שלבי הברשה ושטיפה.דיון.

GrEeNwOmAn

New member
שלבי הברשה ושטיפה.דיון.../images/Emo179.gif

לאלה ששוטפים את הסוסים שלהם- מהם שלבי השטיפה שלכם? ובאיזה כלים אתם משתמשים? האם אתם חופפים מדי פעם? לאלה שמברישים את הסוסים שלהם- מהם שלבי ההברשה שלכם? ובאיזה כלים אתם משתמשים? האם בהברשה אתם גם עוברים עם ספוג על הפנים או על כל הגוף?

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo42.gif

מהם שלבי השטיפה שלכם? בהתחלה רגלים אחר כך בטן, צוואר, גב, תחת...
ובאיזה כלים אתם משתמשים? צינור ומגב מים
האם אתם חופפים מדי פעם? לא ממש, לפני הרבה זמן חפפתי את הרעמה והזנב של הסוסה שלי. כי המדריכה שלי אמרה שזה לא טוב לחפוף את הגוף...
לאלה שמברישים את הסוסים שלהם- מהם שלבי ההברשה שלכם? צוואר,רעמה, בטן, גב, רגליים, וזנב
ובאיזה כלים אתם משתמשים? מברשת קשה, מברשת רכה ומסרק ויש לי שאלה: כל פעם שאני שוטפת את הסוסה שלי נכנס בה איזה אטרף והיא לא מוכנה שישטפו אותה, היא מנסה ולפעמים מצליחה לעמוד על שתייים וכל הזמן היא מנסה ללכת וכבר קרה שהיא קפצה. מה אפשר לעשות?? מקווה שתענו לי....כי זה ממש חשוב לי.

Shai Felton

New member
תגובה../images/Emo175.gif

דבר ראשון אבישג - זה לא שמי ששוטף אז הוא רק שוטף ומי שמבריש הוא רק מבריש, עושים את שניהם את יודעת... שטיפה
שלבים -שוטפת את כל הסוס -מברישה אותו עם מברשת -שוטפת שוב (חוזרת על הפעולה כמה פעמים
) -מורידה מים.
אני משתמש בזמן שטיפה בדרך כלל במברשת, ומוריד מים...(ומים כמובן
)
כן אני חופפת מדי פעם, לפני כל תחרות בערך. הברשה
שלבי הברשה: -ניקוי פרסות -להבריש את כל הסוס, בעיקר את הגב. -להבריש עם מברשת רכה את הפנים והרגליים. את הפנים גם קצת עם ספוג. -לסרק את הרעמה.
משתמשים במברשת רגילה, מברשת גומי, ברור שיש מברשת אחת רכה יותר ואחת קשה יותר, מנקה פרסות, מסרק.

Shai Felton

New member
אה ו....../images/Emo175.gif

בשטיפה אז לפני אני שוטפת קודם כל את הרגליים איזה 5 דקות רצוף....

niko girl

New member
תגובה!!!!!!!

קודם כל אני משפריצה על הרגליים ש הסוס כדי שיתרגל ואחר כך אני אני מתחילה להשפריץ על כל שאר הגוף שלו! אנימשתמשת קודם בצינור!!! אחר כך אני חופפת לסוס עם שמפו נגד קשקשים ומשפשפת את הסוס עם סבון. משאירה את הסבון והשמפו 5 דקות ואז שוטפת טוב טוב. אחר כך אני שמה קונדישינר ומשאירה אותו כמה זמן ועושה צמה בזנב. אחר כך שוטפת את הקונדישינר. וזהו. אני מברישה עם מברשת קשה מהצוואר ומטה. ואני לא מרטיבה את הפנים של הסוס בספוג אולי מדי פעם שיש זמן או שחם מידי אבל זה לא מחייב ככשוטפים את הסוס.

Shai Felton

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo175.gif

כל פעם שאת שוטפת את גם חופפת? למה לא מחייב לשטוף ת'פנים?

niko girl

New member
לא כל שטיפה אבל רק מידי פעם אנחנו

עושים שפריץ על הסוסים....זה רק שממש חם והם ממש מזיעים!! ואם אנחנו שוטפים ממש, ממש כמו בשיעור טיפוח או משהו..אז אנחנו שוטפים עם סבון ושמפו

niko girl

New member
ולא ממש מחייב לשטוף את הפנים

אבל לפעמים הם לא צריכים!

zohark

New member
מה הטעם לעשות שיעור טיפוח אם

אתם גם ככה לא מטפחים את הסוסים רק בשיעור טיפוח? מוזר ביותר חחחחחח

niko girl

New member
חחאני יודעת.אבל אין לנו כלכ ך הרבה

זמן...בגלל שיש לנו מדריכים שלא יכולים להשאר הרבה זמן לאחר השיעורים בגלל ששתיים גרות בפארן ואחת ביוטבתה!

bonito palface

New member
אוווקי..... תראי.....

דבר ראשון, כבר עברנו על העובדה שזה ממממממש לא טוב לשטוף סוסים עם שמפו וקונדישינר!! מה, את באמת חושבת שזה מרכך לו את השער ועושה אותו יותר נעים?? יכול להיות... אבל זה מאוד לא בריא! אם את רוצה לדעת מה בריא את יכולה לשאול ווטרינר... חוץ מזה, גם הרבה אנשים פה אמרו דברים נכונים: הסבונים הכי טובים זה משהו כמו דרמפון-אל סבון או מוצרים לתינוקות עם עור רגיש ושלא שורף בעיניים. חוץ מזה, זה גם מאוד לא טוב להשאיר את השמפו ואת הקונדישינר!! לסוסים יש עור אחר משלנו... זה שאת משאירה את הסבון על הראש של 5 דקות וזה עוזר לא אומר שזה טוב לסוס!! את חייבת להפסיק עם זה... זה מאוד לא בריא!! חוץ מזה, חובה לשטוף את הפנים!! אוקי... לא חובה אבל רצוי מאוד מאוד מאוד!! זה כמו שאחרי שאת רצה את שוטפת את הפנים... אפילו אם לא שוטפים את הסוס רצוי מאוד לשטוף לו את הפנים. הפנים של הסוס צריכות להיות נקיות, ללא חול וללא זעה ומלחים שונים שיש בזעה. הפנים של הסוס יותר רגישים מאשר שאר הגוף שלו (אני רק אומרת מה שהווטרינר אמר לי...)... בקיצור-זה מאוד מחייב לשטוף את הפנים של הסוס... אפילו אם אין זמן!!

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif אז מה עושים אם הסוס

לא מוכן שיגעו לו במים אפילו בגוף?? אם הסוסה שלי לא נותנת לי לשטוף לה את הגוף אז את הפנים בטח שלא..! מה עושים??

bonito palface

New member
אוווקי....

את פשוט צריכה להרגיע אותה... גם יויו'ש לא אוהב את זה, אז אחר כך אני מביאה לו גזר ומרגיעה אותו.... וחוץ מזה לא צריך לשטוף עי צינור... את צריכה לקחת ספוג, להראות לה אותו, שזה לא ייפגע בה או משהו ולהעביר לאט לאט ואחרי כמה פעמים היא תתרגל... ככה אני עושה עם אוהיו... הוא נרגע לאט לאט

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif לא משנה כמה אני ילטף אותה

היא עדיין מקבלת את הג'ננה שלה ולא מוכנה לראות מים... אתמול ליטפתי אותה המון אחרי שניה היא שוב התחילה עם הג'ננה שלה... אני ינסה לשחד אותה בגזר
שיעור הבא.

Shai Felton

New member
מה זאת אומרת?../images/Emo175.gif

מה היא עושה כשאת שוטפת לה ת'גוף? היא סה"כ קשורה מה היא כבר יכולה לעשות? ואת הפנים אפשר לעשות בספוג רטוב אם היא לא אוהבת ששוטפים לגמריי.

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif למרות שהיא קשורה היא

תמיד הולכת אחורה ומנסה לעמוד על שתיים... פעם אחת זה כבר קרה
ויש לה טראומה לא ממש נעימה מקשירה, אולי יש לזה קשר...

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif אני מנסה שמישהו יחזיק לי

אותה וילטף אותה, לפעמים זה עובד אבל אין תמיד מישהו שיהיה איתי אז אני מנסה לשטוף אותה לבד, אתמול ניסיתי והצלחתי צד אחד איך שעברתי לצד השני היא התחרפנה...אז הפסקתי...חצי חצי.
מוזרה.

למעלה