שכר ותנאים נלווים

Shesek6

New member
שכר ותנאים נלווים

שלום, הוסמכתי כעו"ד החודש ועוד מעט אתחיל בשעה טובה את עבודתי הראשונה. רציתי לדעת מה נהוג במשרדים מסחריים גדולים בת"א מבחינת התנאים הנלווים לעו"ד מתחיל שממשיך במשרד מיד לאחר סטאז', בתחום של עסקאות ושוק ההון. אני יודע שזה מאוד אינדיוידואלי, אבל בכ"ז אשמח לשמוע כמה אינדיקציות לגבי הדברים הבאים: 1. שכר ברוטו ונטו. 2. אחוז או סכום ההעלאה בשכר פר תקופה, וכן מהי תדירות ההעלאה (האם כל שנה, כל חצי שנה וכו'). 3. כל כמה זמן נהוג לקיים שיחות שכר לגבי אפשרות העלאה במשכורת? 4. האם יש סיכום מראש על בונוס קבוע (כמו למשל משכורת 13) בנוסף לבונוסים אחרים שיתווספו בהתאם לביצועים? 5. בכמה המעביד משתתף בהפרשות לפנסיה? 6. מהי כמות ימי החופשה וימי המחלה? 7. ביטוחים (ביטוח אחריות מקצועית, ביטוח חיים וכו'). 8. האם קיימת השתתפות בדמי נסיעות? כאמור, אשמח לשמוע אינדיקציות משוערות לגבי הקריטריונים הנ"ל, ואם יש קריטריון שנראה לכם שפספסתי אשמח אם תאירו את עיני. תודה רבה על העזרה!

shno

New member
שאלות ללא תשובה... ../images/Emo13.gif

הנושאים הללו מאוד מאוד אינדיבידואלים ומשתנים בין משרד למשרד, ובתוך המשרד בין מחלקות (במקרים של משרדים גדולים). בגדול, אם מדובר במשרד גדול - סביר להניח שהמשכורת תהיה לפחות 8K-9K ברוטו בשלב ראשון. מבחינת העלות שכר, תנאים נלווים (ביטוח מנהלים, בונוסים, חניה, הוצ' רכב וכד') - אין חוקיות בעניין ומאוד משתנה. לגבי ימי חופשה, מחלה וכו' - בד"כ משרדי עו"דים אינם נדיבים בתחומים האלה ונוטים לתת את מה שמתחייב מהחוק ולא יותר מזה. לגבי נסיעות - גם כאן, יתנו לך לפחות את מה שהחוק מחייב - אבל לא בטוח שיותר מזה. לגבי ביטוח אחריות מקצועית - המשרד מממן את זה. לגבי ביטוחים אחרים (חיים, בריאות, פנסיה, מנהלים) - לא בטוח בכלל, ואם כן - בד"כ אחרי ותק מסוים. גם את דמי החבר ללשכה נהוג שהמשרד משלם. בהצלחה וברוך הבא

nadlerav

New member
במשרדים הגדולים/הנחשבים שכר של 12,000-13,000

ידידי, אמנם אתה צודק שזה אינדיבידאולי ואין דין שכר במשרד אחד כדין שכר במשרד אחר בכל אופן במשרדים הגדולים או במשרדי הבוטיק הרווחיים כבר מזמן לא משלמים 8-9 ברוטו. שכר של 12,000-13,000 כבר הופך להיות די פופולרי. ככה שאתה יכול לצפות לכ-9 נטו. לכן אם זו עבודה במשרד גדול בתחום רווחי - תרגיש טוב מאד לעמוד על המקח - אל תמהר לוותר ולהתפשר אם קיבלו אותך כנראה רוצים אותך. תוספת של 2000-3000 ש"ח לברוטו + תוספת מסויימת לעלות השכר (הנובעת מהפרשי מעביד) היא בלתי מורגשת לחלוטין עבור המשרדים הגדולים או משרדי בוטיק רווחיים ויתנו לך את זה בלי הרבה ויכוחים אם מצאת חן בעיניהם. חשוב לדעת שיש גם גם הרבה משרדים פחות גדולים אשר משלמים יפה לעובדים שלהם, סכומים כמו שציינתי. לגבי תנאים סוציאליים - ביטולי חיים ובריאות זה עדיין לא שמעתי שנותנים אבל אולי ואני לא יודע.... אבל פנסיה או מנהלים (בהם יש מרכיב ריסק מסויים) תוודא שאתה מקבל ושהמשרד מפריש עבורך, גם קרן השתלמות זה לא בושה לבקש ולקבל - זהו מקלט מס לגיטימי מוצלח מאד מבחינתך אל תוותר עליו. לכן הישר מבט למעסיקך ובקש לדעת בדיוק "מהם התנאים הסוציאליים שאתם מציעים לי?" שיחת שכר לרוב נעשות אחת לשנה - לעובד מרותים ממנו אני חושב שמקובל להעלות בכ-10% לשנה. (לכוכבים - השמיים הם הגבול) כמוכן, מאד מקובל בונוסים שנתיים לרוב בסוף השנה בגובה משכורות או שתיים. יש אפילו משרדים אשר נותנים רכב ליסינג (פחות פופולרי אבל היום יותר מבעבר) בהצלחה ט.ל.ח.

למעלה