה חודשים של מגורים איתם (לפני זה הם שכרו דירה). מה שכן אנחנו גרים באושר רב אצל הורי (גרנו פה גם לפני הנשואין).

הילית*

New member
שכירות....

אני חושבת שבשעה שאתם מתחילים לחלוק את חייכם יחד אתם צריכים שתהיה לכם את הפינה שלכם ולא להרגיש לא בנוח, אפילו שזה הבית של ההורים. כמה שהיחסים טובים עם ההורים זה מצב לא כ"כ נוח ואני לא מתפלאת שאת דוקא זו שמתנגדת. בבית שלך את יכולה לעשות מה שאת רוצה, כולל לראות להסתובב בבית בתחתונים, כולל לקום וללכת לישון מתי שבא לך, לבשל ולהשאיר את הכלים בכיור וכו´... יש לי חברה שגרה עם בעלה 3 שנים בשכירות (בחלק גדול מהתקופה זה היה אפילו לפני חתונה) חצי שנה לפני שהם עברו לביתם החדש (בית מקבלן) הם עברו להתגורר אצל ההורים שלו ולמרות יחסיה הטובים איתם ולמרות שהיתה להם קומה שלמה בבית היא לא אהבה את זה ומיהרה לעבור לביתם החדש ברגע שקיבלו את המפתח

dorlim

New member
דעתי בעניין...

לפי מה שתיארת, שניכם לא סובלים מעודף כסף, אלא נהפוך הוא. כאשר שוכרים דירה, המחיר הוא לא רק שכירות, אלא יש גם ארנונה חשמל וועד בית, קניות, ועוד הרבה הוצאות שלא אמרתי. סה"כ מדובר בהרבה מאוד כסף. (מנסיון... ) אם יש לכם אפשרות לגור עם ההורים, הייתי מציע לכם ללכת על זה. אמנם זה קשה ומעיק, אך מדובר בתקופת זמן מוגדרת, שאחריה תצאו משם. נכון הדבר, שתהיה לכם שנה לא קלה כשתגורו עם ההורים, אבל זה שווה את זה. תחשבו, ש 3000 ש"ח, לחודש, בשנה זה יוצא 36,000 ש"ח. לא חבל? כזוג צעיר בתחילת הדרך, בטח יש לכם שימושים יותר טובים לכסף, במיוחד אם אתם קונים דירה... _הסכם הזה שווה למטבח חדש, או לחילופין למזגן מיני מרכזי וסלון חדש עם מערכת קולנוע ביתי, ועוד... נב אתי@ יקרה, לא הבנתי את החישוב שלך - אם הם מוציאים 500$, הם מפסידים עוד ריבית, ולא מרוויחים. זאת, מכיוון שאת הריבית מקבלים על הכסף שנמצא בבנק, וכשמשלמים שכירות, יש פחות כסף בבנק. כלומר, עם ה200 $ ריבית זה יוצא 700$. והאמת, שהריבית היום די זניחה. (זו, בכל אופן, דעתי) כזוג שחי בשכירות, ומרוויח יותר (לא אני, גם אני סטז´ר, אלא האשה... יחי הפמיניזם...
)אני יכול לומר לך שזה די קשה עם כל ההוצאות האלו. עצתי לך, כאמור, היא לבלוע את הצפרדע, קצת לסבול במשך שנה, אבל להרוויח מכך מאד בעתיד.

אתי@

New member
אם הם משלמים 500$ בחודש שכירות

מתוך המשכורת שלהם, ובהנחה שיש להם סכום כסף התחלתי לדירה (זאת היתה הנחת המוצא שלי), אז הכסף עדיין בבנק נושא ריבית, לכן הם מפסידים 500$ ומרוויחים 200$
אם הם מוציאים את הכסף מהבנק אז הם גם מפסידים את הריבית על הכסף, וגם משלמים ריבית על המשכנתה, כלומר מפסידים פעמיים!!! תאמין לי - עשינו את החישובים האלה מכל הכיוונים וגם התיעצנו עם המרצה לכלכלה שהסכים שקניית דירה לא תמיד משתלמת. זה תלוי בהרבה מאוד פרמטרים. אתה צודק שבשנה האחרונה הריבית ירדה מאוד (מאז הנגיד החדש) והרבה פחות משתלם לשים את הכסף בבנק, אבל... זה יותר כדאי ממשכנתה - זה בטוח!!! בכל אופן יש המון קריטריונים ופרמטרים שמשפיעים על ההחלטה אם לקנות או לא לקנות.

