לא מדויק
שכר גלובלי
שלום אני מקבל שכר גלובלי (גבוה מהשכר הממוצע במשק). לא משלמים לי על שעות נוספות, אך כאשר חסרות לי שעות (הדרישה היא ל 9 שעות עבודה ביום) מורידים לי כסף מהשכר. האם זה חוקי שהמעסיק רק מוריד מהשכר הגלובלי, אך לא משלם על שעות נוספות? האם שכר גלובלי לא אומר שגם אם עובדים פחות שעות וגם אם עובדים יותר שעות מקבלים את אותו הסכום? תודה מראש על העזרה
לא מדויק
באופן כללי שכר גלובאלי אומר, שהשכר כולל תשלום גלובאלי בנסוף לשכר הבסיסי בגין שעות נוספות, לכן, בעצם אם אתה לא עובד שעות נוספות בפועל, אתה מקבל לכאורה תוספת שכר פיקטיבית (מה שיכוללהפוך אותה כרכיב לפצויי פיטורים). אבל ,החוק אוסר לשלם שכר גלובאלי כתחליף לתשלום בעד שעות נוספות. מצד שני בחוק שעות עבודה ומנוחה הושארה (בכוונה) פרצה המאפשרת למעסיק להגדיר עובדים רבים ככאלו שעליהם לא חלק החוק (עובדים בתפקידי ניהול ובתקפידים המחייבים מידה מיוחדת של אמון, או שלא ניתן לפקח על שעות עבודתם), ברגע שהמעביד מצליח לשכנע את בית הדין שזה מצבו של העובד , השכר הגלובאלי תופס. מצד שני, עצם הניכוי מהשכר הגלובאלי בגין העדרות מוכיח לכאורה שיש למעסיק יכולת לפקח על שעות עבודתו של העובד וכן על מידה מוגבלת ביותר שנותן המעביד בעובד, ולכן במקרה של תביעה לקבלת שעות נוספות ,העובד יוכל להציג את הניכויים משכרו בחודשים אחרים כהוכחה לכך שבעצם חל עליו חוק שעות עבודה ומנוחה ולכן המעסיק חייב בתשלום שכר שעות נוספות. המצב יהיה שונה במקצת , אם בחוזה העבודה ו/או בתלוש המשכורת ישנה הפרדה בין שכר בסיסי לבין תוספת גלובאלית בגין שעות נוספות, שאז , גם אם חל על העובד חוק שעות עבודה ומנוחה, יוכל המעביד לטעון (במידה וזה נכון) שהתוספת הגלובאלית גבוהה יותר בממוצע ממה שהיה עליו לשלם לעובד בגין שעות נוספות על פי חוק שעות עבודה ומנוחה.