למה אני תולה ../images/Emo104.gif ../images/Emo104.gif
הסיבה נראית לי כל כך ברורה, שאני מופתעת מהשאלה. אבל לאור הדיעות שהופגנו כאן, אולי באמת כדאי שאסביר.
אני תולה דגלים כי אני שמחה וגאה בעצמאות שהשיג העם היהודי (ואני בתוכו). עצמאות שהושגה בדם וביזע רבים.
אני חוגגת את האפשרות שניתנה לי להניף בגאון את דגל ישראל בלי לחשוש מהתנכלויות מסוגים שונים.
אני חוגגת את קיומה של מדינת ישראל, למרות הדרך המחפירה שבה היא מנוהלת. אני חוגגת את קיומה של מדינת ישראל כי עצם קיומה משדר מסר חד משמעי לעולם כולו, והמסר הזה הוא חשוב ביותר
אני שמחה לחיות במדינה שבה להיות יהודי זו הנורמה, שבה אני יכולה להיות אדישה לעובדה שנודלתי יהודיה
אני שמחה לחיות במדינה שבה להיות יהודי זה ייתרון, ולא חיסרון. ובניגוד לגרטרוד, אני כן מסוגלת להפריד בין העוולות שעשתה ועושה ההנהגה היהודית (על כל מוסדותיה שהיו ושישנם) לבין עצם קיומה של המדינה. אני מפרידה בין עצם קיומה של המדינה לבין הקרקע עליה היא יושבת. ואני בשום אופן לא מסכימה עם כל הפעולות שנעשו ושנעשות למען הבטחת הקיום של המדינה הזאת (אני מסכימה עם חלקם ומתנגדת לחלקם). ואף על פי כן, אני שמחה שהמדינה קיימת. ולכן אני תולה דגלים.
הסיבה נראית לי כל כך ברורה, שאני מופתעת מהשאלה. אבל לאור הדיעות שהופגנו כאן, אולי באמת כדאי שאסביר.