dorlim

New member
OK, עכשיו הבנתי../images/Emo67.gif../images/Emo45.gif

אמרתי כבר שאני מבין מהר כשמסבירים לאט?

nose

New member
א- תודה על העזרה

ב- יש לנו סכום התחלתי שמאפשר לנו לקנות דירה לכם אנחנו הולכים על קניית דירה חדשה...בהתחלה חיפשנו דירה יד שניה אבל הבתים באזור קריית אונו קראון הם דיי ישנים ( 30 שנה ) רובם חייבים שיפוץ אינסטלציה צבע וכו דברים אלמנטריים והיות והאזור הוא אזור מבוקש הוא שומר על רמת מחירים מאוד גבוהה לדוגמא דירה ברימון רוצים עליה 155,000$ אחרי ויכוחים קומה ראשונה וחייבת!!!!! שיפוץ .שיפוץ עולה עוד 10,000$ איפה עו"ד ומיסים מסביב בקיצור את מגיעה למחיר של דירה חדשה של אפריקה ישראל עם מרפסת שמש שאחרי כל המיסים מסביב עולה לך פחות מדירה ישנה יד שניה. לכן נלך על דירה חדשה וכנראה שנאמץ את הרעיון של אתי נשים את הכסף שיש לנו בבנק שיצבור ריבית בינתיים ואני אשתדל למצוא עבודה לעזור לחבר שלי באחזקת הבית תבינו לא רע לי בבית להפך כיף לי מאוד כי אני הכי קטנה ומפנקים אותי מאוד אבל הפרטיות שלי מאוד חשובה לי ואני מוכנה אף לשלם על זה בגלל זה אני מתחתנת ואני חושבת שזה לא רק בזבוז כסף אלה בניית חיים חדשים וכמו שציינתם התמודדות עם הנישואיים הטריים לבד ללא עזרה של אף אחד תודה בינתיים על חוות הדעת...

אתי@

New member
השיקולים שלכם נכונים אבל שימו לב

לשני פרטים: הראשון: הדירה החדשה, האם היא ממוקמת באזור טוב כמו הדירות הישנות? כי הסביבה לא פחות חשובה מהדירה עצמה. אזור טוב הוא גם השקעה לטווח רחוק (לא שווה להשקיע בזה?). השני: המיסים על דירה חדשה הרבה הרבה יותר גבוהים מדירה ישנה, גם בגלל שהם יחסיים לערך הדירה וגם בגלל ששי שדברים נוספים. חוץ מזה, חיבור לחשמל, גז, מים וכו´ בדירה חדשה עולים אלפי שקלים. אני יודעת את זה מחברה שקנתה דירה חדשה וראתה שזה פשוט בור בלי תחתית... אנחנו קנינו דירה ישנה באזור שרצינו, שהוא אזור טוב ולא מהזולים, שיפצנו ב- 5,000$ (ואיזה שיפוץ עשינו, חבל על הזמן) והיום אם נרצה למכור את הדירה נקבל עליה באזור ה- 15,000$ יותר מהמחיר שקנינו. בכל מקרה, אני מאוד מסכימה עם השיקולים שלך, והשיקול הכספי עם כל כובד משקלו הוא לא היחיד שצריך לקחת בחשבון. בהצלחה

הילית*

New member
אפשר לדעת איפה קניתם דירה באיזור

מאחר וגם אנחנו מחפשים בימים אלו ממש באותו איזור אשמח להתייעץ איתך אפילו באי מייל.

nose

New member
הילית

אני גרה בקראון...אזור טוב לכל הדעות כל אזור קריית אונו ,קראון,שכונות כמו קריית הסביונים רימון,נווה סביון,האזור הוא אזור טוב למחייה אנשים טובים רמה גבוהה חבר שלי הוא מבת-ים ולמרות שזה ישמע מין סטיגמה קיימת אני לא יגור בבת-ים אני לא מתפשרת על אזור מגורים לכן יש לי בעיה בעיה בלמצוא דירה המחירים גבוהים מאוד וקשה לזוג סטודנטים לקנות דירה חדשה לכן החלטנו ללכת על אם המושבות שכונה חדשה שנבנתה בצפון פ"ת מקום מאוד יפה ואפשר למצוא שם דירות מקבלנים במחירים יחסית טובים ואם תנאי תשלום גמישים...כמובן שישנה דילמה מה כדאי אבל חבר שלי אומר :"אם כבר מתחייבים אז נתחייב לדירה חדשה לפחות נהנה ממנה.." אשמח לעזור בכל דרך

הילית*

New member
את לא צריכה לספר לי

אני ילידת קרית אונו, גדלתי במקום ואני גם גאה להגיד שאני בוגרת מערכת החינוך שם ! (ואולי אנחנו מכירים...). גם אנחנו לא מוכנים להתפשר על האיזור וחשוב לנו לקנות באיזור (וגם יש לנו סיבה נוספת שקשורה לעבודה של בן זוגי). ולכן גם פ"ת לא בא בחשבון. ראינו כבר בתים בגני תקווה והאמת שיש לי חלום למצוא בית, מציאה עם גינה קטנה והחלום הזה מאוד קשה להשגה...במיוחד באיזור ! אם יש לך עוד רעיון, אפילו למשהו חדש אני אשמח (אנחנו מתכוונים גם לראות דירות גן

kisses

New member
Hey Nose

I for once agree with your boyfriend we as well lived with my husbands parents before we got marride for a year and we saved the money to buy a flat anfd I can garente you that now it is more easy we had the money to buy the falt and we have the money to live in comfort

אני רוצה להקדים ולהגיד שרק את יכולה

ממש לדעת, אם כל העניין הזה יעלה יפה. הרי כל הבאלאגן הוא בזה שניכנסים שוב לחיים של ההורים, ופיתאום מאוד צפוף וצריך להתחשב בעוד אנשים. מה שעלול לגרום ללחץ מיותר אצל הזוג הטרי. אבל... יש גם טוב בכל הסיפור. קודם כל חוסכים המון כסף, ומעבר לזה- אם הכל עובר בשלום אני חושבת שנרקמת מן מערכת יחסים מאוד יפה בין הזוג הטרי לזוג ההורים. מין גיבושון שכזה... אנחנו נאלצנו להתפנות מדירתנו ממש כמה חודשים לפני החתונה (בגלל קבלן שהתרשל. דרך אגב שלא תעיזו לקנות דירה מחברת סולומון- קבלן אשדודי שבונה בכל הארץ). והאלטרנטיבה היחידה היתה לחזור לבית הורי (שכבר 8 שנים בערך אני לא גרה שם...) אז עברנו לשם ביחד עם כל פקלאותינו והכלב. אני לא אומרת שהיה קל, אבל זה בהחלט עבר בשלום. זה גם מאוד הקל עלינו בכל התיזוזים לפני החתונה, לא היינו צריכים לשטוף כלים להוציא את הכלב ובכלל די פינקו אותנו. שלא נדבר על כך שבאמת חסכנו הרבה כסף. ובנוסף לא תאמיני היה כל כך כייף לחזור הביתה, אחרי שגרנו שנתיים ביחד, פחדתי שאחרי החתונה זה יהייה ממש אותו הדבר. אבל הנה- נפלה בחלקנו החוויה של לחזור ביחד לדירה יעני´ חדשה ולהתחיל את כל העניין ביחד. כך שגם לסיטואציה שיכולה להיות לא נעימה, יש ערך מוסף נעים ומרגש. בקיצור, אצלנו זה עבר יפה ואפילו יותר מזה. שיהייה בהצלחה בכל דרך שתחליטו ללכת

dorlim

New member
לגבי סולומון...

אנחנו די בשלב של לחפש דירה, וראינו דירה שלהם במודיעין. נשמח לשמוע את הביקורת עליהם, במיוחד לאור העובדה שחשבנו על הדירה הזו ברצינות... אם לא נעים לך כאן, אז אשמח אם תשלחי בדואל. תודה מראש.

נופר30

New member
לא יודעת אם מדובר על אותו מקרה

אבל בב"ש פינו בניין שלהם מפני שהקירות נפרדו מהעמודים אומר דרשני לא ? שמעתי הרבה דברים עליהם ולא דברים טובים

נופר, הייתי שמחה לדעת מאיפה קיבלת

את האינפורמציה הזו... ואנחנו באמת זוג שהתפנה מהבניין בבאר שבע. אבל הקירות לא נפרדו מהעמודים, הייתי נזהרת מכל שמועה שמסתובבת לה... עדיף לשמוע ממקור ראשון! אז בתור זוג שהתפנה לו, אנחנו עכשיו בענייני תביעות. מאוד אשמח אם תוכלי לספר לי מהיכן שמעת על כך, דבר שלבטח יוכל לעזור לנו בתביעה. תודה ויום יפה!

נופר30

New member
לא ניזונתי משמועות

בנדודי גר בבניין השכן ויש לו חברים שגרים שם אולי זה היה קצת בהגזמה שהקירות נפרדו מהעמודים רק רציתי להדגיש את חומרת המצב של תסכימי איתי שמה שקרה שם הוא סכנת חיים

למעלה