שלב השאלה הזהה

למה אני תולה ../images/Emo104.gif ../images/Emo104.gif

הסיבה נראית לי כל כך ברורה, שאני מופתעת מהשאלה. אבל לאור הדיעות שהופגנו כאן, אולי באמת כדאי שאסביר.
אני תולה דגלים כי אני שמחה וגאה בעצמאות שהשיג העם היהודי (ואני בתוכו). עצמאות שהושגה בדם וביזע רבים.
אני חוגגת את האפשרות שניתנה לי להניף בגאון את דגל ישראל בלי לחשוש מהתנכלויות מסוגים שונים.
אני חוגגת את קיומה של מדינת ישראל, למרות הדרך המחפירה שבה היא מנוהלת. אני חוגגת את קיומה של מדינת ישראל כי עצם קיומה משדר מסר חד משמעי לעולם כולו, והמסר הזה הוא חשוב ביותר
אני שמחה לחיות במדינה שבה להיות יהודי זו הנורמה, שבה אני יכולה להיות אדישה לעובדה שנודלתי יהודיה
אני שמחה לחיות במדינה שבה להיות יהודי זה ייתרון, ולא חיסרון. ובניגוד לגרטרוד, אני כן מסוגלת להפריד בין העוולות שעשתה ועושה ההנהגה היהודית (על כל מוסדותיה שהיו ושישנם) לבין עצם קיומה של המדינה. אני מפרידה בין עצם קיומה של המדינה לבין הקרקע עליה היא יושבת. ואני בשום אופן לא מסכימה עם כל הפעולות שנעשו ושנעשות למען הבטחת הקיום של המדינה הזאת (אני מסכימה עם חלקם ומתנגדת לחלקם). ואף על פי כן, אני שמחה שהמדינה קיימת. ולכן אני תולה דגלים.

karnity

New member
לא תולה דגלים אבל...

מסכימה עם כל מילה שלך, גאטו! ניסחת את הדברים בצורה הטובה ביותר..!

elley

New member
גאטו, את לא לבד

גם אני תליתי
ואת סוף יום העצמאות אני אבלה אצל חברים בבליסת בשר. רק שהשנה, הודות להתיעצות (ושליחת חברה לקו האש), תיעשה הפרדת זמנים: בצהריים יבואו אליהם לבליסה כל החברים עם הילדים הקטנים, ואחר הצהריים יבואו כל הרווקים/נטולי ילדים/לא מעונייני ילדים. היה קשה, אבל הצלחנו לארגן הפרדה.
אז עכשיו צריך לבדוק איך להעסיק את עצמי עד אחר הצהריים...
ועוד לא כל כך החלטתי אם ללכת לבמות הבידור. לא מתה על רעש, ואני מעדיפה את הראש שלי לא דפוק (מעבר לדפיקות המקורית, כמובן
). והאמת, פעם מאד אהבתי את הזיקוקים. רק שאחרי 10 שנים של מגורים בירושלים, שלא לדבר על קירבה פיזית לבומים ירושלמיים קטלניים, אני כבר פחות מתלהבת. יותר נכון, משתדלת לזכור שזה רק זיקוקים, ושזה תכף יגמר.
ולנשום. תגידי, איפה מוצאים דגלים ארוכים בשביל הבנין? (כן, כן, גם אני ועד
)

תודה על התמיכה המוראלית ../images/Emo24.gif

טוב לדעת שאני לא לבד
ולגבי הדגלים - אני שולחת לך מסר.

Kalla

New member
אני כמוך.

אמנם לא נולדתי פה, אך פה אני מרגישה בבית וטוב לי (למרות כל החסרונות שלא חסרים גם במקומות אחרים). אוהבת את המקום הזה על כל החרא שבו, סתם כך. לא לכל דבר צריך סיבה הגיונית.

magicgirl1983

New member
אצלי לא ברור

יום העצמאות שלי עלול להיות בודד וגלמודי במיוחד...עקב שהיותו של החבר שלי מיום רביעי עד יום ראשון בבסיס...ללא יציאות הביתה

I s t a r

New member
בא לי לבלות ביום העצמאות

כי הוא מסמל עבורי השנה עצמאות מסוג אחר..הרבה יותר משמעותי. אין לי דגלים ואין לי פטריוטיות..רק נהנית מהדגלים של אחרים ומהפטריוטיות שלהם...מצחיק קצת,עצוב קצת...כיף לצפות מהצד.

t32

New member
אני השנה

החלטתי לעשות קומזיץ לחברים. באיזור השרון. כן, זו בהחלט הזמנה לחברי הפורום הזה.....

Arfilit

New member
אנחנו

מנצלים את החופש לאירוח רב משתתפים. אין ממש סממני י. העצמאות (אלא אם בריכה בחצר = סממן...).

למעלה