שכר מינימום

מצב
הנושא נעול.

anat1973

New member
שכר מינימום

שכר מינימום
המעסיק שלי משלם לי שכר בסיס של 1500 ש"ח, וכן עמלות. כמו כן אני מקבלת רכב יונדאי גטס ומכשיר סלולרי עם מכסה לשימוש בגובה 300 ש"ח. האם זה חוקי? האם הוא לא חייב להשלים לי את השכר לשכר מינימום?

שיר ורד

New member
שכר מינימום

שכר מינימום
המעסיק שלי משלם לי שכר בסיס של 1500 ש"ח, וכן עמלות. כמו כן אני מקבלת רכב יונדאי גטס ומכשיר סלולרי עם מכסה לשימוש בגובה 300 ש"ח. האם זה חוקי? האם הוא לא חייב להשלים לי את השכר לשכר מינימום?
שכר מינימום
אם את עובדת במשרה מלאה , את זכאית לשכר מינימום למשרה מלאה. המעסיק רשאי לכלול את שכר הבסיס והעמלות כחלק משכר המינימום, אך לעשות זאת ברמה החודשית. כלומר בכל חודש בו הסכום של שכר הבסיס והעמלות לא הגיע לשכר המינימום, עליו להשלימם לשכר המינימום. (במקרים בהם העמלות משולמות אחת לתקופה של מספר חודשים, תובא בחשבון העמלה הממוצעת). אם בהסכם העבודה שלך,או בהסכם אחר עליו חתמת עם קבלת הרכב, מופיע סעיף שתמורת הרכב הצמוד ינוכה סכום מסוים משכרך, הרי יש לכלול גם סכום זה, בחישוב השכר ביחס לשכר המינימום. כנ"ל כנראה לגבי המכשיר הסלולארי.

anat1973

New member
שאלת המשך

שכר מינימום
אם את עובדת במשרה מלאה , את זכאית לשכר מינימום למשרה מלאה. המעסיק רשאי לכלול את שכר הבסיס והעמלות כחלק משכר המינימום, אך לעשות זאת ברמה החודשית. כלומר בכל חודש בו הסכום של שכר הבסיס והעמלות לא הגיע לשכר המינימום, עליו להשלימם לשכר המינימום. (במקרים בהם העמלות משולמות אחת לתקופה של מספר חודשים, תובא בחשבון העמלה הממוצעת). אם בהסכם העבודה שלך,או בהסכם אחר עליו חתמת עם קבלת הרכב, מופיע סעיף שתמורת הרכב הצמוד ינוכה סכום מסוים משכרך, הרי יש לכלול גם סכום זה, בחישוב השכר ביחס לשכר המינימום. כנ"ל כנראה לגבי המכשיר הסלולארי.
שאלת המשך
איך אני יכולה לדעת מה שווי הרכב על מנת לדעת אם אכן אני מגיעה לשכר המינימום?

שיר ורד

New member
אם זה לא נקבע בהסכם העבודה

שאלת המשך
איך אני יכולה לדעת מה שווי הרכב על מנת לדעת אם אכן אני מגיעה לשכר המינימום?
אם זה לא נקבע בהסכם העבודה
או בהסכם בכתב בינך לבין המעסיק, אז לכאורה, הטבת הרכב לא נכללת בשכר ולא צריך להחשיב אותה בחישוב שכר המינימום. הרכבים המשפחתיים הנפוצים נחשבים בדרך כלל כהטבת שכר שבין 2500 ל 3500 שח לשכר ברוטו. לא מקובל לתת רכב צמוד, לעובד ששכרו לאחר הפחתת עלות הרכב יהיה נמוך מ5000 שח, אלא אם כן, הרכב משמש לצורכי העבודה ונשאר אצל העובד בעיקר בגלל שלמעביד אין מה לעשות עם הרכב בלילות והוא חושש שיגנב אם יושאר בחניון החברה. במקרה כזה, ובתנאי שלא ננקב סכום של שווי הרכב כחלק מהשכר אין לכלול בשכר המינימום את הרכב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה