חתול הבטיח וחתול יקיים
ביקורת! יאיאיאו!
סתמה לו היכולת להריח כל דבר אחר. אני לא חושבת שזה פוליטיקלי קורקט להגיד "סתמה לו את היכולת". היכולת לא סתומה, פשוט קשה לה בכיתה
סתם נו. זה פשוט לא ניסוח תקין. מנעה ממנו להריח.
בעודו מפרק את הסלמון שלו לגזרים ולא אוכל אף חתיכה. איזה בזבוז נוראי!
ככל שעברו הדקות ואסתר המשיכה לקשקש, כך רפאל השתכנע שהיא לא הולכת להרוג אותם בעזרת כישוף שחור והתחיל להרגיש נינוח יותר. נראה שגם סבא וסבתא הפכו להיות חופשיים יותר בשאלות שלהם. אוקיי, לא. אני לא מאמינה שיש דבר בעולם שיכול לגרום לך להרגיש נינוח בחברת השכנה שלך שחזרה מהמתים. clearly שבעולם שלהם זה לא נפוץ בדיוק כמו בעולם שלנו. והם פשוט שותים איתה תה? הם צריכים להתקשר למשטרה! למד"א! פשוט להעמיד פנים שהם ממש עסוקים ולהעיף אותה מהבית ולחשוב מה לעשות!
הספורט הכי מחתרתי שקיים בארטימוניה. את מתכוונת, מתוך כל ענפי הספורט המחתרתיים הרבים? מה נחשב בכלל לספורט מחתרתי? רולטה רוסית?
וזה אמור להיות מחתרתי. שוב? אני לא חושבת שאת משתמשת במילה הזו נכון. "מחתרתי" מכיל את השורש ח.ת.ר, ואצלי לפחות מגיע באסוציאציה של לחתור תחת מישהו, במובן של לזמום במרתף בירה ולהפוך להיטלר וכאלה. זה לא מסתדר לי עם ילדים שעושים ספורט.
הטיילת: את מתארת את כולה בפסקה + משפט, כאשר פסקה שלמה מוקדשת לדוכן הגלידה ומשפט לכל השאר. למה? הוא לא עד כדי כך מעניין (אלא אם כן זה הדוכן שמנוהל על-ידי ההוא שהציל את רפאל ואריק בפרולוג? אבל גם במקרה כזה, פשוט תגידי לנו שזה הוא. למה לחפור?
"גם אני." אמר רפאל. למה הוא היה בטוח שהוא לא יבוא? סיקרה באה והזמינה אותו והוא זרם. בשום שלב לא נשמע כאילו יש לו ספקות בנדון.
אפשר לשאול למה כל העניין של כשפשרעף לא חוקי? אם אף אחד מהמשתתפים לא יכול להיפגע באמת וזה לא מסוכן, למה לא? נשמעת לי כמו דרך מבוקרת להוציא אגרסיות של ילדים, בד בבד (תראו אותי, מתנסחת בפיוטיות) עם שיפור יכולות הכשף שלהם? אני הייתי שולחת את הילד שלי לחוג כזה!
רפאל הקשיב בחצי אוזן, אולי בגלל שכמעט כל יום אדם הציג להם איזה פריט מיסטי חדש וכבר מזמן התגובות שלו לתכשיטים האלה הפסיקו להיות "ואו!" והפכו להיות "אה". מיותר ומובן מאליו. אדם נשמע כמו לונה לאבגוד (בקטע טוב, כן?) אז אפשר להניח שברור לקוראים למה רפאל לא מתלהב מהסיפור שלו במיוחד.
התאכזבתי קצת לראות גם שהייחודיות והאותנטיות-הסבאסבתאית בדמויות של סבא וסבתא לא באה כאן לידי ביטוי כמו בגרסה הקודמת. בין השאר כי את מספרת במקום להראות: סבתא ריכלה על הבת של אסתר, סבתא שאלה את אסתר שאלות...למה שלא תשדרי לנו את זה בלייב במקום לדווח ביובש?
מה עוד? כן. משהו בעימות בין טייל לסיקרה צורם לי. בעיקר בדיאלוגים. אני עייפה כמו הגיהנום (שבהתחשב בזה שהוא קיים טריליון זמן ופתוח 24/7, הוא בטח*ממש* עייף) אז קשה לי לשים על זה את האצבע. אבל השירלי הזאת, למשל, פשוט לא מרגישה אמיתית. ו...*נרדמת על המקלדת* מצטערת. אני צריכה ללכת להזריק קצת קפאין
דברים שהשתפרו מהגרסה הקודמת:
1. התיאור של אופן השימוש בכשף. לא זכור לי שהוא הופיע קודם, והוא מאוד תורם כאן. במיוחד אהבתי את "הרגשה של כוח מחודש, של יקיצה טבעית, של ריח הרעננות בבוקר אחרי שכל הלילה ירד גשם."
2. החברים של אדם. ניכר שלקחת לתשומת ליבך את ההערה שלי על זה שהם היו קצת שטוחים וקרטוניים בגרסה הקודמת (כי ברור לי שאני הייתי היחידה שאמרה את זה. וגם אם אחרים אמרו את זה דעתי היא זו שהכי נחשבת בעינייך, אז אני לוקחת לעצמי את הקרדיט ואם מישהו רוצה לקחת אותו ממני בואו תנסו). אז כן. עשית את זה מושלם. בדיוק כמו שהתכוונתי שתעשי את זה: כל דמות שונה מהשניה ובנויה במלואה, ולכל אחת יש אינטראקציה שונה עם האחרות. אף אחד לא שם יותר סתם בשביל למלא מקום. והאם סיקרה הסופר-מגניבה מחליפה את למה הסופר-מעצבנת? אם כן, כיפק-היי (או איך שהם לא היו אומרים את זה בסבנטיז).
3.
"אנחנו לא מקשיבים, אדם. זה משעמם." אמר בן. המשפט הזה הצחיק אותי^^.
4. בגלל שהמכנסיים היו הדוקים מדיי באיזור המותניים, הם מחצו לה את הבטן, ופיצלו אותה לבטן עליונה ובטן תחתונה.
פאק, איזה תיאור מדויק!
you go girl! יאללה, תסיימי עם זה ותוציאי את זה לאור, שאני אוכל לספר לאנשים שהכרתי אותך P: