שכר גלובלי ושעות נוספות

מצב
הנושא נעול.

bono76

New member
שכר גלובלי ושעות נוספות

שכר גלובלי ושעות נוספות
שלום, יתכן שהשאלה נשאלה בעבר, אך מחיפוש יסודי שערכתי לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית. אני עובד במשרה מלאה ומקבל על כך שכר גלובלי חודשי. שעות העבודה קבועות ומוגדרות (9-18). בפועל, הן ציפיות המעסיק והן נטייתי "להגדיל ראש" מביאות למצב שבו כמעט מידיי יום אני נשאר מעבר לשעות העבודה ולעיתים אף עובד מהבית. כתוצאה מכך, סך השעות החודשי הוא מעבר למשרה המלאה עליה סוכם בחוזה. במצב זה, שבו אין התייחסות מפורשת לעבודה מעבר למכסת השעות, האם יכול המעסיק להימנע מתשלום עבור שעות נוספות בתואנה שהשכר הוא גלובלי? ואם הוא אמור לשלם עבור השעות הנוספות - כמה? ואיפה זה מעוגן בחוק? תודה

בהנחה שאתה לא עובד בתפקיד ניהולי...

שכר גלובלי ושעות נוספות
שלום, יתכן שהשאלה נשאלה בעבר, אך מחיפוש יסודי שערכתי לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית. אני עובד במשרה מלאה ומקבל על כך שכר גלובלי חודשי. שעות העבודה קבועות ומוגדרות (9-18). בפועל, הן ציפיות המעסיק והן נטייתי "להגדיל ראש" מביאות למצב שבו כמעט מידיי יום אני נשאר מעבר לשעות העבודה ולעיתים אף עובד מהבית. כתוצאה מכך, סך השעות החודשי הוא מעבר למשרה המלאה עליה סוכם בחוזה. במצב זה, שבו אין התייחסות מפורשת לעבודה מעבר למכסת השעות, האם יכול המעסיק להימנע מתשלום עבור שעות נוספות בתואנה שהשכר הוא גלובלי? ואם הוא אמור לשלם עבור השעות הנוספות - כמה? ואיפה זה מעוגן בחוק? תודה
בהנחה שאתה לא עובד בתפקיד ניהולי...
ובהנחה שאתה לא עובד בתפקיד המחייב מידה מיוחדת של אמון אישי - אתה זכאי לגמול שעות נוספות והמעביד לא יוכל להתגונן בטענה שהשכר גלובלי. גם אם יש הסכמה על שכר גלובלי כולל שעות נוספות - אין לה תוקף. אתה זכאי לתוספת של 25% על 2 השעות הנוספות הראשונות כל יום ולתוספת של 50% על כל שעה נוספת נוספת. זה מעוגן בסעיף 16 של חוק שעות עבודה ומנוחה.

שיר ורד

New member
הבהרה

שכר גלובלי ושעות נוספות
הבהרה
גם אם גמיע לך תשלום בגין שעות נוספות, תוכל לקבל אותו רק אם תוכל להוכיח שעבדת בשעות אלו בין אם ע"י הצגת כרטיסי שעון או ע"י הצגת רישום ידני של שעות העבודה (סמוך למועד העבודה ולא בדיעבד). כמו-כן, אם לא נתבקשת ע"י המעסיק להמשיך ולעבוד גם בביתך, יש ספק רב אם תוכל לקבל שכר בגין שעות אלו.

bono76

New member
זה קצת מוזר

הבהרה
גם אם גמיע לך תשלום בגין שעות נוספות, תוכל לקבל אותו רק אם תוכל להוכיח שעבדת בשעות אלו בין אם ע"י הצגת כרטיסי שעון או ע"י הצגת רישום ידני של שעות העבודה (סמוך למועד העבודה ולא בדיעבד). כמו-כן, אם לא נתבקשת ע"י המעסיק להמשיך ולעבוד גם בביתך, יש ספק רב אם תוכל לקבל שכר בגין שעות אלו.
זה קצת מוזר
ראשית, זה מקום העבודה הנוכחי שלי, כך שאם אפעל בנדון זה יהיה ישירות מול המעסיק כדי לתקן את המצב ברמה העתידית ולא בדיעבד. שנית, בין אם ביקש ממני המעסיק במפורש או במרומז, הוא הציב בפניי דרישות לו"ז שלא היה דרך לעמוד בפניהן אלא לעבוד מעבר לשעות הרשמיות או בבית. האם אין אני זכאי לתשלום על כך?

שיר ורד

New member
אם המעביד לא דרש ממך במפורש

זה קצת מוזר
ראשית, זה מקום העבודה הנוכחי שלי, כך שאם אפעל בנדון זה יהיה ישירות מול המעסיק כדי לתקן את המצב ברמה העתידית ולא בדיעבד. שנית, בין אם ביקש ממני המעסיק במפורש או במרומז, הוא הציב בפניי דרישות לו"ז שלא היה דרך לעמוד בפניהן אלא לעבוד מעבר לשעות הרשמיות או בבית. האם אין אני זכאי לתשלום על כך?
אם המעביד לא דרש ממך במפורש
לעבוד בשעות נוספות, אתה יכול לבחור בין: להודיע לו כי אינך מסוגל לעמוד במשימות ללא עבודה בשעות נוספות ולשאול אותו האם יהי מוכן לשלם בגין שעות נוספות אלו. לבצע את עבודתך בשעות העבודה הרשמיות בלבד , גם אם לא תעמוד בלו"ז (חובת תום הלב מחייבת אותך להודיע למעסיק בזמן סביר על פיגור צפוי בעמידה בלו"ז). להתפטר ולעזוב את העבודה. אם לא עשית את כל הנ"ל ועבדת שעות נוספות במקום העבודה, והמעביד ידע על כך, ויש לך רישום מפורט של השעות, כנראה שעדיין תעמוד לך הזכות לתבוע את המעסיק על שעות אלו (הוא יננו יכול להתעלם ממה שקורה מתחת לאף שלו כאשר הוא רואה שהעובד עובד שעות נוספות ואין הוא מעיר לעובד על כך). ככלל, עבודה מהבית ללא אישור של המעסיק, לא רק שאיננה מזכה את העובד בתשלום על כך, אלא אף עשויה לסבך את העובד בתביעות על גניבה, הוצאת מידע סודי מהחברה וכדומה. מאחר ואתה מדבר על העתיד בלבד, תצטרך לקיים שיחה עם המעסיק להסביר לו (אם אינו יודע) מה היה בעבר, ולסכם את שיטת התגמול בגין השעות הנוספות שתהיה בעתיד כולל לקבל אישור לעבודה מהבית.

מצב
הנושא נעול.
למעלה