שכר עורכי פטנטים עפ"י הכתבה שבלינק- כ"כ נמוך?

שכר עורכי פטנטים עפ"י הכתבה שבלינק- כ"כ נמוך?

http://limudim.msn.co.il/TipPage.aspx?id=23&TipGroupId=3 הנתונים "מאת עוקץ מערכות". חברת עוקץ מערכות אמורה למיטב הערכתי להיות די מהימנה, נדמה לי שטבלאות השכר של עוקץ משמשות פעמים רבות בעיתונות. הנתונים הם: שכר מתמחה: 5500 שכר עובד בוותק של שנתיים (לאחר סיום ההתמחות): 7620 שכר עובד בוותק של 4 שנים: 9860 שכר עובד בוותק של 10: 17600 עורך פטנטים בכיר: 22400 האמנם זהו השכר הנורמלי בתחום? צריך להמתין 10 שנים כדי לקבל שכר של עובד הייטק מתחיל - 17-18 אלף ברוטו? האם המספרים נכונים גם לעורכי פטנטים בתחומי ההייטק ה"חמים" שחברות רבות פועלות בהם ומשלמות לעובדיהן משכורות גבוהות ביותר, כלומר עורכי פטנטים בעלי תואר במדעי המחשב או בהנדסת אלקטרוניקה? או שהשכר הנמוך יחסית שמוזכר במאמר של עוקץ מתאים יותר לבוגרי תארים בכימיה, ביולוגיה? מי נדרש יותר בשוק העבודה ו/או (יש קורלציה?) מקבל שכר גבוה יותר: עורך פטנטים בעל תואר בכימיה/ביולוגיה/מדעי המחשב/הנדסת אלקטרוניקה? כמה באמת מרוויחים עורכי פטנטים בתחומי מדעי המחשב או הנדסת אלקטרוניקה, בשלבי הקריירה השונים? ובהזדמנות זו, אני (ובטח עוד כמה וכמה קוראים של הפורום) אודה ביותר על קצת מידע שיסיר את הערפל ממקצוע עריכת הפטנטים: האם יש עודף של היצע עובדים על ביקוש לעובדים? באילו תחומים טכנלוגיים בעיקר? עד כמה קל להיות עצמאי בתחום? עד כמה לעורף פטנטים שעובד כעצמאי יש סיכוי מול ה"ענקים" לוצאטו, ריינולד כהן ודומיהם? האם כדי להתקדם נדרש דוקטורט בתחום הטכנולוגי? או שעורכי פטנטים מובילים רבים הינם בעלי תואר ראשון בלבד בתחום הטכנולוגי בו הם עוסקים? ועוד שאלה, על היתרונות והחסרונות של עבודה כעורך פטנטים: למה בוגרי תואר במדעי המחשב או הנדסת אלקטרוניקה בוחרים להיות עורכי פטנטים, כשהם יכולים להרוויח משכורות גבוהות פי כמה במהירות רבה הרבה יותר (לפחות לפי הנתונים שהוזכרו) ב"הייטק"? מה ההסבר שהם נותנים? למה יותר נעים/משתלם בעיניהם להיות עורכי פטנטים?

תודה,איפה היית ממליץ לי לברר? לא מכיר עו"פ...

אני לא מכיר עורכי פטנטים שאוכל להתייעץ איתם.

אדנדום

New member
וואו, אם המספרים בכתבה נכונים

יותר משתלם לי לעבוד כהופך המבורגרים בבורגר ראנץ'...

למעלה