שלבי הברשה ושטיפה.דיון.

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif כן, אולי ישהו עשה לה משהו

ומאז יש לה טראומה... מי יודע?!? *בטח הבנתם למי הכוונה*

niko girl

New member
זה נקרא סוס מושך.....

אסור לך לקשור אותה כשאת עושה לה מה שהוא שהיא לא אוהבת. עדיף שמישהוא יחזיק לך אותה..בדיוק כמו שאנחנו עושים לניקו..... או שפשוט מגרד לה כמו לשוני ושחר שפשוט הם לא יכולים להסתדר עם זה.

תשובוווווווווווווווווווווותתת ../images/Emo6.gif

שטיפה: אני מפנה את הצינור לרצפה כדי שהסוס לא יבהל מהמים שמשפריצים ישר על גופו... ואז אני מתחילה לשטוף מהצוואר אחר כך לבטן, תחת, רגליים, ובסוף מתחת לזנב... אני לא מתחילה מהרגליים כי מה הטעם? אתה אחר כך שוטף את הצוואר והבטן שהם עם כל הג'יפה וזה יורד לרגליים.. אז אין מה להתחיל עם רגליים... אחרי ששטפתי את הגוף פעם אחת אני עוברת עם מברשת כזאת מפלסטיק על הגוף של הסוס ומברישה אותו בשביל שגם הג'יפה שמתחת לפרווה תצא וגם ששערות של חורף ירדו ממנו(ממה שנשאר).. אחרי זה אני מעבירה עליו עוד שטיפה.. בסוף אני לוקחת ספוג ומרטיבה אותו עם מים ומקה בעדינות את הפנים של הסוס בעיקר את המקומות שהוא הזיע עם הראשייה.. וגם את הנחיריים והשפתיים.. אני משתמשת במברשת כזאת מפלסטיק או בכפפת שטיפה מיוחדת, ספוג ומוריד מים. אני עדיין לא חפפתי את הסוס שלי אולי אני יקנה שמפו ויחפוף אותו פעם בחודש... הברשה: 1. מסרקת את הרעמה ואת הפוני וגם את הזנב. 2. לוקחת מברשת קשה כזאת מפלסטיק ומברישה את הסוס בתנועות מעגליות עדינות 3. לוקחת מגרדת ומברישה את הסוס גם בתנועות מעגליות עדינות. 4. לוקחת מברשת רכה/קשה ומורידה את כל הגי'פה והשערות. 5. לוקחת מברשת קשה לרגליים ומברישה את הרגליים. 6. לוקחת מברשת קטנה כזאת לפנים קשה ומברישה איתה את הפנים של הסוס ומאחורי האוזניים, ואז לוקחת מברשת רכה לפנים ומברישה גם את הפנים במיוחד את החורים האלו מעל העיניים.. חחחח.. 7.) מנקה פרסות. בהברשה אני לא משתמשת בספוג כי אין לי למה... רק אחרי הרכיבה שהסוס הזיע בפנים אני משתמשת בספוג..

Shai Felton

New member
אממממ../images/Emo175.gif

מה הטעם לשטוף את הרגליים? כי אחרי שהסוס עבד קשה בשיעור (במיוחד אם זה קפיצות) הוא צריך שיקררו לו את הרגליים, ולפעמים ללכת איתו רבע שעה בקירור זה לא ממש מספיק. אז עוד 2 דקות לעבור גם על הרגליים שלו במים קרים! זה לא יכול להזיק, אם כבר אם לא תעשי את זה זה יזיק יותר....

בטח שאני עוברת על הרגליים אבל...

גם המים שבכלל עוברים על הגוף של הסוס הם לא מתחממים כל כך מהר והם מגיעים גם לרגליים...

Shai Felton

New member
../images/Emo175.gif

זה לא אותו הדבר.... את חוסכת במים או מה?
כשאת עושה זרם חזק על הרגליים זה הרבה יותר טוב מלתת למים לנזול עליהם, כי זה לא יעזור בהרבה.....

GrEeNwOmAn

New member
תגובה שלי.../images/Emo179.gif

שי את צודקת. טעות שלי. שטיפה- 1. אני עוברת על כל הגוף במים, ועל הרגליים איזה 5 דקות רצוף. 2. אני מברישה אותו שהוא רטוב עם מגרדת, ואז שוטפת, חוזרת על הפעולה כמה פעמים. 3. שוטפת אותו פעם נוספת ואחרונה עם זרם חלש, ומורידה מים. 4. לוקחת ספוג ועוברת על הפנים של הסוס. מאחורי האוזניים ובכלל על הכל! *ממאד חשוב לעבור עם ספוג\מים על הפנים, הסוס מזיע באיזורים של הראשייה בייחוד מאחורי האוזניים, וחייבים לשטוף את זה כי זה יכול להביא לפצעים. כלים- צינור מים. מגרדת ספוג מוריד מים הברשה- 1. מגרדת. 2. מברשת קשה. 3. מברשת לפנים. 4. מרטיבה מברשת קשה ומשפשפת את הפרסות. 5. מנקה פרסות.

למעלה