שכר מעביד

מצב
הנושא נעול.

amera

New member
שכר מעביד

שכר מעביד
אני עוסק מורשה ואני מרצה באחד המכללות. יש ביננו הסכם שהם ישלמו לי כעצמאי כך שאני אעלה להם בדיוק אותו דבר אם היו משלמים לי בתלוש. הבנתי שקוראים לזה "שכר מעביד". שאלתי מה שכר המעביד כולל? ואיך אני מחשב מה אני בדיוק עולה להם? (כולל מבטחים וקרן השתלמות והבראה.....) הם חישבו ואמרו לי סכום מסויים ואני חושב שמגיע לי יותר.

לא הבנתי את השאלה בכלל!

שכר מעביד
אני עוסק מורשה ואני מרצה באחד המכללות. יש ביננו הסכם שהם ישלמו לי כעצמאי כך שאני אעלה להם בדיוק אותו דבר אם היו משלמים לי בתלוש. הבנתי שקוראים לזה "שכר מעביד". שאלתי מה שכר המעביד כולל? ואיך אני מחשב מה אני בדיוק עולה להם? (כולל מבטחים וקרן השתלמות והבראה.....) הם חישבו ואמרו לי סכום מסויים ואני חושב שמגיע לי יותר.
לא הבנתי את השאלה בכלל!
איך אתה מוגדר אצלהם בהסכם העבודה שבניכם? האם כעובד עצמאי? אם אתה מוגדר כעובד עצמאי - אין למכללה חובה לשלם מבטחים/קרן השתלמות/דמי הבראה. אם אתה שכיר - חובה בתשלום דמי הבראה בהתאם לוותק שלך החל מתום שנה ראשונה. לגבי השאר- תלוי בהסכם הקיבוצי החל עליך.

שיר ורד

New member
אתה צריך להביא דוגמא

שכר מעביד
אתה צריך להביא דוגמא
של תלוש שכר של עובד שכיר המקביל אליך בתפקיד , דרגה וותק. (ואז אפשר להתחיל לחשב). בגדול צריך לכלול בתשלום את כל התשלומים המגיעים ברוטו לשכרו של העובד, כל הפרשות המעביד לתנאים סוציאליים עבור העובד, תשלומים נוספים בהם מחויב המעביד לעובד - כגון נסיעות, דמי הבראה וימי חופשה, שיערוך של ימי מחלה סבירים. בנוסף יש לצרף לתשלומים אלו את הפרשות המעסיק לביטוח לאומי ומס בריאות ואם רלבנטי גם את תשלומי מס מעסיקים. נשאלת השאלה מה עושים לגבי המע"מ - לדעתי אם המוסד יכול לקזז מס תשומות - אתה צריך לתת חשבונית לפי החישוב שהזכרתי ולהוסיף לכך את המע"מ. אם המוסד איננו יכול לקזז מס תשומות - סכום החשבונית כולל המע"מ צריך להיות מתאים לחישוב שציינתי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה