שלב 14 בטור: מנוחת הלוחמים...

שלב 14 בטור: מנוחת הלוחמים...

קבוצה של 10 רוכבים: Botero, Jalabert, Landaluze Martinez, Gonzalez de Galdeano, Gonzalez, Fedrigo, Wrolich, Lotz and Mengin ברחו והקבוצות של הספרינטרים לא רודפות כרגע

37 ק"מ לסיום והפער רק הולך וגדל

כבר 12 דקות פער בין המובילים לפלוטון. מישהו מוכן להמר מי מהדבוקה הזאת ייקח את המירוץ?

קבוצת בריחה מעניינת

מעניין שעד הק"מ השמונים ומשהו נעשו אין ספור נסיונות בריחה וההפלוטון התעקש להחזיר את כולן. האשמה לא הייתה כנראה על קבוצות הספרינטרים, אלא על קבוצות שעד עכשיו לא השיגו כלום בטור, כמו ראבובנק לדוגמא, ולא היו מוכנות שתצא בריחה שתהיה בלי רוכב שלהן. אפשר לשים לב מי הקבוצות בבריחה: אוזקלטל -אכזבה גדולה, רבובנק-כנ"ל, פונאק-כנ"ל, FDJ-כנ"ל ועוד. יש גם בבריחה לפחות 3 רוכבים חזקים נגד השעון: בוטרו, דה גלדיאנו וגונזלס. הם לא ירצו להגיע לספרינט. אם זה יגיע לספרינט - אני מהמר על ורוליך האוסטרי מגרולשטיינר.

עוד משהו על הקטע של אתמול

ברוב המקומות ציינו את אתמול כיום מנוחה של הפלוטון שרכב בנחת אחרי קבוצת הבריחה. זה אולי נכון לגבי המחצית השנייה של המירוץ. אבל, בשעתיים הראשונות וגם אחר כך עד התבססות הבריחה, הקצב של הפלוטון היה מעל 45 קמ"ש ומול רוח נגדית. זה קצב מסחרר. נכון הוא שאת רוב העבודה לא עשו הקבוצות החשובות אלא הקבוצות שבסוף הצליחו להכניס רוכב לבריחה, אבל המחצית הראשונה של הקטע לא הייתה קייטנה גם לאחרים. לגבי איטור גונזלס, הכתב בוואלה ספורט (מי זה? יאיר בן עמי?) כתב שהוא "טס כמו טיל". קשה היה לראות את זה בשידור, אבל אני חושב שהכתב הזה לא הגזים. ניסיתי למדוד את הזמן שלו בין הדגל של 2 ק"מ לדגל של ה-1 ק"מ ויצא לי שהוא עבר את זה בפחות מדקה. כלומר מעל 60 קמ"ש. אני חושב שאם זה הכושר שלו יש לו סיכוי להתבלט בקטע של נגד השעון יום לפני סוף המרוץ.

Mont Ventoux

New member
איטור גונזאלס - מה שחשוב זה -

שזה הביא לו את המקום הפנוי האחרון בנבחרת הספרדית לאתונה.

cycling4all מדווח אחרת

שם כתוב שהרוכב החמישי בנבחרת ספרד הוא איגור גונזאלס דה גלדיאנו. כמו כן מדווח שם שדייב ברוילנדטס שהגיע שלישי ברונדה של פלנדריה השנה ושהוא אחד הרוכבים הבלגים הבולטים נמצא בבדיקה חיובי ל-EPO

אודי - מאודקך לראות מתי הכתבה שלי

שוואלה לוקחים את הכתבה שלי מ"הארץ" הם מציינים את שמי. אבל הכי קל?! אם יש תגובות בנוסח: "פעם יאיר היה אובייקטיבי היום הוא שונא את ארמסטרונג" או "כולם יודעים שיאיר שונא את אולריך בגלל זה הוא כותב שכל שנה הוא שני" והכי פופולארי? "יאיר כותב רק על מגידו ובגלל זה הוא שונא את ארמסטרונג וכותב שאולריך שני" ותמיד - על החתום: הינו או מרקס ולעיתים רוכבבחושך או חולהגלגל ושי את הקומבינה של גלגלגלגל. לאמא שלי יש אלבום בן היא אוספת את התגובות האלו תמיד שיש ארוחה אצלה היא אומרת "אתה רואה שלא ייצא ממך כלום"

ספיאנס

New member
קלטתם את הפועל מפונאק

שנתנו לו פחית קולה.. נהנה מהחיים הבנאדם

צריך להעיר קצת את הפורום

איך אתם מסבירים את החולשה הגדולה של הקבוצות הספרדיות? אוזקלטל הגיע עם 2 מובילים. אחד פרש לאחר שצבר פיגור גדול ואת השני בקושי הצליחו להשאר. איפה האצ'בריות? היום היו להם 2 רוכבים בקבוצת הבריחה והם הגיעו ב-2 המקומות האחרונים. בפירנאים - הכתום היחידי שראינו היה של הקהל. ליברטי סגורוס - בנגד השעון הקבוצתי - אפס מאופס. הראס - רחוק מהיכולת שציפו לה. דה גלדיאנו - פעם נחשב כמועמד ל-5 המקומות הראשונים. היום אף אחד לא סופר אותו. האיים הבלריים - קרן האור היחידה באפלה. הופעה יפה של מנסבו והופעה יפה בנגד השעון הקבוצתי. קרפטס גם ינסה להאבק על החולצה הלבנה. ועכשיו לשורת המחץ. יכול להיות שהם השאירו את "הויטמינים" בבית? השנה יש בדיקות דם מסוג חדש בטור ויכול להיות שהן יותר יעילות והרוכבים חוששים מהן? אז למה יש קבוצות שכן מצליחות? או שהן יודעות לעבוד גם על הבדיקות החדשות. או שהן לא השתמשו בצורה מסיבית בחומרים אסורים וההפסקה משפיעה עליהן בצורה פחות חזקה.

אודי אתה מכניס אותנו לשדה מוקשים...

מה קרה לקבוצות הספרדיות השנה. התשובה הקלה היא (בעקבות קלמה) הם הגיעו בלי הויטמינים שלהם. תשובה קצת יותר מסובכת, שנה שעברה היה משבר בספרד, שתי קבוצות הפאר של ספרד כמעט התפרקו (או יותר נכון התפרקו והוקמו מחדש על ידי ספונסר חדש). יש לי הרגשה שזה השפיעה באופן משמעותי על ההשגים שלהם השנה בטור (בדרוג הקבוצתי הספרדית הכי גבוהה היא בנסטו במקום השישי). גורם חשוב נוסף (שקשור למצב הכלכלי של הקבוצות הספרדיות) היא עזיבה מאסיבית של הרוכבים הספרדיים (או כאלו שרכבו תקופה ארוכה בקבוצות ספרדיות), לקבוצות לא ספרדיות, איפה שישלמו להם יותר כסף (גם כפועלים).

Mont Ventoux

New member
זה לא הספרדיות זה אוסקלטל וליברטי

כי אכן הבלריים מראים רצינות ותחרות מן ההתחלה. הם הפסידו את מנשוב בגלל פציעה אבל מעבר לזה הקבוצה תפקדה יפה. אוסקלטל - בניגוד לדעת רבים, דעתי היא שזו קבוצה לא רצינית. יותר מידי פעמים כשזה מגיע לדינמיקה קבוצתית ולטקטיקה יש להם חילוקי דעות ובעיות. השנה לפחות הם ידעו מי המוביל שלהם (גם משהו). אבל מה היה לנו? - רוכב מסומם שמצמצם את הקבוצה - המון בעיות מכאניות - מוביל שמתרסק ונשאר לבד יותר מידי זמן - רוכבים שיוצאים לבריחה ובמקום להאבק על הסוף מתחילים להתווכח (קיוויתי שלנדלוז ומרטינז ילמדו משהו, אבל לא. מכל הבריחה הזאת, וביתרון מספרי, הם נכנסים אחרונים) ומגלים חולשה בחשיבה. - ועוד לא הזכרתי את אימוניו המקצועיים של מאיו שמכוונים את שיא כושרו ליוני (חלאס, גם שנה שעברה הוא נחלש בשבוע האחרון). זו קבוצה רצינית? ככה אפשר לקחת את הטור? ליברטי - הבעיה שלהם היא שהראס הוא לא מוביל שמדביק יחד את הקבוצה. זה לא בלוקי וזה לא אונסה. יכול להיות שזה שהספונסר שלהם אמריקאי (ועקב כך אולי יש גם כמה אנגלוסקסים בקבוצה) גם משפיע. אבל מן ההתחלה היה רושם שהקבוצה הזאת לא מספיק מלוכדת למרות שתיאורטית יש להם רוכבים טובים. ספק אם סאיז מתפקד יותר טוב כשהכל בורח לו בין הידיים. עוד קבוצה שהתפרקה. ורק בשביל הפרספקטיבה אפשר לראות איך פונאק, שלחלוטין איבדה את המוביל שלה, מתמודדת עם זה אחרת. יש להם כנראה גם מנהל קצת יותר טוב. ניקולס ז'לאבר לפחות ידע להכנס שני.

אוסקלטל קבוצה לא רצינית ../images/Emo6.gif

ענק. אני מת על משפטים כאלו. אווקיי. את האמת מר הר.....נסה להיות כנה. לא הייתה רוצה מודל כזה לא רציני בארץ זבת? אתה יודע איך היו קוראים לקבוצת אופניים שהייתה זוכה לאימוץ המודל של אוסקלטל אוסקדי בארץ זבת? לא לצחוק בבקשה... "בזק יהודי" שכה אחיה. אוסקלטל = חברת הטלפונים של החבל הבאסקי. אוסקדי = הלאום של הבאסקים. גם אני הופתעתי לשמוע שלא כל מי שמתגורר בחבל הוא אוסקדי. למה מופיע הלאום בשם של הקבוצה ? משום שכל אוסקדי משלם מס שנתי לטובת הקבוצה. עכשיו - אני מבין כי התכוונת, מר הר, לכתוב כי הקבוצה עושה טעויות. נכון. אי אפשר להתווכח ובעיקר לאחר השנה הקודמת כאשר אף אחד ממובילי הקבוצה לא הסכים לוותר על המטרה האישית למען שאחד מהם יסיים על הפודיום. אך להשליך טעויות של שיקול דעת על הגדרת קבוצה כלא רצינית? לא רציני. אבל משעשע.

אני רואה עכשו כתבה בשוונג של נתי ים

שכותב דברים דומים. כמובן שהוא בתור אדם רציני לא יכול לזרוק האשמות כמוני. אבל רוח הדברים דומה.

Mont Ventoux

New member
מצד שני, תראה את קופידיס בטור

כבר חודשים שהם במרכז ענייני הסמים, דיויד מילר (המוביל) יצא מהקבוצה לפני הטור ועדיין בחקירה, מתיו ווייט התרסק לפני יריית הפתיחה, ועדיין הם ניצחו שני שלבים והם הקבוצה שעד כה הרוויחה הכי הרבה כסף בטור.

קבוצות בטור...

יש חלוקה ברורה בין קבוצות ש"עשו משהו" בטור לבין קבוצות שעד עתה לא עשו דבר. 6 קבוצות זכו בשני שלבים כל-אחת ורק עוד שתיים בשלב אחד כ"א. יחד עם האופים של בולונז'ר מדובר כאן על 9 קבוצות מתוך 21 שהשיגו הישג בעל משמעות בטור. כתבתי כאן לפני הטור שאולי צפויה לנו שורה של פרישות מוזרות בעקבות הבדיקות החדשות. זה לא קרה (?) אבל קרו הרבה דברים מוזרים אחרים. סמים? מי יודע? בטח שלא אני.

Mont Ventoux

New member
למה מוזר?

אם אתה מתכוון לזה שפטאקי לא ניצח אף שלב וששבועיים לתוך התחרות - ביום אחד - נעלמה כל שורת הפייבורטים שהעיתונות פמפמה השקם וערב, ואנשים נותרו עם פה פתוח שואלים "מי זה באסו, ומי זה קלודן?" אז כנראה שזה לא בדיוק מוזרות אלא פשוט העדר רצינות. מישהו דיבר על הדור הצעיר? על חילופי דורות? מישהו דיבר על הגיל המבוגר של המילטון, שהוא צפוי להתרסק, ושאולי הפעם כשיתרסק הוא לא ישתקם כל כך מהר? - אז למה פייבורטיט? מישהו בדק מה קורה במחנה הראס? - למה פייבוריט? על מה זה מבוסס? מאיו לדעתי זו הדוגמה הכי קיצונית: לפי דעתי העיתונות היא שבנתה אותו, בעיקר לאחר הדופין ליברה, וקשה שלא לראות איך הבילד-אפ הזה רק תרם לנפילתו כאשר התקשה לעמוד בלחץ שזה יוצר. מישהו דיבר בצורה רצינית על הקבוצה שלו? על היכולת הטקטית? על המנטליות שלו? מישהו דיבר על תכנון כושרו? - למה פייבוריט? הרשימה כמובן ממשיכה, אבל הנקודה ברורה. תוסיף לזה את מבנה הטור שדחק את ההכרעה לשליש האחרון והרי לך מתכון איך למכור לחמניות.

לא רציני מי?

לא לקח בחשבון שלא יצליח (מאיו,המילטון,הראס) למי אתה מתכוון? נכתב במקומות רבים כי מאיו ייתקשה משום הקבוצה(וזה מה שקרה). מאיו לא נבנה בזכות הדופינה אלא בזכות הטור של שנה שעברה ודווקא הדופינה העלתה השערה על הכנה מושלמת ליוני ולא ליולי. נכתב כי המילטון ללא ריס יתקשה לשחזר את הישגיו ואם הוא יתרסק, כהרגלו בקודש, הוא לא יתאושש כי ריס לא מאחוריו(וזה מה שקרה) נכתב כי הראס יתקשה תחת הניהול של סאיז (וזה מה שקורה) באמת לא ראית את השם של באסו מוזכר? מוזר...לחפש לך קישורים? קלודן? היה אפשר להעריך את זה כמו את זכיית יוון ביורו ומי שטען אחרת לפני (קלודן או יוון לא היה רציני אז והוא לא רציני כעת). החוכמה הייתה לזהות את קלודן כיורשומ של אולריך בחורף שנת 2000 אני מוכן ןהביא גם לזה קישור. מטרת העיתונות היא לבדוק הערכות. פרשן שלא ספר את מאיו,המילטון,הראס,אולריך ופטאקי לפני הטור כנראה קיבל טור במדור הספורט של הצהובון של המאדים. אגב - אני מכיר פרשן שהימר כי תום סטלס יציק לפטאקי במאוצים למרות שקבוצתו כלל לא הוזמנה לטור. את זה גם קראת?

למעלה