שכפול תקליטור: היכן נשמר העותק?

שכפול תקליטור: היכן נשמר העותק?

שכפלתי תקליטור בתוכנת ברסרו. מאחר שברשותי כונן תקליטורים אחד, שהוא גם צורב, התוכנה הנחתה אותי להכניס את התקליטור המקורי לכונן, העתיקה אותו לכונן הקשיח, הורתה לי להחליף את התקליטור המקורי בתקליטור היעד והעתיקה אליו את הנתונים מהכונן הקשיח.
שאלתי: היכן (באיזו תיקייה) נוצר עותק התקליטור המקורי, והאם הוא נשמר שם או נמחק אוטומטית בסוף התהליך?
מערכת ההפעלה היא: אובונטו 10.04.

תודה.

הופאק

New member
זה נשמר לתיקייה tmp

תיקיית הקבצים הזמניים של לינוקס.
מערכת ההפעלה דואגת לרוקן את הקבצים משם כשאין בהם צורך.

תודה, אך לא מצאתי אותו שם

1. לא מצאתי בתיקייה tmp, לרבות תיקיות המשנה שלה, קובץ שמתאים להיות עותק של התקליטור (מבחינת המשקל, התאריך והשם). האם עליי להבין מכך שהוא נמחק אוטומטית?
2. שאלת אגב: ברשימה כאן מופיעים שני תקליטורים בשם:
ubuntu-10.04-desktop-i386.iso.
אחד מ- 29 באפריל 2010, ששוקל 699 מ"ב, והשורה מסתיימת במלים: standard download;
ואחד מ- 14 בפברואר 2012, ששוקל 694 מ"ב, והשורה מסתיימת במלים: Lucid Lynx.
מה ההבדל בין השניים?

הופאק

New member
שם הקובץ מתחיל ב־brasero

ייתכן בהחלט שהוא כבר נמחק.

2. השני הוא גרסה 10.04.4 והוא יותר מעודכן.
בכל מקרה מדובר על גרסה ישנה מאוד של ההפצה שכבר לא נתמכת מומלץ להשתמש בגרסה מעודכנת.

נ"ב: האם LiveCD יוצר קבצים זמניים בדיסק?

אם מפעילים גרסת לינוקס לניסיון מתוך תקליטור, האם לאחר הפסקת חשמל באמצע (להבדיל מכיבוי מסודר) עלולים להימצא קבצים מיותרים בכונן הקשיח? אם כן, היכן?

BravoMan

Active member
לא.

הוא יוצר מערכת קבצים זמנית בזיכרון RAM וכמו כל דבר אחר ב-RAM היא נעלמת ברגע שנעלם החשמל.

אלא אם אתה פותח במפורש את הכונן הקשיח של המחשב, ה-LiveCD אפילו לא עושה לו mount - כלומר, לא נוגע בו בשום צורה ולא נותן לתוכנות שרצות לגעת בו.

בעיות בשדרוג לאובונטו 12.04

אחרי העדכון האחרון האחרון של אובונטו 10.04 נתקע הדפדפן פיירפוקס וחדל מלהגיב. מאחר שהתקלה נמשכה כמה ימים, החלטתי לנסות לשדרג לאובונטו 12.04.
כך עשיתי, וכעת הדפדפן עובד, אך נתגלו תקלות אחרות, שעל חלקן התגברתי ועל חלקן לא.
1. הבעיה העיקרית כעת: אי-אפשר להתקין תוכניות ממרכז התוכנה (לחיצה על "התקן" אינה מורידה שום תוכנה). אני מעוניין להתקין משם את שולחן העבודה הקלסי (הבנתי שזה gnome shell), את דפדפן כרומיום, את תוכנת הניקוי bleachbit, את adobe reader ועוד.
2. לאן נעלם שומר המסך?
3. האם צריך להתקין את gecko mediaplayer או שהוא חלק מהחבילה?
4. איפה הלחצן שממזער את החלונות הפעילים?
5. אני מאוכזב ושוקל למחוק שוב את מחיצת לינוקס ולהתקין במקום הגירסה הנוכחית את לובונטו 12.04. האם אוכל להתקין בה את אופן-אופיס או ליברה-אופיס?

כל עצה תתקבל בברכה.
תודה.

לא יודע מה מקור הבעיות שלך

כך שאנסה להשיב רק על שאלה 5 - כן, אפשר להתקין שם את libre office, מגיע ברשימת התוכנות הכלולות.

מקור הבעיה: גירסה 2.6.32-61 של אובונטו 10.04

הבעיות החלו מאז העדכון האחרון של אובונטו 10.04 מגירסה 2.6.32-60 לגירסה 2.6.32-61. באחרונה יש תקלה חמורה, התוקעת את הדפדפן (גם פיירפוקס, גם כרומיום) ומונעת גישה לשינוי הגדרות (בפיירפוקס בלבד).
לצערי, לא שמרתי את הגירסה הקודמת (2.6.32.60).
בסופו של דבר, אחרי שנואשתי גם מגירסה 12.04, וגם לובונטו 12.04 אכזב (בייחוד בשל מעבד התמלילים ABIword), התקנתי מחדש את אובונטו 10.04 מהתקליטור, ואני גולש בגירסה המקורית: 2.6.32-21 (אף שחזרתי ועדכנתי ל-2.6.32-61, אך היא עדיין תקולה). בינתיים אני ממשיך ומתאמן גם על אובונטו 12.04 מהתקליטור, למקרה שתיפסק התמיכה ב- 10.04 ואיאלץ לשדרג.

כמה שאלות נוספות בהזדמנות נוספות:
1. באובונטו 10.04 שהתקנתי מהתקליטור לחצני סגירת החלון (ה- x), הגדלתו והקטנתו מופיעים בצד שמאל של המסך, והם מטושטשים (בניגוד לגירסה הקודמת ששדרגתי מהאינטרנט מגירסה 9.10). האם אפשר (ואיך) להעביר את הלחצנים ימינה ולשנות את צבעם ועיצובם, בלי לשנות את הממשק (אנגלית)?
2. אם אני משנה הגדרות בגירסה 2.6.32.21 של אובונטו 10.04, האם השינויים תקפים גם בגירסה 2.6.32.61?
3. באובונטו 12.04: האם אפשר (ואיך) להעביר סמלים (אייקונים) מסרגל הצד לשולחן העבודה או לפאנל העליון?

תודה רבה.

את בעיית הלחצנים פתרתי בינתיים

על-ידי שינוי ערכת הנושא ל- human, אחרי שהורדתי והתקנתי אותה מהרשת (ערכה זו, שהייתה בתקליטור אובונטו 9.10, חסרה בתקליטור 10.04).
לגבי השאלה השנייה, אני מניח שהתשובה החיובית.
לשאלה 3: באובונטו 12.04 אפשר להסתיר את סרגל הצד וכן אפשר להסיר סמלים מהסרגל ולהחזירם, אך עדיין לא מצאתי דרך לקבע אותם בשולחן העבודה או בפאנל העליון (משימה פשוטה בתכלית באובונטו 10.04).

BravoMan

Active member
כמה דברים:

1. קשה מאוד לדעת מה הגורם לבעיות הרבות שתיארת, מהתיאור המצומצם ("תוכנה לא עולה \ נתקעת יכול להיגרם מ-1001 דברים), אבל ב-Ubuntu יש שיטה די פשוטה לקבל יותר מידע:
פתח מסוף, תריץ את התוכנה הבעייתית ע"י הקלדת השם שלה.

הודעות שגיאה יופיע במסוף ואז תוכל לחפש אותן ב-Google כדי לראות פתרונות של מי שנתקל או להביא לכאן ואז יהיה לנו קצה חוט להתחיל לעזור לך.

במקרה ספציפי של דפדפנים אפשר גם לנסות למחוק את תיקיית הפרופיל (תיקייה שמכילה את כל הגדרות הדפדפן, מועדפים, היסטוריית גלישה, תוספים מותקנים וכו').
גיגול פשוט יראה לך היכן נמצאת הספרייה הזו עבור הדפדפן המועדף עליך.

2. מספרי גרסה 2.6 וכו' הן של ה-kernel רכיב אחד מאוד בסיסי של המערכת.
אין לו שום קשר להגדרות המשתמש שלך, כלומר להגדרות של היישומים השונים שאתה משתמש בהם.

3. החל מגרסה 11 שולחן העבודה ב-Ubuntu הוא משהו שנקרא Unity והם לא ממש אוהבים קיצורי דרך על שולחן העבודה.
הסרגל העליון שלהם בכלל פרימיטיבי, ולפחות אני לא מכיר תוסף שמאפשר לזרוק עליו אייקונים כפי שהיה בגרסאות ישנות יותר.

אם בכל זאת חפצה נפשך בקיצורי דרך על שולחן העבודה, פתח סייר קבצים, גש ל-Computer (זה יציג לך את כל תיקיות המערכת), נווט ל-usr/share/applications
שם תראה את קיצורי הדרך של כל התוכנות שמותקנות לך.
תבחר את קיצור הדרך הרצוי ותעשה "העתק \ הדבק" לשולחן העבודה.

4. Gnome shell הוא תוספת לגרסה חדשה של Gnome, זו ששברה לחלוטין (לטעמי לפחות) את שולחן העבודה המצוין הזה.

יש כמה ניסיונות בעולם לשחזר את ההצלחה ושמותיהם Mate, Cinamon ועוד כמה דברים שאני לא זוכר כרגע.
לפחות חלקם זמינים במאגרים של Ubuntu ואחרים ניתן להתקין בצורה קצת יותר מורכבת.

נסה ותראה מה מתאים לך.

תודה רבה על התשובה המושקעת

כפי שאמרתי, על חלק מהבעיות למדתי להתגבר בעצמי. וכעת אני גולש באובונטו 10.04, שהתקנתי מחדש מהתקליטור (בלי עדכונים), והיא פועלת בלא דופי.
כפי שכתבתי קודם, חשדתי תחילה שהבעיה בעדכון לדפדפן פיירפוקס, עד שגיליתי שגם כרומיום נתקע.
לדעתי הלא מקצועית, הבעיה היא בעדכון הליבה (הקרנל) של אובונטו עצמו. אני מקווה שעדכון חדש שיגיע בקרוב יפתור את הבעיה.
שוב, תודה רבה על הסיוע והסבלנות.

BravoMan

Active member
הדבר לא נשמע סביר:

בעיה בליבה לא היית פוגע בדפדפן בלבד, גם לא בשני דפדפנים בלבד.

מה גם, שלא מדובר בבעיה נפוצה (זו פעם ראשונה שאני נתקל במישהו שמתלונן עליה), לכן, אני בספק שעצם העדכון בלבד שבר בצורה כ"כ קשה שתי תוכנות כ"כ פופולריות.

חייב להיות כאן משהו נוסף.

בנוסף, למרות ש-10.04 היא גרסה עם תמיכה לטווח ערוך, היא לא תקבל עדכוני קרנל משמעותיים, ונשאר לה פחות משנה שהיא בכלל תקבל עדכונים.

מדוע אתה לא מנסה את הגרסה המעודכנת, 14.4?
האם שי לך מחשב ישן וחלש במיוחד?

בדיוק

המחשב ישן, וספק אם יוכל לתפקד תחת מערכת חדשה.
והעיקר: התרגלתי ונוח לי באובונטו 10.04, ואני מעוניין להמשיך בה עד כמה שאפשר.

BravoMan

Active member
תגדיר "חלש" - איזה מעבד, כמה זיכרון?

אם המחשב שלך מריץ 12.04 אין סיבה שלא יריץ 14.04

אין הבדלים כ"כ משמעותיים בין הגרסאות מבחינת דרישת משאבים.

למעלה