שכר טירחת עו"ד לפי פלת"ד - עזרה דחופה !!!!

guy2bye

New member
שכר טירחת עו"ד לפי פלת"ד - עזרה דחופה !!!!

שלום רב לנכבדי הפורום,

אשמח לשמוע בעצתכם בדחיפות.

בקצרה - האם מותר לעו"ד לקבוע עמלה קבועה כשכר טירחה בתאונת דרכים או שזה לא חוקי?

אבי נפגע בתאונת דרכים. הוא שכר עו"ד ותבע את חברת הביטוח.
לאחר קבלת פסק הדין בו שהופט פסק עמלה של 13%, חברת הביטוח עירערה. העו"ד החתים את אבי על חוזה שכר טירחה חדש אשר בו הוא קובע עמלה קבועה על הסכום שנתקבל וכן סכום קבוע נוסף עבור הערעור.

הערעור הסתיים (הפסדנו חלקית בערעור).

כעת אבי עירב אותי בפסק הדין ובחוזה מול העו"ד - ויוצא שהעו"ד דורש 50% מהסכום שנפסק. יש לציין שאבי נפגע באחוזי נכות רבים בתאונה והוא באמת זקוק לכסף (סיעוד, חיתולים... לא עלינו)

מה עושים? האם זה חוקי? אמרתי לעו"ד כי היא מחוייב לקחת 13% שזה כבר כולל את המע"מ. הוא טוען שזה לא נכון כי נקבע סכום קבוע ולא אחוזים. הוא טוען כי אם היה חתום בחוזה 20% אז זה לא היה חוקי, אבל ככה זה בסדר.

בקשתי מהעו"ד שיפקיד לאבי את כל הסכום בבנק ואני אח"כ אתן לו את מה שמגיע לו. הוא מסרב! פשוט לא מוכן לתת לי (לאבי) את הכסף עד שלא אשלם לו את מלוא העמלה.

מה עושים??????
אנא מכם אני באמת אובד עיצות.

אנחנו במינוס בבנק - מאיימים עלינו בעיקולים והעו"ד בשלו!
עיזרו לי!!

תודה מראש,
גיא

תשובה

עקרונית ניתן לקבוע שכר טרחה קבוע מראש בפלת"ד. לא ניתן לקבוע בהסכם שכ"ט חלופות - גם אחוזים וגם שכ"ט קבוע, בסגנון "הגבוה /נמוך מביניהם" וכד'. קונקרטית לא ניתן להשיב לשאלתך מבלי לעיין בחוזה.
בכל מקרה - שכ"ט באחוזים אינו כולל מע"מ.
אם הוסכם על כך מראש (בד"כ זה רשום ביפוי הכוח או בהסכם שכ"ט) עוה"ד מקבל את התשלום, מנכה את שכרו ומעביר היתר ללקוח.
אנ מציע לכם לפנות לייעוץ פרטני עם המסמכים הרלוונטיים.

guy2bye

New member
תודה ....

הי יואב,
תודה רבה על התשובה המהירה.

שוב אני פונה אליך או אל יתר חברי הפורום בעיצה.
התייעצתי עם שני עו"דים:
1. המליץ לפנות בעצמי לועדת האתיקה שהיא תפסוק.
2. השני אמר - בא אלי נפתח תיק תביעה כנגד העו"ד, נתבע אותו ואני אקבל 7%.

אני מרגיש די בחילה מעו"דים תאבי בצע וכבר לא יודע למי להקשיב, האם לוועדת האתיקה? האם לתבוע אותו?
לוועדת האתיקה יש בכלל שיניים?

הנק' היא שהעוד פעל שלא בתום לב בהחתימו את אבי בפעם השניה ובכך בעצם הפר את החוזה הראשון. יש כאן בעייתיות שגם אני וגם העו"ד מודע אליה... (בקשתי ממנו העתק של החוזה והוא סרב).

תמיד טובה הדיעה השלישית :)

זה פשוט מרתיח אותי ניצול של אנשים תמימים!!!!

למעלה