שכר קובע לצורך חישוב פיצויים

מצב
הנושא נעול.

noasha1

New member

שלום, פוטרתי מעבודתי וקבלתי פיצויים עך בסכום הקטן ממה שאני חושב שמגיע לי. במהלך שנות עבודתי קבלתי 1000 ש"ח לנסיעות לא קשר לכמות הימים שבהם עבדתי בפועל. המעביד טוען כי 1000 ש"ח אינם מחושבים לצורך הפיצויים ואילו לדעתי מאחר והם סכום קבוע שנתקבל ללא קשר לכמות הימים שעבדתי בפועל יש לקחת אותם בחשבון. האם אני צודק או המעביד ואם אני צודק מה הסעיף בחוק שעליו ניתן להסתמך תודה

רוב הסיכויים שהמעביד יצליח.

שלום, פוטרתי מעבודתי וקבלתי פיצויים עך בסכום הקטן ממה שאני חושב שמגיע לי. במהלך שנות עבודתי קבלתי 1000 ש"ח לנסיעות לא קשר לכמות הימים שבהם עבדתי בפועל. המעביד טוען כי 1000 ש"ח אינם מחושבים לצורך הפיצויים ואילו לדעתי מאחר והם סכום קבוע שנתקבל ללא קשר לכמות הימים שעבדתי בפועל יש לקחת אותם בחשבון. האם אני צודק או המעביד ואם אני צודק מה הסעיף בחוק שעליו ניתן להסתמך תודה
רוב הסיכויים שהמעביד יצליח.
אני לא יודע מי צודק. אבל אם זה יגיע לדיון משפטי, רוב הסיכויים שלא תצליח לשכנע שאתה צודק. סכום שמשולם במשך שנים כ"נסיעות", כשאין סכום אחר שמשולם כהחזר הוצאות נסיעה, כנראה שהוא יוכר כ"נסיעות" ולא כחלק מהשכר הרגיל (אלא אם כלל לא היה סביר שתיזקק לתחבורה כדי להגיע לעבודה). המעביד רשאי לשלם נסיעות מעבר למה שהוא חייב, והוא רשאי לעשות את זה גם בתשלום קבוע, שאינו קשור דווקא למספר ימי העבודה בפועל. אין סעיף מסויים בחוק שעליו אפשר להסתמך. החוק מדבר על "שכר" ואם תצליח לשכנע שהרכיב של "נסיעות" הוא חלק מה"שכר" ולא תוספת - אז תצליח לשכנע שצריך לחשב את הפיצויים גם לפי הרכיב הזה.

שיר ורד

New member
יש לך סיכוי קטן לזכות בתביעה

יש לך סיכוי קטן לזכות בתביעה
אם התקיימו 2 התנאים הבאים: 1. אין לך ולא היה ברשותך רכב פרטי במהלך תקופת עבודתך והמעביד ידע על כך. 2. אתה גר קרוב מאוד למקום העבודה ואינך זקוק להוצאות נסיעה בכלל. אפשרות נוספת היא שתצליח להראות שהתשלום בגין הנסיעות לכל/לרוב העובדים הוא אחוז קבוע וזהה משכרם .

מצב
הנושא נעול.
למעלה