שכירות בדירה מועמדת לתמ"א

שכירות בדירה מועמדת לתמ"א

שלום,
אני חדשה באיזור המרכז ולכן שואלת כי לא יודעת איך הדברים עובדים שם...

בדירה שאני ובן זוגי מתכננים לחתום, בחוזה כתוב שמתוכננת בבניין תמ"א 38 (גבעתיים) אבל בין השורות הבנו מסביב שזה לא יקרה בזמן הקרוב (שנה-שנתיים הקרובות אבל אין לדעת). האם סעיף של תמ"א בחוזה יכול להוות עילה לבקשה להוזלת המחיר? יש לנו סעיף שבמידה ויש אישור לתמ"א אז תוך 90 יום נפנה. מה קורה במצב שתוך פחות משנה נתבקש לצאת? האם זוהי עילה לבקשה לפיצוי מבעל הדירה (הובלה נוספת וכו').

תודה

שכירות בתמא

היי,
אני - כמי שמייצגת דיירים בפרויקטים של תמא - מבקשת מהם להוסיף סעיף פינוי מהדירה בהתראה של 90 יום כשהם מחדשים חוזה עם השוכרים. לא בשנה הראשונה לאחר החתימה על ההסכם. הואיל ולוקח זמן עד שצריך לפנות. על הבעלים להתעדכן מה מצב הפרויקט. באיזה שלב הוא נמצא ומתי ניתן להעריך שיצטרכו לפנות. אינני יודעת באיזה שלב נמצא הפרויקט עליו את מדברת. השוכרים אמורים - לשם גילוי נאות - לדעת אם במהלך השנה הקרובה ב 100% לא יתחילו עם ביצוע הפרויקט. תמיד יוכלו לומר שלא ידעו. זהו עניין התלוי רק ביושרה של הבעלים. אתם יכולים לדרוש שיורידו את הסעיף הזה - אם הם בטוחים שהשנה לא יתחילו בפרויקט. ברגע שאתם מסכימים שיהיה סעיף כזה - הבעלים יוכלו לפנות אתכם. שוב, הכל תלוי ביושרה של הבעלים.

אני בעלים של דירה כזאת שעתידה לעבור פינוי בינוי

לא מזמן התחלפו לי שוכרים, הסבירות שיהיה צריך לפנות בשנה הראשונה אפסית (למעשה סביר שזה יקח לפחות שנה וחצי במקרה הטוב), אבל בהסכם שלי עם היזם אני מחויב להוסיף לחוזה השכירות סעיף של פינוי תוך 70 יום אם זה יידרש לצורך הפינוי בינוי.
שוכרים נרתעים ובצדק מסעיף כזה , הפיתרון שמצאתי היה להוסיף סעיף בחוזה השכירות שאם יהיה פינוי מוקדם במהלך השנה הראשונה אשלם פיצוי לשוכר (700 שח) עבור כל חודש הקדמה.

נכון

בחוזה יש אופציה לשנה שנייה, אפשרות הפינוי חלה גם על תקופת האופציה, אבל
הפיצוי הוא רק על השנה הראשונה.
כך למשל אם תאריך הפינוי הנדרש הוא חודש וחצי לפני תום השנה הראשונה הפיצוי יהיה 1050 שח (700 כפול 1.5)
כמו כן הפיצוי יינתן רק לאחר הפינוי בפועל ובתנאי שהפינוי נעשה במועד הנדרש.
כמו כן ישנה הסתייגות שפינוי מוקדם לפי סעיף זה מתאפשר רק אם סיבת הפינוי היא דרישת היזם.

העיקרון שמאחורי הפתרון הזה

אני מחויב להוסיף לחוזה סעיף שיש בו סיכון מבחינת השוכר, אני יודע שהסיכון מאד קטן
אבל השוכר לא יודע את זה ולכאורה צריך לסמוך על המילה שלי, כך שמבחינתו זה סיכון משמעותי.
הפתרון המתבקש הוא להעביר את הסיכון מהשוכר אלי וזה מה שהסעיף הזה עושה.

למעלה